Dakle, zaključno sa februarom imam bukvalno dvije pjesme koje mi se baš sviđaju od do sada izabranih (Norveška i Slovenija), jedno 6 koje su mi solidne ali ne nešto wow (od 3. do 8. mjesta u mom top-u), od 9. do 14. mjesta ''meh'' i ništa posebno a ostatak od njih čak 7 su mi prilično loše i ispodprosječne, što je tačno trećina...
Zapravo sezona nacionalnih finala po kvalitetu pjesama i nije bila toliko slaba koliko su pogrešne pjesme (po meni) birane (naročito se ovo odnosi na Estoniju, Irsku, Litvaniju, Poljsku, Rumuniju kao i Španiju), države koje su po mom ukusu ubole ''entrije'' su Malta, Norveška i Češka.
Interno izabrani izvođači i pjesme će vjerovatno kao i lani popraviti prosjek i poboljšati opšti utisak o ovogodišnjem takmičenju a ovako na slijepo najveća očekivanja imam od Gruzije, Jermenije i Kipra, da najzad unesu malo živosti i krvi u ono uspavano i polumrtvo drugo polufinale.
Prvo veče postaje sve jače i jače svakom novoizabranom pjesmom a drugo slabije i slabije, sada je i više nego jasno da će biti ogroman jaz po pitanju konkurentnosti između polufinala, prije mjesec i nešto sam bio ubjeđen da će Albanija i Belgija najvjerovatnije biti out a Slovenija ''borderlajner'' dok kako stvari stoje ispade da ovo prvo dvoje sve više idu ka tome da prolaze a Slovenci pobjednici u svojoj grupi.

U svakom slučaju nama će biti gusto šta god da izaberemo (s obzirom da su nam skoro svi favoriti u sutrašnjem polufinalu već za manje od 24h će se iskristalisati ko dobija), priželjkujem da podbace Azerbejdžan, Holandija i Švajcarska sa svojim interašima kako bi nam barem malo olakšali lol.