ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Nakon odgledanih proba Austrija mi deluje kao sigurno prvo mesto u polufinalu. Nastup je viralan i genijalan, samo se pribojavam patosa kod zirija u finalu...

U pravu si , tu im je Kipar i dijaspora pre svega iz Australije, ali ovo bukvalno zasluzuje 0
Albanija i Kipar će dati Grčkoj po 12 najvjerovatnije, na jugu Albanije (u regiji Epir) živi brojna grčka zajednica od koje Grčka dobija svake godine lijepe bodove na televotingu... Isto će i od Australije kapiram nešto ućariti zbog tamošnje dijaspore mada će Kipranin tu više profitirati i ugrabiti veći broj poena s obzirom da živi tamo.

Koliko god grčka pjesma i nastup se nama činili kao beznadežan slučaj, zaboravlja se i to da u istom polufinalu imaju i Gruziju i Jermeniju koje su oduvijek okrenute ka Grčkoj, Rumunija im je isto ''friendly'' po pitanju razmjene poena tako da ne bih ja baš njih tako lako otpisao još uvijek pogotovo znajući da u startu imaju siguricu od 20 i nešto poenčića. :p

Iako mi je prvo polufinale svjetlosnim godinama ispred drugog po pitanju slušljivosti pjesama, moram priznati da su učesnici drugog spremili zanimljivije nastupe, barem što se tiče vizuelnog dijela... :giggle:
I aj da počnem - Kipranin je po-ki-da-o samom pojavom i glasom, Jermenka sa svojom platformom i Gruzinka isto su se odlično snašle na sceni tako da su mi njih troje definitivno ostavili najbolji audio-vizuelni utisak što se tiče proba, ubjedljivo najljepše nastupe imaju.

Za Austriju svakako nisam ni mogao osmisliti u svojoj glavi na šta bi im nastup mogao ličiti pošto mi uz njihovu pjesmu ništa ne ide, ali fino mi to sve izgleda šta znam, drago mi je što su stabilne na sceni i što nisu dozvolile da budu pojedene a da im je namontirana neka skalamerija bojim se da bi se otišlo u kič, s druge strane Slovenci su me malo razočarali jer mi je ono preobično sve, nadao sam se da će imati na ekranima neke animacije publike koja je u transu po ugledu na ono iz Ljubljane al' dobro, trebalo bi da su sigurni finalisti u svakom slučaju.

Estonija će biti interesantna za razliku od one monotone interpretacije sa Eesti-ja, Litvanija mi i dalje nit' smrdi nit' miriše iako mi je kao paket neloša i ''safe'', Poljska Boga mi krupnim koracima ide ka finalu vjerovali ili ne (vidi se da je Bejba radila na pjevanju i pokretima, ono od prije koji mjesec sa nf-a i ovo sad k'o nebo i zemlja), Sanmarinežani su se isto ok upakovali ali uzalud kad je pjesma trula...

Danac je tanak sa glasom i ona dječija igraonica što ju je dovukao na binu mi je toliko ''ne'', Belgijanac solidan i iskusan a pri tom i dalje sam mišljenja da bi lako mogao proći dalje, Australijanci će dobru atmosferu prirediti za kraj večeri mada mislim da im je ono vozilo totalno suvišno na sceni.

Grk i Rumun totalni autsajderi na probama - Rumun je sjajan interpretator ali mu to ništa ne vrijedi jer mu je stvar hororčina na kub sa kojom ni gram šanse za finale nema, onaj performans sa nacionalne selekcije mi je bio užasno ''low budget'' no barem se nešto dešavalo oko njega da koliko-toliko skrene pažnju sa pjesme dok u ovom slučaju imam osjećaj da će mi biti bolno gledati i slušati njega samog i u onom tragikomičnom stajlingu (izdržaću to jedno veče nekako), kod Grka mi ne smeta toliko taj safari outfit koji jeste promašaj sam po sebi za tematiku pjesme nego mi je bzvz to što je stejdž prazan a on mukica sav izgubljen, ako se ne sastavi kako zna i umije - gotov je.

Albanci sa svojim dramama i epovima me nimalo ne dotiču mada je svakako nastup pristojan ako ništa drugo (kontam da su im uvalili crvene maramice da ne bi mlatarali onako praznim rukama), Islanđanka mi je bila slađa sa vezanom kosom nego ovako kad je pusti, ima energije za pola ovogodišnjih učesnika i fakat bi bila šteta da ispadne iako nisam zadovoljan interpretacijom.

Da rezimiramo redosled nastupa direktnih finalista:

:fr: FRANCUSKA - prva polovina
:it: ITALIJA - prva polovina
:es: ŠPANIJA - prva polovina
:de: NEMAČKA - druga polovina
:ua: UKRAJINA - #19
:gb: UJEDINJENO KRALJEVSTVO - #26

Uh, bedak baš za Španiju i Francusku 😕 Pitam se samo šta će biti ako još i Švedska i Finska završe u prvoj polovini 🥶

Evo i moje prognoze finalista:

Prvo polufinale

Norveška
Srbija
Portugal
Hrvatska
Izrael
Moldavija
Švedska
Češka
Holandija
Finska

Drugo polufinale

Danska
Armenija
Kipar
Poljska
Slovenija
Gruzija
Austrija
Albanija
Litvanija
Australija

Koliko meni ove slike stvaraju neki OCD poremećaj zato što su se svi slikali različito :ROFLMAO:

Od velike petorke, očekujem Italiju 8, Španiju na 10, Francusku na 13.

Skroz je ok i to, ne vjerujem da će ih stavljati ranije. Švedska ako bude u prvom, 11 ili 12, Finska na 9 i eto

• Like
Reactions: Mrm
Neće biti video sa 2. probama big 5 + Ukraine?

Back