ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Švicarci napravili odličan šou, svaka čast, scena, razglednice, produkcija.

Karija i Lazanja razvalili, ono je odlično bilo.

Nemo... neprijatno zaista. Sad smo ga vidjeli i ko zna kad opet, otpjevao je svoje čini mi se

Sve u svemu, jedini bitan komentar nakon onog horora od sinoc je: i*rael ne sme vise da se takmici, inace je esc mrtav
Da se ja pitam, izbacio bih i Ukrajinu jer osvajanje top 10 po svaku cenu vise nema smisla
Za pobednika sam glasao, moj favorit uz Eriku, ali nisam mogao ni da proslavim previse jer je evrovizija izgubila sav smisao
Erika od potencijaknog pobednika do 11. mesta bas boli 💔

Moja teorija zavjere

Izraelu su nagurali da ima bod više od Estonije da bi split screen bio Izrael i Austrija

Bože sačuvaj, ko ulična prostitutka, ima li on nekog normalnog saradnika da mu kaže da izgleda odvratno
On nije on... On je ono. Ni "ono" ne zna šta je. Može da bude šta poželi u odredjenom trenutku. Tako da je možda u trenutku i zelelo da bude ulicna prostitutka... Mozda i gresim, ali daleko bilo

Pobednik mi nije nista posebno. Neki momenti prilikom glasanja su bili wtf. Izrael mora da leti, ovo je nepodnosljivo. Sledece godine ima da udare jos jace kad su ove bili ovako blizu.

Zalosno je sto se sve svelo na to da ne navijamo da neko pobedi nego da ne pobedi Izrael. Uzas.

Hajlajt veceri Karija i Lazanja. Najjaci su bili.

I posle neko neko krene da brani Ukrajince: "kako možeš da ih porediš sa Izraelom"

To što su oni u svom konfliktu žrtve, a Izrael agresor, ne menja činjenicu da je glasanje za njih ISTO kao i za Izrael, dakle pod političkim uticajem. Na taj način se značajno izmeni realno stanje sa bodovima ostalih država.

Pesma im je nikada gora, a oni opet u top 10. Presmešno. Iskreno uništili su takmičenje.

Rezultati od sinoć su mi i dalje potpuno konfuzni. Finska prenisko, Albanija je mogla više. UK onoliki poeni od žirija za onaj bućkuriš od pesme? 10 poena srpskog žirija Nemačkoj, zaboga volim pesmu al ona se uguši jadna.

Bilo je jako napeto pratiti proglašenje tvt poena i odvratan osećaj kad se čeka još 11 zemalja da li će preskočiti tu jednu na vrhu i onda se to desi u samoj završnici - odličan show, loše za živce.

Pobednik srednje zadovoljavajuće - legla mi je pesme na kraju u finalu, ali i dalje mi nije vredno tog hajpa i pobede. Opet pobednička pesma neće biti hit, kao ni prošle godine, tužno.

Nadam se da će u Austriji biti prigodno obeleženo 70. god ESC, bez ovakvih stresova gde jedna država drži monopol nad tvt.

Trudim se, ali ne mogu više ništa ozbiljno da shvatim oko rezultata. Kao da je neko podvalio lažne rezultate, blam me da ih analiziram i istražujem.

EBU je sada na prekretnici, ili im je bitniji integritet takmičenja ili proklete pare. Ako ne vidimo neke konkretne akcije i predloge iduće godine kako bar smanjiti uticaj nekih zemalja na tvt, mogu polako da sviraju kraj.

Treba smanjiti broj dozvoljenih SMS poruka sa jednog broja ili neka ostave 20 poruka, ali da za svaku zemlju može da se glasa jedanput. Razmotriti i direktno glasanje preko aplikacije gde bi se postigla veća kontrola.

Back