ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Svaki pesmuljak sa odlicnim nastupom se nada prolasku. Bas mi je drago sto ove zemlje sa nekim “nastupcinama” nisu prosle dalje…fokusirajte se ljudi na pesme, pa tek onda letite po bini.

Žreb za finale
  • :ch: Švajcarska - #19
  • :it: Italija - izbor producenata
  • :es: Španija - 1. polovina
  • :no: Norveška - izbor producenata
  • :al: Albanija - 2. polovina
  • :se: Švedska - izbor producenata
  • :is: Island - 1. polovina
  • :nl: Holandija - izbor producenata
  • :pl: Poljska - izbor producenata
  • :sm: San Marino - izbor producenata
  • :ee: Estonija - izbor producenata
  • :pt: Portugalija - 2. polovina
  • :ua: Ukrajina - 1. polovina

Last edited:
S obzirom na to da je Portugal (iako je bio posljednji na kladionicama) uspio ući u finale - možemo li u četvrtak očekivati i prolazak Gruzije?

1747177875426.webp

Ovo polufinale ESC-a me je dosta podsetilo na naše ovogodišnje prvo polufinale PZE-a. 😄
Prilično slabo i ništa mi nije ostavilo neki snažan utisak pa čak ni Švedska. Volim tu pesmu i nastup ali nisam kadriranjem fasciniran posebno u drugom delu pesme gde imaju puno dalekih kadrova.

Albaniju najviše volim ove godine ali definitivno mi se grafika nije dopala. Bolji su mi bili na nac. finalu.

Čekam samo još Austriju da vidim u četvrtak, da slušam nema više potrebe jer jede konkurenciju od maestralne produkcije pesme do savršenog vokala. A konkurencija, pa nikad slabija realno.

Francuska uz Švedsku može eventualno da bude Austriji malo konkurentna kod žirija, ostalo, minimalne šanse.

Pa pesme u poslednje vreme postaju takve da bez nastupa nemaju smisla. Evo poison cake na primer ili Poljska. Ne kazem da takve pesme ne treba da postoje, ali treba da postoji diverzitet i jednake sanse za sve stilove, za dobru muziku i za show

Veceras sam gledao sa drugaricom koja ne voli ESC. I kaze da su joj se mnogo vise svideli ovi svedeni, obicni nastupi, kao Portugal na primer, nego ovi tipicni evrovizijski koji “prave budale” od sebe sa ovim silnim pirotehnikama, i raznim akrobacijama. Mislim da su ljudi na Evroviziji zeljni jednostavnosti.

Poljska se fino izdvojila po broju pregleda na YT, vec 225k, ostali niko ni 100k. Doduse kasnilo se za postavljanjem nekih nastupa online, pa i to verovatno ima uticaja.

Pa najgore je kad se tako pojavi neki opsti trend i svi se hvataju za njega, a 90% ne moze da ga realizuje kako treba. Tako je bilo i sa zenskim bopovima i sa konceptualnim nastupima

Albanija izvukla odličnu polovinu, ostali pokupili skoro sav producers choice, možda je tako i bolje

Meni se pola pesama realno ne svidja. Ali Ukrajina, Portugal i po mom misljenju Estonija... jezivo.

Za sada sve nordijske zemlje prosle, a jugoslovenske ispale. Videcemo sta ce biti u drugom polufinalu, da li Finska i Danska prolaze, a Srbija i Crna Gora ispadaju?

Nisam izlistao temu i ne znam da li se pominjalo, ali simptomatično mi je i to da i na kladionicama i u samom plasiranju bolje prođu ove ajmo veselo + family fun + svetli nastup pesme. Ajde Švedska (zbog države) i Estonija (zbog virala), nego evo i San Marino, a mračnije tipa Belgija, Kipar, Hrvatska nikako. I ajde što od ovih drugih i žiri uglavnom zazire, nego sad se ispostavlja sve više i publika, osim ako baš nisi Bambi.
Nisam sigurna koliko je tu Bambi izuzetak, a koliko dokaz da mrak u pesmi spušta ukupni rezultat...

Sa takvim nastupom, da je ta pesma bila malo veselija, možda bi i pobedila...

Mene samo zanima kako je moguće da Holandija , posle onakve vokalne izvedbe , skoči na kladionici i preskoči Izrael . Kompenzacija zbog Josta ccc

Nije Holanđanin uopšte bio loš sinoć, ima vrlo dobru pesmu, a i nastup je solidan. Problem kod fanova je što su imali veća očekivanja, ali bez obzira na to, ima jedan od boljih paketa ove godine.

Back