fi Finska 2024: Windows95man - No Rules!

Bežim iz ove teme, do sledećeg UMK!

2347401_ezgif.comgifmaker.gif

Pa to bi bio pucanj u nogu da pošaljemo Konstru u ovakvoj konkurenciji. Setimo se kako su se girl bopovi međusobno pojeli 2021. Tako će se verovatno pojesti ove neobične pesme.

Meni je dobra ova pesma što je večeras izašla, uz Sarinu najbolja. I mislim da će njega poslati na kraju jer imam osećaj da će pokidati nastupom.
Nije baš pokidao nastupom u smeru u kom sam očekivao, ali prva reakcija na pesmu. Sad kad Finci postanu dosadni i svake godine krenu da šalju joke entrije.

Ja sam zadovoljan. Bravo Finska! Mislim da je ziri bio malo nepravedan prema njima, i da je nekako i orkestrirano da bas budu poslednji. Nisu realno zasluzili taj rezultat iako su svi ucesnici realno bili na visokom nivou sto se tice nastupa.

U sustini meni su top 3 publike bili i moj top 3 i sve mi je bilo jedno ko ce pobediti (Da li Sara, Populi ili Windows), no u slucaju ovakvog ziri ignora, uvek sam da prevagne na stranu publike. Ipak je Sara safe bet za finale, dok u polufinalu, opet odlucuje publika, a drugo je za sada vise televote friendly * uzimam u obzir i druge potencijalne predstavnike - Litvaniju, Hrvatsku, Kipar, Azere, i jos par jakih igraca, imam utisak da bi bila u rizicnoj zoni. Ovako il ce upaliti ili nece jbg.

Bežim iz ove teme, do sledećeg UMK!

2347401_ezgif.comgifmaker.gif
Ljudi mi se smejali ovde kao kakav Vox populi, a verujem i onima koji ne vole troll nastupe je i nastup normalniji i pesma makar melodicnija i onome kome ne prija taj brzi zvuk nego ovoo, sa vox populi(moguce i sa Sarom) ne bi brinuli makar za finale da ce proci, ovako ja ne bih bio ubedjen da ovo ide u finale.

Kazem jaa pocetkom januara kada tek izaslo 2-3 pesme, Finska ce biti jedna od većih flopčina ove godine, a u komentarima ljudi pisali kaoo, ma cekaj da vidimo nastupe, ili ono nemas pojma tek treba sve pesme i nastupe da cujemo, jbg Finska nije Švedska i nikada neće biti oni ne mogu 2 godine u nizu napraviti dobar rezultat, to Švedska samo trenutno može i eto recimo Italija, Finci ce Kaariju i taj plasman top2 slaviti narednih XXX godina videcete :D, sad su bili drugi na evrovziji ii...

Ne mogu ni sve pesme ovakvog tipa proći u finale. Za sada, ovo mi deluje kao ispadak i pored nastupa koji pretenduje da osvoji tvt.

Nista cudno, posle jako visokog plasmana, sledi flop…jedino ako Svedska ili Ukrajina nisi
Upravo tako, vec mesec dana kazem Finska ove godine FLOPČINA i tako će i biti u maju ;)

Za ovu pesmu finale je maksimum, ziri ce potpuno ako udju uopste u finale ovo izignorisati, publika ce mozda iz sprdnje i glasati ali ni priblizno naravno kao prosle godine za Kaariju, ni deo togaa :D

Nisam iznenađen. Pjesma mi se zapravo poprilično sviđa, ali nastup mi je degutantan, i to kažem kao neko kome se sviđao Let 3. Mogli su ovo daleko bolje odraditi uživo. Finska očito nije prežalila Kaariju.

Nisam iznenađen. Pjesma mi se zapravo poprilično sviđa, ali nastup mi je degutantan, i to kažem kao neko kome se sviđao Let 3. Mogli su ovo daleko bolje odraditi uživo. Finska očito nije prežalila Kaariju.
Ma kakvi staviti ovu pesmu i nastup u isti koš sa Let 3, je kao porediti predstavnika Belgije iz 2009.godine i Elvisa Prislija kojeg kopirali, totalno nonsens i delulu realno :D :D

Ne razumem kako nisu bili prvi na kladži ili bar više od 20% kad se sve vreme znalo da je 75% tvt lol ma šta god

