ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

A Papa i Bruda Kelmendi?!?! Ts, Ts, Ts!! 🤬😠😡😭

@Boxy
I meni je Češka guilty pleasure iz te 2008. godine, da dodam još i Bugarsku i Andoru koje sam kao klinac obožavao lol, šteta što su te solidne dance pjesme uništene straobalnim vokalima i kičastim nastupima mada svakako su im bile slabe šanse za prolaz...
Isto ne mogu prežaliti San Marino, sa najboljom pjesmom koju su ikada poslali su ostvarili najgori rezultat, Holandija je takođe imala nelošu pjesmu za tu deceniju kada su slali budi Bog s nama pjesmuljke i naravno Švajcarska koja je najpotcjenjenija stvar po meni uz belgijsku ''Je t'adore'' od koju godinu ranije u smislu što ih je najviše koštalo nepostojanje žirija tada. Njemačka je isto zaslužila više (bukvalno najbolja stvar koju su poslali za cijelu tu dekadu), u finale bih pustio Sjevernu Makedoniju i Sloveniju a izbacio bih Gruziju i Hrvatsku. :D

Ne racunaju se transvestiti. Oni su muskarci obuceni u zene tako da to su muskarci.
No Way Wtf GIF by Harlem

I mean, he ain't entirely wrong, sve zavisi od licnih zamenica koje biraju dok su u toj odeci 🤣

Inace sam veoma antiJugosloven, ali bih prodao veru za veceru da nas sve zajedno predstavlja ova pesma na Evroviziji 🤩

I mean, he ain't entirely wrong, sve zavisi od licnih zamenica koje biraju dok su u toj odeci 🤣
Antijugosloven??
Šta mu to dodje??
Je'l to nešto kao Dragoslav Bokan ili Voja Šešelj??
Ili je to ipak manje hardcore varijanta, više kao Mica zavetnica i Boško(Mihajlović) Obradović?? :LOL: :LOL: :LOL:

Izvini ne bih da te vredjam,ali kada ovo čujem meni uglavnom ti likovi padnu na pamet, ne znam ko je još primer antijugoslovenstva, možda generalizujem, ali obično su oni koji uopšte koriste taj termin za koji nisam ni znao da postoji neki teški desničari u fazonu našeg preCednika "100 za jednog"...
Za Jugoslaviju me vezuju samo lepa sećanja, sve je bilo divno i onda se sve srušilo kao kula od karata, možda smo svi mi živeli u iluziji da je sve bila ljubav,sreća,cveće i proleće, pa smo onda ostali u šoku što je ta velika ljubav pukla, jer je možda nije ni bilo, nego je Josip Broz Tito sve držao pod kontrolom i onda je umro, a ovi monstrumi jedva dočekali da ga zakopaju sačekali malo hajde da prodje neko vremee i ondaa bili u fazonuu: "OK,ispoštovali smo ga dosta je prošlo vremena,hajmoo da razjebemo ovu lepu,veliku,bogatu i maltene najbogatiju zemlju evrope i jednu od najvećih svetskih,ekonomskih sila...:cry::cry::cry:

Sastavih konačno svoj top 37 pre samih polufinala, tako da su trenutne pozicije svakako podložne manjim ili većim izmenama:

01. :nl: 02. :mt: 03. :it: 04. :es: 05. :rs: 06. :cy: 07. :gr: 08. :is: 09. :lt: 10. :ie:
11. :lv: 12. :ch: 13. :au: 14. :be: 15. :dk: 16. :pt: 17. :se: 18. :de: 19. :sm: 20. :md:
21. :fr: 22. :no: 23. :si: 24. :am: 25. :ge: 26. :fi: 27. :il: 28. :gb: 29. :az: 30. :ee:
31. :at: 32. :ua: 33. :cz: 34. :pl: 35. :ro: 36. :al: 37. :hr:

Koliko mi je loša godina, govore sledeće činjenice:
-pesme od 1-14 mesta: rado poslušam, na plejlisti su mi, manje ili više sa potencijalom da mi se još više svide i manje ili više pogođen moj muzički ukus;
-pesme od 15-25. mesta: suvi prosek, nisu me zainteresovale ni naterale da ih ponovo pustim;
-pesme od 26-37. mesta: za mene katastrofa, ne konstatujem ih, niti želim da ih pustim niti čujem van ESC-a, više nikada u životu, uz izuzetak možda UK, koja je pristojna u studijskoj verziji.

31. :at:
-pesme od 26-37. mesta: za mene katastrofa, ne konstatujem ih, niti želim da ih pustim niti čujem van ESC-a, više nikada u životu

😱 Ne pa ovo je nemoguće.. Ovo je nedopustivo... Da li sanjam?? 😯😳
Pa ti si kanda nešto pogrešio, permutovao?! 😨 Sankcionišite ovo, učinite neštoooo!! 😫 Poboguuuuuuu!!!!!! 😭

Izgleda da smo mi pretplaćeni na ovaj broj 3 u polufinalima, s obzirom da je ovo treći put da nam u posljednjih 5 godina uvaljuju skoro pa sam početak večeri... :sneaky: Lagao bih kada bih rekao da sam zadovoljan, nadao sam se da ćemo biti barem peti (ako već ne sedmi ili osmi), mada opet bolje i ovako što smo između Letonije i Malte koje su ionako autsajderi nego da su nam šuknuli sa brojem 2 (što nije bilo nemoguće), jedino su nas maksimalno ispoštovali sa Uragankama i u polufinalu i u finalu kada smo bili pošteđeni otvaranja show-a i udaljili ih od početnih pozicija.
Norveška dušu dala za otvaranje ovogodišnjeg takmičenja, Portugalka će se izdvojiti samo tako među ovim anemičnim bendovima iz Letonije i Irske te ubrizgati život u ionako slaboj prvoj polovini (iako ne mirišem pjesmu uopšte), Hrvatska isto ima da profitira jer i Irska i Švajcarska objektivno gledano imaju manje šanse za finale te nažalost Let 3 najvjerovatnije prolazi.

Po pitanju druge polovine - ko preživi pričaće, ustvari možda je i pametnije što ćemo nastupati tako rano nego da su nas stavili ovamo pred kraj prvog bloka jer bi nam za petama bili Noa, Loreen, Karija i ekipa... Situacija me podsjeća na onu iz 2019. godine i drugog polufinala kada je prva polovina bila limunada a druga klanica, mnogi su komentarisali da će Tamaru progutati Duncan i Chingiz te da će ispasti, kada ona ne samo da je prošla već je bila i pobjednica žirija, bješe da su sve pjesme iz tog bloka prošle dalje koliko se sjećam... Tako da se ne brinem puno za Moldavca što je u izraelsko-švedskom sendviču jer mu je zemlja sinonim za televoting lol, Azeri bolje da i ne idu za Liverpul ako nisu spremili neku televoting strategiju jer će doslovno biti pojedeni između Šveđanke i Čehinja.
Holandija takođe neće imati ko zna kakve šanse s obzirom da je stiješnjena između dosta originalnijih i pamtljivijih pjesama nego što je njihova, Finac koji zatvara je sasvim logičan izbor, sve mu se poklapa da urniše televoting i da sve ostale ostavi iza sebe da se nagutaju prašine.

Back