Fudbal

Moguće i to. U svakom slučaju neće biti zanimljivo dok ne bude neke regionalne lige, sa kim god je pravili. Sve balkanske pripizdine imaju 1, eventualno 2 konkurentna kluba za neki evropski nivo, a ostatak lige popunjava mesto nažalost.

Šeširi za SP 2026:

Pot 1
: Kanada, Meksiko, SAD, Španija, Argentina, Francuska, Engleska, Brazil, Portugal, Nizozemska, Belgija, Njemačka

Pot 2: Hrvatska, Maroko, Kolumbija, Urugvaj, Švicarska, Japan, Senegal, Iran, Južna Koreja, Ekvador, Austrija, Australija

Pot 3: Norveška, Panama, Egipat, Alžir, Škotska, Paragvaj, Tunis, Obala Slonovače, Uzbekistan, Katar, Saudijska Arabija, Južna Afrika

Pot 4: Jordan, Zelenortski Otoci, Gana, Kurasao, Haiti, Novi Zeland, Pobjednik evropskog doigravanja A, B, C i D, Pobjednik Interkontinentalnog doigravanja 1 i 2

Znači mogla bi biti grupa

Brazil
Njemačka
Egipat
Italija

A mogla bi biti:

Kanada
Australija
Škotska
Novi Zeland

Meni je potpuno besmisleno da domaćini automatski budu u potu 1 ako inače tamo ne pripadaju. I to sva tri koji su za tamo negdje pot 3 zapravo

Meni je potpuno besmisleno da domaćini automatski budu u potu 1 ako inače tamo ne pripadaju. I to sva tri koji su za tamo negdje pot 3 zapravo
Pa niko od njih ne pripada potu 1 i slažem se. Skroz besmisleno pogotovo što su im grupe koliko vidim već određene nego se čeka ko će s njima da bude u grupi.

EDIT:

Priželjkujem grupu, Hrvatska, SAD, Uzbekistan, Zelenoratska ostrva.

Kanada bi bila u trećem, a Meksiko i SAD u drugom.

Zanimljivo da se Meksiko i Kanada mogu sastati u šesnaestini finala ako budu drugi u grupi.

Naravno da je glupo, ali im je to nagrada za organizaciju. Omogućen im je malo lakši prolazak skupine.

Vec sam mislio da ce da dozive jos jedan debakl. Mozda je ovo znak da ce ipak da se dokopaju 1/16 f. Realno imaju sanse. Igraju protiv Sturma, pa Malmea u gostima, i na kraju kuci protiv Selte.
Naravno da je glupo, ali im je to nagrada za organizaciju. Omogućen im je malo lakši prolazak skupine.
Kao sto sad imamo nagradu na FSC-u da organizator bude direktni finalista. (y)

Back