ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Mislim da ljudi koji ne slušaju pesme sa NF mnogo propuštaju s obzirom da ima stvarno odličnih pesama koje nisu pobedile, a dosta su bolje od pesama koje su pobedile.

Priča se da je ovo jedna od potencijalnih pesama za VB (koliko sam shvatio oni imaju više pripremljenih opcija ove godine i čekaju da izađu sve pesme, kako bi procenili šta im je najbolje da pošalju). Simpatično je i mislim da bi moglo na levu stranu tabele.

Samo sam malo trigerovan što koristi ime Frankenštajn da opiše čudovište, kada je Viktor Frankenštajn zapravo doktor, a čudovište koje napravi nema ime. To sam primetio da ljudi konstantno pogrešno koriste i uvek me iznervira, jer dosta volim roman 😂

A evo i uživo

Last edited:
Te glasine za Rinu i tu pesmu kruže već neko vreme, ali ja nešto sumnjam da tu ima istine, više su to njeni fanovi zavrteli priču.

Nigde nije zvanično ni potvrđeno ni demantovano, ali ovo je najbliže demantu što videh.
https://www.radiotimes.com/tv/enter...sent-uk-eurovision-2023-exclusive-newsupdate/

Mada teoretski je uvek moguće da jeste ili da je bar bila u nekom internom razmatranju.
Svakako meni super pesma (a i ceo album na kome je).

https://www.dailymail.co.uk/tvshowb...mi-Webb-Rina-Sawayama-running-Eurovision.html

Doduše, sad vidim i ovo kao svežije al isto mi je na nivou "priča se".
Pritom je ta pesma zvanično objavljena na njenom albumu još u septembru (iako tek kasnije kao singl), i to beše ne krši pravila oko datuma objave pesama, ali čak i da se stvarno odluče za nju, pre mi miriše da bi joj se snimala druga pesma ako već čekaju i kalkulišu.

Moj top 21 (za sada):

1. Norveška :no:
2. Slovenija :si:
3. Italija :it:
4. Španija :es:
5. Češka :cz:
6. Finska :fi:
7. Australija :au:
8. Letonija :lv:
9. Malta :mt:
10. Belgija :be:
14. Litvanija :lt:
15. San Marino :sm:
16. Danska :dk:
17. Ukrajina :ua:
18. Poljska :pl:
19. Rumunija :ro:
20. Hrvatska :hr:

Dakle, zaključno sa februarom imam bukvalno dvije pjesme koje mi se baš sviđaju od do sada izabranih (Norveška i Slovenija), jedno 6 koje su mi solidne ali ne nešto wow (od 3. do 8. mjesta u mom top-u), od 9. do 14. mjesta ''meh'' i ništa posebno a ostatak od njih čak 7 su mi prilično loše i ispodprosječne, što je tačno trećina...
Zapravo sezona nacionalnih finala po kvalitetu pjesama i nije bila toliko slaba koliko su pogrešne pjesme (po meni) birane (naročito se ovo odnosi na Estoniju, Irsku, Litvaniju, Poljsku, Rumuniju kao i Španiju), države koje su po mom ukusu ubole ''entrije'' su Malta, Norveška i Češka.
Interno izabrani izvođači i pjesme će vjerovatno kao i lani popraviti prosjek i poboljšati opšti utisak o ovogodišnjem takmičenju a ovako na slijepo najveća očekivanja imam od Gruzije, Jermenije i Kipra, da najzad unesu malo živosti i krvi u ono uspavano i polumrtvo drugo polufinale.
Prvo veče postaje sve jače i jače svakom novoizabranom pjesmom a drugo slabije i slabije, sada je i više nego jasno da će biti ogroman jaz po pitanju konkurentnosti između polufinala, prije mjesec i nešto sam bio ubjeđen da će Albanija i Belgija najvjerovatnije biti out a Slovenija ''borderlajner'' dok kako stvari stoje ispade da ovo prvo dvoje sve više idu ka tome da prolaze a Slovenci pobjednici u svojoj grupi. :ROFLMAO:
U svakom slučaju nama će biti gusto šta god da izaberemo (s obzirom da su nam skoro svi favoriti u sutrašnjem polufinalu već za manje od 24h će se iskristalisati ko dobija), priželjkujem da podbace Azerbejdžan, Holandija i Švajcarska sa svojim interašima kako bi nam barem malo olakšali lol.

Ma da li smo mi to chetranaestiii

jelena-golubovic.gif

Jel moze neko sa pouzdanoscu da kaze:
- Koje sve zemlje cine The Rest of the World za TVT glasanje, odnosno za dodatnu virtuelnu zemlju za TVT glasove?
- Da li Rest of the World glasa i u polufinalima?

Ne može da kaže jer još nije objavljeno. Biće poznato pred takmičenje. Da, glasaju u polufinalu.

Back