ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Znao sam da će biti od prvog dana Bazel, zbog aerodroma, jer je povezan sa većinom glavnih gradova evrope + na tromeđi je pa sam imao osećaj da će sve to uticati. 😂

Imam osećaj da su uzeli Bazel da bi ljudi bili smešteni u Francuskoj ili Nemačkoj, s obzirom na cene smeštaja u Švajcarskoj.

Mada kad kažete i ovo drugo, nije nemoguće...

Pa msm postoje neki logistički razlozi zašto su izabrali Basel, prije 3-4 sedmice sam detaljnije istraživao oba grada i predvidio sam Bazel iako sam posljednja dva dana zapravo mislio da će biti Geneva, ali eto malo mi je tužno sa te simboličke strane, a i nekako mi je logičnije bilo da Celine nastupa u Ženevi.

Ja koliko sam upućen Bazel ima više hotelskih soba nego Geneva, a i imaju s druge strane tu priču o gradu koji spaja dvije zemlje. 🤷🏻‍♂️

Nije loše prošla ova godina na mom Wrapped-u.

#1 Ramonda
#8 Rim Tim Tagi Dim
#14 Teresa & Maria
#17 Loop
#20 Sand
#32 Liar
#34 la noia
#49 Fighter

I meni 1. Mesto Ramonda;
Najvise slusan artist Frank Ocean, na 2. Mestu Mahmood , preslusano 1100 umetnika;
Zanr se menjao iz meseca u mesec zavisno od festivala i fsc ( u septembru npr. Najvise slusan country)

Pa dobro, Esc pesma je Ramonda. Pa Dzordzi i Iva Lorens.😌 pa Zejna. A spotify pustio da prati prezentaciju Gnezdo Orlovo 😱

Je l' se meni čini ili smo svake godine nominovani u nekoj kategoriji u ESC nagradama? 😍

Juče sam naleteo na ovaj klip.

Robin Hofwander, jedan od reditelja.Objašnjavao kako se konsultuju sa delegacijama oko režiranja nastupa, te da nekad to funkcioniše fenomenalno, a nekad mora da se mnogo toga prepravlja, ponovo piše scenario i da on na kraju to mora da bude ok jer on ne želi da stoji iza nečega što nije ispalo dobro. Istakao je, naravno, švajcarski nastup kao najbolje režirani, koji, kako sam ja razumeo, nije on, već neki drugi reditelj režirao, a on pomenuo još Irsku (to mislim da je on radio), i Srbiju, kako reče to je bilo je na 20:22

Back