ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Da li ce se ikada desiti na ESCu u bliskoj buducnosti da pobedi kompozicija koja je nastupala na primer prva ili druga u finalu? :)

Da,znam da je žensko,ali nije ona bila u referentnoj grupi već Aleksander Radič.

Last edited:
Ja bih volio da sledeće godine idu glasovi publike a ne žirija odvojeno. Neka nas manu priče da bi bile komšijske 12-ke, bukvalno ove godine 18 zemalja dalo Finskoj 12, više je žiri glasao komšijski izgleda.

Isto tako, ne pije vodu ni 'bilo bi dosadno gledati jer je pola zemalja dalo 12 istoj zemlji' budući da se skoro isto to desilo i sa žirijem, pa smo preživjeli.

Neka kažu zbir poena žirija na kraju jer je odavno gledaocima utisak da se samo žiri pita a da se glasovima publike ne pridaje toliki značaj.

Ja bih volio da sledeće godine idu glasovi publike a ne žirija odvojeno. Neka nas manu priče da bi bile komšijske 12-ke, bukvalno ove godine 18 zemalja dalo Finskoj 12, više je žiri glasao komšijski izgleda.

Isto tako, ne pije vodu ni 'bilo bi dosadno gledati jer je pola zemalja dalo 12 istoj zemlji' budući da se skoro isto to desilo i sa žirijem, pa smo preživjeli.

Neka kažu zbir poena žirija na kraju jer je odavno gledaocima utisak da se samo žiri pita a da se glasovima publike ne pridaje toliki značaj.
Ja to ne bih voleo, jer zamisli koliko bi tek bilo gadno gledati Finsku koja ubedljivo vodi, i onda na ukupnim glasovima zirija Svedska pretekne sa 340 poena. Tek onda bi bio meltdown

Ja to ne bih voleo, jer zamisli koliko bi tek bilo gadno gledati Finsku koja ubedljivo vodi, i onda na ukupnim glasovima zirija Svedska pretekne sa 340 poena. Tek onda bi bio meltdown
treba da se nadje neki kompromis de ce biti dobro za sve

Ovaj sistem i jeste najbolji jer ce se retko desavati da ziri tako ubedljivo odluci pobednika, ova godina je bila izuzetak.
meni je ovaj sistem samo ne treba u ziriju da bude svako ili stavit bas iz muzike ili povecati broj clanova zirija

Pa u suštini prethodne dve godine je baš jedna strana prevagnula u odluci i rezultatima, tako da kapiram strah kako bi izgledalo, ali recimo da su te dve godine izuzetak i da ne bi bilo u buduće takvih ubjedljivih udaljavanja... svakako bih bio za to da se glasovi publike predstavljaju posebno.

Pa u suštini prethodne dve godine je baš jedna strana prevagnula u odluci i rezultatima, tako da kapiram strah kako bi izgledalo, ali recimo da su te dve godine izuzetak i da ne bi bilo u buduće takvih ubjedljivih udaljavanja... svakako bih bio za to da se glasovi publike predstavljaju posebno.
prosle godina iz sazaljenja ukrajina pobedila nadam se takvih pobeda nece vise biti a ove godine svedska je bila od pocetka favorit kada je izasla pesma

Pa činjenica da su ovim sistemom saopštavanja glasova glasovi publike u drugom planu.Oni dok traje glasanje žirija sada sabiraju glasove publike, e sad ako bi skratili glasanje publike onda bi mogli prvo čitati glasove publike.

Bas nije u drugi plan jer publika uglavnom i odluci pobednika, cesce nego ziri, zato sam i rekao da je ova godina izuzetak.

Back