Ne mogu ni sve pesme ovakvog tipa proći u finale. Za sada, ovo mi deluje kao ispadak i pored nastupa koji pretenduje da osvoji tvt.
5 pjesama samo ispada u tom pf, zbilja misliš da će oni bit u tih 5 pjesama nakon što naprave još i veći show na escu nego ovo danas? Prosječnom gledaocu nije bitna toliko kvaliteta, nego da im nešto privuče pažnju i zabavi ih, a ovo je pjesma kao stvorena za sistem gdje je 100% tvta

Najfinskiji mogući ishod 😂

Meni je iskreno okej pesma i kada sam je prvi put čuo, pomislio sam da zvuči kao nešto što bi Finska poslala na Evroviziju. Ima lep instrumental i kao što ponavljam u skoro svakoj temi, volim nostalgične sint melodije.

Sa druge strane, voleo bih iskreno da ima malo jaču kulminaciju, pošto nakon nekoliko slušanja imam utisak da je malo ravna. Takođe, nastup…nije sjajan 🥶 (osim uvodnog kadra). Vokali su vrlo tanki, mada to gotovo da ništa ne znači kao što smo videli prošle godine, ali svakako kvari sveopšti utisak. Koncept je takođe mogao biti bolji, pa bih voleo da vidim nešto drugačije. Moguće da će biti primorani da prilagode nastup konzervativnijoj evrovizijskoj publici, pošto ipak dosta dece gleda Evroviziju.

Šteta za Saru, koja je imala najbolju pesmu i veoma solidan nastup, ali prosto ni u jednom trenutku nisam mogao da zamislim da će Finska izabrati baladu. U sistemu glasanja u kojem žiri maltene nema nikakvu težinu, ovo je logičan ishod, pa vi kako hoćete.

Niiiice, konacno novo poslednje mesto u mojoj rank listi. :D A ja se bas nadao Paskana ili Dancing With Demons da ce pobediti. Pih. Finska je cudna zemlja.

Zaista mislim da treba da prevazidjemo - ovo nece sigurno u finale, ovo bi bio bolji izbor. Naucile su nas godine pracenja ESCa da nikad, nista nije izvesno (osim ako nisi Ukrajina, Rusija, Turska ili eventualno Svedska kojoj se omaklo jednom, a dve navedene vise nisu prisutne).

Ja razumem da pesma nije po svacijem ukusu, ali to cini polufinale uzbudljivijim i nepredvidim. Dobra stvar je sto je EBU ponovo uveo samo tvt u polufinalima jer je evidentno da su pojedine zemlje lobirale, dogovarale, slale su se jury friendly pesme kako bi se predupredilo da neko ispadne, sto je po mom misljenju rusilo kvalitet i raznovrsnost takmicenja. Ovako ni ja nisam odusevljen Irskom, ali realno je da ce podici gledanost, prasinu, pa i Finska, a veca gledanost znaci vece interesovanje u iducim godinama, mozda i vise ucesnika... Ne podvlaciti paralelu sa Srbijom i nasim favoritom, jer mi imamo problem druge vrste.

Ne razumem kako nisu bili prvi na kladži ili bar više od 20% kad se sve vreme znalo da je 75% tvt lol ma šta god
Sara je bila favorit pre festivala, vidis i u areni da je ubedljivo dobila najvece ovacije, ocekivalo se verujem da ce ona dobiti vise poena jos od publike i da ce ziri jos dosta ubedljivije nju izglasati. Ovi Windows se pojavili niotkuda zbog nastupa su poboedili. Da je pesma Vox populi imala jos bolji nastup mogla je pobediti, ocekivao sam da ce biti finale Sara protiv Mikaela i Nubla, a na kraju oboje izvisili i otisao ovaj troll jbg...

Pa nije ni da ne mogu.

Ali imamo samo ovo zasad, pricate kao da su sve dosad izabrane ovakve
Govorim hipotetički, naravno da ne znamo sve pesme.

5 pjesama samo ispada u tom pf, zbilja misliš da će oni bit u tih 5 pjesama nakon što naprave još i veći show na escu nego ovo danas? Prosječnom gledaocu nije bitna toliko kvaliteta, nego da im nešto privuče pažnju i zabavi ih, a ovo je pjesma kao stvorena za sistem gdje je 100% tvta
Nije isključeno, pogotovo što za sada prvo pf deluje dosta neizvesnije.

Back