ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Zašto je Kazahstanu interesantniji JESC pa tamo redovno učestvuju, a na pravoj nisu nikad ?

Zašto je Kazahstanu interesantniji JESC pa tamo redovno učestvuju, a na pravoj nisu nikad ?
EBU im je dozvolio da se takmiče samo na JESC, pošto su pridruženi članovi...

Ovo je sve osveta zapadnjaka za komplekse koje smo im nabili 2000-ih :(((
Ali bukvalno.

Mada sad kad Rusije nema mislim da se i vrati 100 posto tvt, nikad ne bi došlo do onolikog uspeha istočne Evrope kao u 2000-im. To je stvarno bilo užas, sa svime i svačim je sovjetski blok završavao visoko.

E sad je politička klima drugačija i blokovsko glasanje nije isto. 😂

Ne znam što Kazahstan ne debituje kad već učestvuje na JESC
Pominjalo se to ovde vec, delili su isti medjunarodni pozivni broj sa Rusijom pa ne bi mogli da ucestvuju na televoting. Uskoro treba da im bude dodeljen novi broj. Mada ne mislim da je to jedini razlog zasto ih nema na ESC, verovatno politicke nesuglasice sa EBU.

Podseca me na scenario kada EBU nije hteo da primi drzavnu televiziju Azerbejdzana u uniju vec umesto toga privatnu Ictimai TV.

moraju da imaju bar jednog emitera kao člana EBUa ili da dobiju pozivnicu kao AUST..lija

nisu mogli da postanu članu EBUa zbog pozivnog broja koji su delili sa rusima i to bi pravilo problem za televote

sada su uveli svoj pozivni broj, a i rusi se svakako ne takmiče pa im je prolaz otvoren.

Pominjalo se to ovde vec, delili su isti medjunarodni pozivni broj sa Rusijom pa ne bi mogli da ucestvuju na televoting. Uskoro treba da im bude dodeljen novi broj. Mada ne mislim da je to jedini razlog zasto ih nema na ESC, verovatno politicke nesuglasice sa EBU.

Podseca me na scenario kada EBU nije hteo da primi drzavnu televiziju Azerbejdzana u uniju vec umesto toga privatnu Ictimai TV.
Ali Ictimai je public broadcaster 🤔

Ali ja stvarno ne znam koje su to toliko uzasne pesme bile visoko u tom periodu kao sto kenjaju zapadnjaci.

Msm sta je Verka losija od Keeeerije? Zene koje vrckaju su i tada i sada u vrhu tabele. Samo sto su to sada Spanjolke i Jevrejke a tada su bile Grkinje i Turkinje pa je valjda to blam.

Sto je portugalska balada bolja od Molitve? Lordi nisu Maneskin ali su iconic pesma i pobednik.

Ruslana, Helena, Sertab su sve legende. Nista losije od Loreen ili one Dankinje. Dima je imao predobru pesmu 2006.

U sustini samo jedu govna

Tattoo je komercijalno najuspešnija evrovziijska pesma ove godine i žiri, koji je sačinjen od profesionalnih muzičara (od kojih su mnogi i sami nastupali na Evroviziji) je očigledno prepoznao kvalitet i potencijal ove pesme. Nemojte se iznenaditi ako Tattoo ispadne neuporedivo veći hit od Cha Cha Cha.
Je l’ realno da ovo pišeš nakon što si mjesecima ovdje vrtio naučne radove i analize kako će Cha cha cha biti ukupni pobjednik jer je naprosto megahit i da čak ni podrška žirija za Loreen neće moći zaustaviti Kaarijin trijumf? Sad odjednom Tattoo hitčina naspram Cha cha cha, lol. 💀

Vidim stvarno nemaju poseban pozivni broj.
Kako je to moguće za toliku zemlju. 😲

Nema ga ni San Marino, pa kako onda oni učestvuju ?
San Marino nema televote

oni uzmu samo ukupni televote i tako raspodele bodove po automatizmu

(znači kaarija dobije 12 od San Marina pošto je prvi u tvt, Loreen 10 i tako dalje)

Back