Sledi strucan review od SF1:
- Norveska: Potpuno ocekivano, kao i sa MGP-a, iako se malkice ugojila ali zvucala je korektno, taman za finale i u nekim varijantama je kandidat i za Top10 s obzirom da ce im drustvo praviti Finska i Svedska
- Matla: Zaista su se zestoko potrudili oko nastupa, ali pre svega je njih running order zaklao, plus pesma too repetitive i u tonalitetu prensika i bez dovoljne energije u refrenu iako je bilo saxofona. Ocekivano ispali
- Srbija: Znatno bolje nego u PZE23, lepsa scena, odlicna poruka, mozda mu i ide na ruku ova situacija sa masakrima ali mislim da Evropu zabole uvo. Kao sto sam i pre govorio, nasa diaspora je tradicionalna i nece glasati za LGBT izvodjaca, plus previse je mracna tako da ne ocekujem dobar (iznad 15.og mesta) plasman
- Letonija: Muzicki kvalitetno ali, scenski predosadno i za Evroviziju a pogotovu za ovako jako polufinale. Ocekivan flop
- Portugal: Portugalci su uvek znali da posalju pravi muzicki kvalitet i to u njihovom stilu koji i dalje prolazi ako se interpretira kao veceras. Mada, mislim da su sinoc zauzeli jedva 10.mesto s obzirom da Portugal generalno muci veliku muku sa TVTom, da je ziri bio tu bili bi mozda cak i 5.
- Irska: Interesantan pokusaj reinkarniranja zlatnog Elvis Prislija ali to na Evroviziji ni najmanje ne prolazi. Ocekujem da je osvojio 14.-15. mesto u borbi sa Azerbejdzanom
- Hrvatska: Posle Ramba, najveci trol na Evrovizijama ikada! Fantastican satirican prikaz svog kica i sunda koji se salje inace na Evrovizijama a pogotovu ismevanje besmislenih tekstova. Onda, odlican zacin Putina i Lukasenka i voala... Sjajan nacin za razbijanje malera sto se tice prolaska u finale
- Svajcarska: Da je tu bio ziri ne bi ni najmanje strepio za ulazak u finale. Ovako, mislim da je ovo bila najbolja balada veceras i da ce upasti u Top 10 kada se ziri bude prikljucio.
- Izrael: Zaista kao da je neka veoma poznata svetska zvezda sinoc nastupila. Pocepala je nastupom! Jeste ukrala malo foru od Sare Dzo sto se tice onog kvadrata ali zaista vrlo impresivno. Igranje nije bilo na nivou Sanel ali zaista vrlo lagano ovo ide u Top 10. Izuzetno jak utisak ostavila Izraelka sinoc!
- Moldavija: Nema tu puno sta da se kaze. Potpuno ocekivano, prosecna stvar u stilu Moldavije. Bice na sredini, mozda oko 20.og mesta u finalu
- Svedska: Zasluzuje pobedu! Definitivno pobednik zirija u finalu, videcemo sta ce uraditi u TVTu. Vokalno se dosta popravila u odnosu na Melodi. Cak i da je pobedila sinoc ne bi bilo ne zasluzeno ali mislim da je to nemoguce pored Finca
- Ceska: Opasan dark horse! Ovde je sve odlicno, plus ima antirusku poruku, ne iznenadimo se ako zablista kod zirija. Moguce da udje u Top 5
- Azerbejdzan: Teska uspavanka! Bori se za predzadnje mesto
- Holandija: Na zalost ono je preslabno, plus bilo znatno losije od studijske verzije. Nisu imali sta da traze sinoc
- Finska: Apsolutni pobednik polufinala! Ali mislim da ce ziri da ih upropasti u finalu i da ce jedva uhvatiti Top 3 i pored jakog TVT appeal-a
- Francuska: Pa bre i nije toliko jaka kao sto kladionice kazu a vidim da i tamo sada pada
- Nemacka: Kul je ovo ali ovaj zanr ne prolazi bas najbolje na Evroviziji a sada tu Finska vlada
- Italija: Najjaci vokal takmicenja! Italija uvek ima minimum 100 poena u TVTu tako da ja i dalje smatram da oni pobedjuju u kategoriji Big 5