ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Videćemo da li će sledeće godine neko iskidati neki densbrejk. Kad gledamo 3 najpopularnija nastupa sa densbrejkom, Fuego, SloMo, Unicorn, svaki je drugačiji i jedinstven na svoj način, a tako nešto treba ponovo postići da ne izgleda kao kopija starih densbrejkova.

Kada se pogleda poslednji zenski bop koji je pobedio je Grcka 2005 godine. Kasnije ni Kalomiri, ni Ani Lorak, ni Eleni, nije pomoglo da ostvare pobede, sve su bile pri vrhu, ali nedovoljno za pobedu.

Baš je draga i mila i takav joj pogled, nema veze što za večeru jede ljudska srca.

EPyHxEHXUAElkB2.webp

Da li možda neko ima link za onaj generator ranga za ESC pesme 2023. kada biraš između dve pesme koja ti se više sviđa, i na kraju kada ispopunjavaš jedno sto pitanja dobiješ kompletnu listu od 1. do 37. mesta?
Verovatno da je neko negde postavljao i da ga ima, ali ne mogu da pronađem nigde, ni na google...
Hvala.

Ne znam, browser mi kaže da connection nije safe kad probam na njegove, a potom se ne učitavaju.

OcUNFZr.png

Uvek imamo polemiku koje je jace polufinale. Da vidimo prosecne plasmane u finalu u poslednjih 5 godina. Nije nesto previse relevantno, ali je zanimljiv parametar. Kada bismo sabirali osvojene bodove, imali bismo situaciju da Lorin ove godine ima maltene bodova kao svi iz drugog polufinala u finalu.

Uglavnom, ajmo. Sabrao sam pozicije zemalja i podelio sa brojem kvalifikanata, tj 10, a za direktne finaliste 6 (u jednom slucaju 5):

2018:

I pf - 9.8
Ii pf - 15.8

Razlika - 6 mesta

Direktni - 15.83

2019:

I pf - 16
Ii pf - 7.7

Razlika - 8.3 mesta

Direktni - 19

2021:

I pf - 13.3