Baš dosta kuknjave i samosažaljevanja na forumu.
Budimo realni, u poslednjih 10 godina, koja pesma koju smo poslali, u kombinaciji sa nastupom, je izgledala kao top 10 paket ali nije završila u top 10?
Istina je da se nekim državama posreći pa od prosečne pesme izvuku top 10 plasman, ali je to sve ređe u poslednji godinama kada se gotovo svi trude oko nastupa i ulažu u iste. Imajte i na umu da se i nama posrećilo sa Bojanom 2015. jer je izvukla maksimum iz prosečne pesme i nastupa pojavom i harizmom, pa mi malo ne pije vodu da nas mrze jer smo Srbi.
Teodora je po mom mišljenju imala pesmu za top 10, dosta ljudi je prepoznalo emociju u pesmi i koncept nastupa je bio vrlo dobar, ali je egzekucija (zbog nama i dalje nepoznatih razloga) na Evroviziji, u odnosu na sam PZE bila prosečna. Kod publike smo čak i pristojno prošli ako se gleda sam plasman (12. ili 13. mesto), ali svakako da ostaje prostora za diskusiju zašto je žiri izignorisao. Opet, nije jedina balada koju je žiri prespavao, očekivao sam da će baš da nagrade Letonca, ali ni on nije prošao sjajno kod žirija. Sa druge strane Portugal je odlično prošao kod žirija, sa slabijom pesmom od naše, ali je nastup izgledao vrlo profesionalno i na visokom nivou. A publika ih je zanemarila dosta više od nas.
Zapitajte se kako bi na FSC-u prošla ovako spora pesma na jeziku koji ne razumete (npr. na poljskom) i da li bi se izgubila između ostalih 40 pesama?
RTS je previše konzervativan sa idejama, jednostavno nam treba bolje kadriranje, više ulaganja u nastup, koncept neke fore u samom nastupu a da nije samo stajanje u mestu ili nešto najbejsik ikad kao sa Uragankama. Mora malo nekonvencionalnije da se razmišlja. Irska je sa budžetom od 10 dolara i propom sa plastičnim svećama koji može da se kupi u prodavnici kostima za Noć veštica uspela da izrežira fenomenalan nastup za 6. mesto o kom svi pričaju a Konstrakta je doslovno došla sa lavorom i 5 peškira.