Forum Song Contest - Pravilnik

Koji format želite za drugu šansu?

• Samo pesme koje su ispale u polufinalu

Votes: 17 38.6%
  • Samo pesme koje su bile van top 10

Votes: 9 20.5%
  • Sve nepobedničke pesme

Votes: 18 40.9%

• Total voters
    44
  • Poll closed .
Slažem se, usput bismo imali problem da odlučimo kome dati to treće mesto, pošto Miloš ne učestvuje. :D

Možda će ga to motivisati da češće učestvuje. :cool:

Forumaši koji završe na kraju godine u top 3 na LU budu automatski kvalifikanti na svakom izdanju iduće sezone, pa imamo Big 5/6. 😍

Sad ozbiljno. Ne bih voleo tako nesto da imamo BIG 5, tj. stalne DF. Ove rotacije kako ko pobedi i organizuje, da.

Najbolje uvesti pravilo da organizator narednog izdanja može biti neko ko je bio top 3 na prethodnom FSC-u, onda bi to pravilo df organizatora i imalo smisla...

Pa možda bi sad to i imalo smisla, sećam se da je to pravilo oko javljanja za organizaciju uvedeno jer se na prvim izdanjima išlo po plasmanu (tehnički ukoliko ne završiš u TOP10, nema ništa od potencijalne organizacije) i onda se valjda neko bio pobunio da se smenjuju jedni te isti forumaši. Mada, nije da je baš preko potrebno.

Najbolje uvesti pravilo da organizator narednog izdanja može biti neko ko je bio top 3 na prethodnom FSC-u, onda bi to pravilo df organizatora i imalo smisla...

Zanimljivo.

onda se valjda neko bio pobunio da se smenjuju jedni te isti forumaši.
Stevan989 ako se dobro sećam.

Koliko još Fsc-a ima do kraja i kad počinju specijali?

Mislim da će biti dva izdanja skoro sigurno, moguće i tri. Taman mi dođe jubilarno 200. učešće, za kraj godine (čini mi se da sam tako nešto gledala :D ).

A da odgovorim Boxyju, pošto sam previdela post, ne verujem da je problem do motivacije, jednostavno verovatno ne bi stizao da se posveti toliko.

Pitanje organizacije ne treba nikako vezivati za prethodno ostvareni plasman. Za organizaciju je potrebno vreme čak i kad se radi o nekom minimumu tipa Excel only.

Ajde da budemo realni. Kome bi se ucestvovalo, kod mene recimo, da nema banera, samo tekst, mozda se ubaci Excel tabela u nekoj sporijoj varijanti, vizuelno lose, ali bi bilo nekih zanimljivosti vezano za temu. Verovatno bi vecinu smorilo i pre nego sto bi poceli, bilo bi pitanje "Ka ce tema?".
Jedino da su skoro svima TOP pesme, onda bi sve ovo zaboravili.

Čini ti se Tinte, ja bih učestvovao, nije to presudno; ko to ume super, ko ne ume nije toliko bitno. Svako pokaže neku svoju kreativnost. Ja sam te i ranije ohrabrivao da se prijaviš za organizaciju. Ti vladaš statistikom bolje od svih, mogao bi o plasmanima učesnika da pišeš i sl.

Pa učestvovali bi ako je tema dobra. Nevezano za banere.
A pritom za neke jednostavne banere ne treba nikakav talenat ili znanje. Napraviš slajd u Power Pointu, napišeš naziv izvođača i pesme i to je to. Šteta što stari forum nije dostupan da nađem banere sa moje prve organizacije...

A i na samom forumu, u ovom text editoru, postoji toliko opcija da ništa drugo nije ni potrebno. Obojiš slova, nešto podebljaš, ispod Spotify link koji već ima onaj grafički prikaz i to je to.

Ajde da budemo realni. Kome bi se ucestvovalo, kod mene recimo, da nema banera, samo tekst, mozda se ubaci Excel tabela u nekoj sporijoj varijanti, vizuelno lose, ali bi bilo nekih zanimljivosti vezano za temu. Verovatno bi vecinu smorilo i pre nego sto bi poceli, bilo bi pitanje "Ka ce tema?".
Jedino da su skoro svima TOP pesme, onda bi sve ovo zaboravili.

Nema broj prijava ni veze sa banerima, jer banere ni ne vidimo dog se prijave ne zavrse. Jedino zbog teme se ljudi mogu ne prijaviti.

Inace moglo bi se uvesti glasanje za top 11 u polufinalu kako u slucaju davanju bodova za DFa moglo da se preskokne taj bod. Predpostavljam to je ono sto ste hteli predloziti.

Da. Na to sam mislio. Ja sad vec odavno, jos sa starog foruma, posaljem TOP 11.
Sistem bi bio, ukoliko se DF ne nadje u poenima, ostaje kako jeste. Ukoliko se nadje, samo se pesme pomere za tu jednu poziciju, popune, do mesta gde je DF.
Moze se desiti da u nekoj brzini se predvidi, pa dodje do greske.

Lično nisam za to da organizator bude direktni finalista, jer mislim da je dovoljno što pobednik dobija taj benefit. FSC jeste po ugledu na Evroviziju, ali ima svoje specifičnosti, pošiljaoci nisu unapred poznati, pa bi dve pesme praktično "krale" poene od drugih u polufinalu. Eventualno da organizator bude direktni finalista samo ako pobednik prethodnog izdanja odustane od učešća na tom izdanju. Satisfakcija za organizatora se ogleda u tome što će bar nakratko uređivati deo foruma, poput nas loji ga vodimo, i to baš tamo gde vole da učestvuju i budu deo diskusija o muzici. Takođe, organizatoru Pesme Evrovizije je bitnija ta uloga od plasmana tokom organizacije. Možda će organizator gledati ponekad kako loše prolazi u polufinalu, pa ne mora onda da gleda i kako završava na dnu u finalu, što je uglavnom izvesno ako loše prođe u polufinalu.

Na Srboviziji, odnosno takmičenju koje će je naslediti, to će više imati smisla jer će pošiljaoci biti poznati i preskakaće kvalifikacije za finale.

Eto, to je moje viđenje stvari, ali ako želite možemo otvoriti anketu da se izjasnite.

Ja nisam za to, jer je organizacija samog FSC-a lični izbor, a pobednika treba nagraditi u odnosu na druge takmičare. Ne bi mi smetalo da se uvede samo ne vidim poentu. Satisfakcija organizatoru je po mom mišljenju dosta prijavljenih učesnika, aktivna diskusija i same pohvale na kraju izdanja.

Svidja mi se sto nas ima podjednako i za i protiv. (y)

Možda će organizator gledati ponekad kako loše prolazi u polufinalu, pa ne mora onda da gleda i kako završava na dnu u finalu, što je uglavnom izvesno ako loše prođe u polufinalu.
Licno mi ne bi smetalo da bude takav rezultat na kraju. Da prodjem u finale i onda da budem na dnu.

Bilo kako bilo, uvek cu se zalagati da organizator bude DF, a napisao sam u dve recenice, ukratko, kakav model bi bio da se izbaci uticaj DF.

To bi potencijalno zakomplikovalo organizaciju, a još više ako bi u nekom trenutku uveli glasanje putem formulara.

Elem, otvorio sam anketu pa se izjasnite da li ste za to da organizator bude direktni finalista. U slučaju da to bude usvojeno, onda ćemo videti oko tog modela, da li tako nešto sprovesti ili ne.

Anketa je otvorena do petka, 3. novembra u 21:47.

Back