Forum Song Contest - Pravilnik

Koji format želite za drugu šansu?

• Samo pesme koje su ispale u polufinalu

Votes: 17 38.6%
  • Samo pesme koje su bile van top 10

Votes: 9 20.5%
  • Sve nepobedničke pesme

Votes: 18 40.9%

• Total voters
    44
  • Poll closed .
Pa moraju se obuhvatiti sve varijable i what ifs, u suprotnom se ostavlja mesta za zloupotrebu.
Ne znam za ostale, ali verujem da ako ima da je to mali broj organizatora koji bi se bavili sa nekim namestanjem. I tu se ta namestanja mogu svesti na minimum, ako bas neko toliko zeli da se time bavi.

- Da se forumaši podele u nekoliko šešira, kao na pravoj evroviziji, i onda organizator nasumično izvlači ko je u kom polufinalu
- Na nekoj random.org stranici da se izvrši nasumična raspodela po polufinalima, i samo da se u jedno pf ubaci pobednik a u drugo domaćin
- Sve ovo iznad snimiti i na kraju izdanja javno u temi postaviti ili Ivani poslati pre početka (u tom slučaju bi Ivana verovatno znala koje dve pesme nedostaju, ali svi sigurno u nju imamo najviše poverenja da ona to nikada neće zloupotrebiti).
Evo nekog predloga 😁
Ovo boldovano može neko ko ne učestvuje, @Mala recimo da se bavi šeširima, ili moja malenkost ovoga puta (khm khm Vendi) :cool:

Z1FWij3.png

Sve ja to kapiram, ali obzirom da smo na internetu i nadzor nad organizacijom je limitiran, jednostavno je potrebno.

Pa mislim ljudi javno priznaju da znaju šta je poslalo preko 50% takmičara i za to dobiju aplauz, ne razumem ovu diskusiju.

Raspored po vremenu prijave zvuči zanimljivo.

Pa niko neće da komplikuje oko pitanja, ali ne vidim kako bi se drugačije došlo do uvođenja pravila, pošto očigledno jednostavan metod adiministraciji nije dovoljan i traži se konkretniji predlog.

Jesam za to da prodje sve kako treba i da se pridrzavamo pravila, ali mislim da ovde nema potrebe toliko. U smislu, da se bas mora do sitnih detalja razvijati.

Pa niko neće da komplikuje oko pitanja, ali ne vidim kako bi se drugačije došlo do uvođenja pravila, pošto očigledno jednostavan metod adiministraciji nije dovoljan i traži se konkretniji predlog.

Koji tačno jednostavan? Uz to ako zvanična pravila važe za sve, onda to tako treba i implementirati, a napisala sam zašto prvi predstavljeni predlog, po meni ne valja. Pogađanja koja se rade iz čiste zabave, ne uzimam kao relevantan faktor.

Nećemo nikakve random org stranice niti snimanje žreba, jer je i komplikovano, a apsolutno ništa ne dokazuje, jer organizator može da klikće do sutra dok ne dobije podelu koja mu se učini zgodna. Dakle, treba odrediti preciznu proceduru bez upliva slučajnih faktora.

Ali ako će se svaki predlog overthinkovati zašto uopšte diskutujemo? Najbolje recite da ne znate kako da izvedete ovo i da više ne potežemo tu priču.

Slazem se sa @Tinte da se previse komplikuje. Kao da je bitno ako se sazna sta je organizator/pobednik eventualno poslao. Bukvalno se u 90% slucajeva zna sta ja saljem, zbog specificnog muzickog ukusa, pa mi vecina ljudi ne oduzima/poklanja poene na osnovu toga, vec ocenjuju shodno svom ukusu.

Moze raspored i da ostane isti (uz razlicita polufinala za o/p ili bez idc). Ako neko ima toliko vremena da sortira pesme po abecednom redosledu i trazi posiljaoce, neka to radi, a ako je pobedniku/organizatoru neprijatno da ce neko mozda to raditi, neka odbije nagradicu. Svakako ljudi u poslednje vreme rade zrebove za polufinala, tako da nece biti super obvious.

Ja sam samo napisao da nešto što se ne može kontrolisati ni na koji način, ne treba razmatrati, jer to onda dovodi samo do novih problema. Svi konstruktivni predlozi se razmatraju.

Ja sam za to da se ubuduće prilikom slanja glasova poređaju lepo poeni od 1-12, da se ne šalju cele kopirane liste i onda dopisivanje poena. Radi preglednosti i da ne bi dolazilo do grešaka, što se meni desilo. Osim u slučaju kad neko rangira sve pesme, ne mislim na to.

jer organizator može da klikće do sutra dok ne dobije podelu koja mu se učini zgodna.
Mislio sam da organizator samo jednom klikne, i to je to.
Sadašnja pravila su fer i nema ko šta da se ljuti, ali i sada se dešava da jedno polufinale bude neuporedivo jače od suprotnog.

Od svega do sada meni raspodela do datumima plus Nikova ideja o rotiranju deluju najlakše izvodljivo, praktično i da nema mesta za neke manipulacije.

Ma najbolje je ono što je neko rekao da se učesnici razvrstavaju po tome kada se ko prijavi... Prvi ko se prijavi ide u prvo pf, drugi u drugo, treći u prvo itd... Jedino bi organizator mogao da napravi izuzetak ako se namesti da oba df budu u istom pf, da zameni jednog od njih sa prvim sledećim učesnikom i tako ih postavi u različita pf... Nije to neka prevelika promena..

Ma najbolje je ono što je neko rekao da se učesnici razvrstavaju po tome kada se ko prijavi... Prvi ko se prijavi ide u prvo pf, drugi u drugo, treći u prvo itd... Jedino bi organizator mogao da napravi izuzetak ako se namesti da oba df budu u istom pf, da zameni jednog od njih sa prvim sledećim učesnikom i tako ih postavi u različita pf... Nije to neka prevelika promena..
šta ti zboriš, ni ne učestvuješ 🙄🙄🙄

Šalio sam se naravno za šešire, ali ako se umesto abecede koristi vreme prijave, onda bi svakako trebalo koristiti randomiziranje ili da organizator napravi svoj running order, jer forumaši često znaju da napišu nešto tipa ...."upravo mi je prošla pesma" pa neko drugi dobije notifikacuju da mu je prihvaćena pesma, znaće da je od ovoga koji se upravo oglasio biti u različitom polufinalu... sad i meni kad sam napisao ovo zvuči kao preterivanje... ali eto... da se obavezno promeša raspored, pritom već se dešavalo da grešimo kod korišćenja abecede, kad naziv neke pesme počinuje brojem, pa recimo Šako Polumenta, Excel rangira po engleskoj abecedi, ruske pesme sve češće imaju ime izovđača na latinici a pesmu na ćirilici ili obratno.... To je neko moje mišljenje. sad vi odlučite.

Back