ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Mislim da je brojčanik bio najava Lux 😂 jer imaju 5 pobeda pa stoje ispod odmah

Moje neko skromno mišljenje je da su htjeli da udalje favorita žirija toliko da ga potencijalno Izrael ne može stići svojim televotingom, a odlučili su da isforsiraju Švicu a ne Hrvatsku kao favorita publike jer im očito više odgovara pobjeda bogate zemlje poput Švice - dakle, ovo nije sam od sebe rekao Marko, ni ja, nego supervizor lično - a imaju pokriće za Švicu zbog stvarno nestvarnog vokala i izvedbe.
Ne bih rekao da su više glasali jer je bogata zemlja, već jer su pesma, nastup i vokal impresivniji i originalniji. Čak je i jedan član srpskog žirija stavio Švajcarsku na prvo mesto, pa eto javno pitanja, da li je glasao za nju jer je to bogata zemlja ili je imao druge, muzičke kriterijume.

Slažem se da je trebalo biti manja razlika između Nema i Slimana. Jedan je bio emotivniji, drugi imao originalniji nastup, vokali su im tu negde, obojici na visokom nivou... Možda je malo doprineo taj mali peh na žiri probi kada je vokal Francuza malko otišao u aut.

Ne bih rekao da su više glasali jer je bogata zemlja, već jer su pesma, nastup i vokal impresivniji i originalniji. Čak je i jedan član srpskog žirija stavio Švajcarsku na prvo mesto, pa eto javno pitanja, da li je glasao za nju jer je to bogata zemlja ili je imao druge, muzičke kriterijume.

Slažem se da je trebalo biti manja razlika između Nema i Slimana. Jedan je bio emotivniji, drugi imao originalniji nastup, vokali su im tu negde, obojici na visokom nivou... Možda je malo doprineo taj mali peh na žiri probi kada je vokal Francuza malko otišao u aut.
Ma dobro, to je moje nagađanje samo.

Sliman jeste zakazao na probi za žiri ali je i rekao da je ostao bez glasa taj dan pa sreća da je uspio išta da otpjeva. Mada, čak i da je savršeno otpjevao, mislim da ne bi nešto naročito više bodova dobio od njih. Svaki žiri valjda je čuo da čovjek zna da pjeva i da je peh u pitanju, meni bi bilo bez veze reći e odlična je pjesma i vokal ali stavljam ga na 10. mjesto jer nije savršen bio. Mada, to sam samo ja.

A opet kažem, Nemo je stvarno maestralno obavio posao i tu nema zamjerke nikakve

Šta mislite hoće li Selin Dion doći u revijalni dio?

Očekujem Federera sigurno u nekoj ulozi, iskreno bilo bi kul vidjeti ga kao voditelja sad kad je već penzionisan a realno najveće je ime iz Švajcarske nakon Milice Pavlović.
Ja sam mislio da je Selin tolika zvezda da ni ne razmišlja o Evroviziji, ali sam zapravo skoro čuo kako je govorila o tome kako je imala predivno iskustvo i kako mnogo voli Evroviziju, tako da nije isključeno. Mada je trenutno dosta bolesna, pa ne znam.

Što se tiče Federera, ne verujem, ali voleo bih da ga bar pomenu u nekom kontekstu 😁 Nisam ga voleo dok je igrao, ali čovek je stvarno legenda.

Kakva slučajnost... prošle godine prvi put posjetim Švedsku - pobijedi Švedska te godine.
Pa onda Švicarsku - pobijedi Švicarska ove godine.
Nakon toga je bio Portugal - dakle Lisabon 2026!

Ja sam mislio da je Selin tolika zvezda da ni ne razmišlja o Evroviziji, ali sam zapravo skoro čuo kako je govorila o tome kako je imala predivno iskustvo i kako mnogo voli Evroviziju, tako da nije isključeno. Mada je trenutno dosta bolesna, pa ne znam.

Što se tiče Federera, ne verujem, ali voleo bih da ga bar pomenu u nekom kontekstu 😁 Nisam ga voleo dok je igrao, ali čovek je stvarno legenda.
Ma ni ja ga ne gotivim hahah mada svaka čast što je drugi najbolji teniser u istoriji.
Ne bi me čudilo da bude stvarno bitan dio festivala, možda provuku i Laru Gut isto, i ona je svjetski poznato ime. Tako bi dali na značaju još festivalu i podigli ga na viši nivo, kad su već organizatori.

Ona je zena zdravstveno obolela, bas ce da se bakce po Evroviziji…kao Abbu sto je zabolelo uvo za ESC.

Selin je jako bolesna :/ koliko sam razumeo nekad bude totalno paralisana čitav dan a nekad može da se kreće otežano, tako da ne verujem otkazala je turneju prodviđenu za ovu i prošlu godinu

Ona je zena zdravstveno obolela, bas ce da se bakce po Evroviziji…kao Abbu sto je zabolelo uvo za ESC.
ABBu boli uvo za sve generalno, ne samo za ESC i baš me smara taj stav kao ne možemo da se okupimo ni na 5 minuta. Važi legendyyy

A za Selin nisam bio upućen, baš mi je žao, ali posvetiće joj revijalni dio svakako

Mislim da su bombardovali Švajcarsku glasovima jer su se glasovi žirija delili još dok je Holandija bila uključena, pa nisu bili 100% uvereni u apsolutnu tvt pobedu Hrvatske,a cilj je bio sprečavanje pobede Izraela po svaku cenu. Zbog toga su se opredelili za politički neutralnu Švajcarsku koja je još dodatno imala sjajan nastup ove godine. Mislim da je Baby Lasagni dosta u prilog išla diskvalifilacija Joosta jer bi inače imao manje tvt poena. Manje od Izraela.

Pojavila se Selin na nekim nagradama nedavno, ali ne znam kako ce biti do godine, znam da ima neku retku bolest ako se ne varam😕

Premoćni su bili, ali da, sad kad su poslednji kao eto htjeli smo se povući pa da znate, tako ispada

Back