ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Najbolja mi je Albanija i Jermenija, a najgori Portugal i Francuska..
Francuska...????!!
Čekaj kada kažeš najbolja misliš da je najbolje ispalo najnormalnije, ili kao najsmešnije?
Meni realno Albanci najsmešniji od ovih 37 čak, bukvalo presmešni su, pa ne znam koji ti je kriterijum kod ocenjivanja, da li je tebi najbolji onaj koji ispadne zaista najbolje, ili koji ispadne najludji i najsmešniji?

@KONSTRUKTOR Kako god, daleko su uočljiviji na mapi od tvojih favorita.
A ko su moji favoriti? :D

Alyosha :love: :love: jedina koja je u istoriji esc-a pesmu kompletno izvela bez in-eara pritom otpevala bez greske
Najskuplja ukrajinska pesma za mene i to je TAKO!

'I'm here' kad joj glas zadrhti pa 'This is your homee..ooohhww.oooohhhhhh'

p01l7hx7.jpg

Isto ni kod mene trenutno nema nekog specijalnog hajpa oko Evrovizije, splasnuo je sa završetkom sezone nacionalnih izbora čijim rezultatima i nisam nešto zadovoljan a ni interni izbori koji su pred kraj bili objelodanjeni me nisu pretjerano oduševili, mada stoji da su ''spasili'' godinu tek toliko da mi ne bude najgora u proteklih 10 godina... K'o da ima još par mjeseci do početka takmičenja a ne mjesec dana, ali pretpostavljam da će mi se interesovanje ponovo probuditi kako se vrijeme bude primicalo, naročito kada krenu probe ima da mi se pokrene ''eurovision mood'' koji će trajati do kraja maja lol.

Mada, kao što se već pisalo, evrovizijsko raspoloženje zna da zavisi i od nekih životnih okolnosti u kojima se nalazimo pa utiče na našu zagrijanost za takmičenje bilo u negativnom bilo u pozitivnom smislu... Recimo, 2017. godina je realno bila jedna od najtanjih po pitanju pjesama i organizacije u prethodnoj dekadi, još smo mi te godine ispali u polufinalu ali meni je svakako ostala u prilično lijepom sjećanju jer mi je u privatnom životu (skoro) sve išlo od ruke i bio sam dosta ispunjeniji... S druge strane, 2019-a evrovizijski bila dosta jaka, Srbija bila u finalu ali mi je godina na svim privatnim poljima bila toliko traljava i puna nekih negativnosti pa imam baš loš utisak kada se sjetim iste.

To da zavisi sve od raspolozenja je tacno. Zato su mi 2012, 2015, 2016, 2019 i 2022 ostale u najboljem secanju, 2018 pa i ne bas, dok 2013 i 2021 u katastrofalnom secanju.

Ljignjo, sto si kejter
Zato sto znam gde ovo vodi. Sve je ovo deja vu i izlizano.

Najskuplja ukrajinska pesma za mene i to je TAKO!

'I'm here' kad joj glas zadrhti pa 'This is your homee..ooohhww.oooohhhhhh'

p01l7hx7.jpg
Alyosha i ''Sweet people'' je po meni nešto najljepše što je Ukrajina ikada bila poslala na takmičenje, zapravo jedna od rijetkih njihovih evrovizijskih pjesama koje mi se uopšte i sviđaju...
Mogla je što se mene tiče i u top 5 al' jbg 2010. godina bila jaka, koliko je iduća bila slabija govori činjenica da su sa onim ''Angel'' prolivom bili četvrti ili koji već.
Obično su za mene precijenjeni i bolje prođu nego što zaslužuju, ali Melovin nikako nije zaslužio posljednje mjesto kod žirija, taj fenomen mi nikada neće biti jasan i tada su mi jedino bili rezultatski zakinuti.

Jedino što ne znam da li se sećaš da je Lazarovich bio izabran te godine za 🇺🇦 i onda je usledila drama iz koje je Alyosha poslata..

Duga priča, standardno za politički nestabilnu zemlju, izguglaj..
Ma nebitno svakako ne volim politiku.
Bukvalno Let 3 i pesma mama šč su zapravo od političkih numera meni jedina možda dobra pesma, s tim što Let 3 nikada ne možemo svrstati u isti koš sa Kalush bendom ili Jamalom, velika je razlika izmedju njih, jer Ukrajinci forsiraju i svoj stav i priču i baš idu na tu kartu patetike,plakanja i jadikovanja i bukvalno direktno ili indirektno nam stavljaju do znanja da je njihov stav da su oni u pravu i da svi moramo plakati i trošiti novac da glasamo za njih da pobede i da moramo mrzeti Ruse, a voleti njih, sa druge strane kod Let 3 i ove pesme više je fora zarazna melodija,zabavan nastup i kreativan kao i pevljiva pesmica koja tera na djusku nikako na kukanje plakanje i jadikovanje, plus oni i ako izraze svoj politicki stav pesme su em antiratne, dakle ne osecaj mrznju ni prema kome dok ih slušaš i skontaš, a plus je cilj dobra zabava i djuskanje, dakle oni su i cinični, ali i dosta satirični i zabavni, kada njih gledaš i slušaš možeš zaplakati, ali od sreće i smeha, dok Jamala...

Back