ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Pošto je logo inspirisan ukrajinskom i britanskom zastavom, kako su zvanično naveli, bolje bi bilo da je crvena umesto roze boje.

Kako izgledaju animirana srca, može se videti na sledećem videu.

RKhoDo4.jpg

Inače, BBC je pokrenuo evrovizijski podkast "Eurovisioncast" koji će se objavljivati svakog petka, kako onlajn, tako i na radio stanicama BBC Radio Merseyside i BBC Radio 5 Live. Vodiće ga evrovizijski pobednik Måns Zelmerlöw, voditeljka BBC Breakfast-a Nina Warhurst, BiBiSijev evrovizijski reporter Daniel Rosney i Ngunan Adamu sa radija BBC Merseyside.​
➡️ https://www.bbc.co.uk/sounds/play/p0dzyxlh
Pitanja i komentari se mogu slati na eurovisioncast@bbc.co.uk.

Ko plaća organizaciju Evrovizije?

Gradsko veće Liverpula i kombinovana uprava grada Liverpula platiće oko 4 miliona funti za događaje koji će se odvijati van arene. Biće događaja širom Liverpula - uključujući i park za fanove sa velikim ekranima za one koji ne mogu nabaviti karte za arenu. Najveći deo budžeta daće BBC, a procene se kreću od 8 do 17 miliona funti. Sekretar za kulturu, Mišel Donelan, potvrdio je da će Vlada Ujedinjenog Kraljevstva takođe doprineti, ali nije precizirao koliko, a osim toga, sve zemlje učesnice, preko svojih nacionalnih emitera, plaćaju naknadu za učešće.

Bože, umrem svaki put kad se setim onog predloženog rešenja na konkursu za našu Evroviziju sa sve trubom, šljivom i kiss usnama lol Ne znam da li je u pitanju bila sprdnja, ili je neko stvarno mislio da je kreativan :LOL:

Da se prisetimo tog konkursa :D

Odluka o pobednicima lokalnog konkursa za rešenje znaka i scene poverena je stručnom žiriju [u sastavu Miodrag Tabački, scenograf, Slavimir Stojanović, dizajner, Ivan Stanković, direktor marketinške agencije Communis i Tanasije Kunijević, šef grafike RTS-a).

Pobedničko rešenje pod nazivom "MAMA 2008" dobilo je nagradu od 5.000 evra
Autorski tim se opredelio za kreaciju skupa različitih znakova koje objedinjuje slična simbolika: Muzika, Srbija, Evropa, Ljubav, Mladost, Sreća...

bnq6wrT.jpg

Ejdp8NH.jpg

Drugo mesto zauzeo je rad "STARDUST" osvojivši nagradu od 3.000 evra
Tradicionalna šara sa ćilima utopljena u ogledalca disko kugle

NfGC04y.jpg

A treće mesto pripalo je radu "GRLO" uz nagradu od 2.000 evra
Licidersko srce sa natpisom "La La Love"

wW8YQwH.jpg

On da, bio je odličan, to je naknadno omislio Boris Miljković iz RTS-a, početkom 2008, dok je ovaj konkurs bio nekoliko meseci ranije, kada su podelili novčane nagrade nizašta.

Srecno glumljenje foruma da im je bitno kako logo izgleda svima koji slave.

Koliko je 5.000 evra iz 2008. u današnjim parama?
Rezultati konkursa su bili početkom oktobra 2007, kada je 1 evro iznosio oko 79 dinara. Dakle 5.000 evra bilo oko 395.000 dinara. Prosečna plata je tad bila oko 29.000 dinara, što će reći pobednik je dobio više od 13 prosečnih plata u to vreme.

Dinar je tad bio valjda 80 evra

Edit: pretekao me Milos

Meni je Confluence of sound do danas definitivno najbolji, odnosno najoriginalniji slogan, a logo zasigurno u top 3. Ove šljive i trube i ostalo je blamantno, zamisli da dobiješ za to pare. Pa bolje smo banere svi mi radili na svojim prvim FSC organizacijama nego što su ta pobjednička rješenja :D

Meni se najviše dopada Vienna 2015 - Building bridges..

Dovoljno je reći da sam većinu slogana i pozaboravljao. Od ovih skorašnjih u glavi su mi def Building Bridges i All Aboard.

Back