Fudbal

Moguće i to. U svakom slučaju neće biti zanimljivo dok ne bude neke regionalne lige, sa kim god je pravili. Sve balkanske pripizdine imaju 1, eventualno 2 konkurentna kluba za neki evropski nivo, a ostatak lige popunjava mesto nažalost.

Šeširi za SP 2026:

Pot 1
: Kanada, Meksiko, SAD, Španija, Argentina, Francuska, Engleska, Brazil, Portugal, Nizozemska, Belgija, Njemačka

Pot 2: Hrvatska, Maroko, Kolumbija, Urugvaj, Švicarska, Japan, Senegal, Iran, Južna Koreja, Ekvador, Austrija, Australija

Pot 3: Norveška, Panama, Egipat, Alžir, Škotska, Paragvaj, Tunis, Obala Slonovače, Uzbekistan, Katar, Saudijska Arabija, Južna Afrika

Pot 4: Jordan, Zelenortski Otoci, Gana, Kurasao, Haiti, Novi Zeland, Pobjednik evropskog doigravanja A, B, C i D, Pobjednik Interkontinentalnog doigravanja 1 i 2

Znači mogla bi biti grupa

Brazil
Njemačka
Egipat
Italija

A mogla bi biti:

Kanada
Australija
Škotska
Novi Zeland

Meni je potpuno besmisleno da domaćini automatski budu u potu 1 ako inače tamo ne pripadaju. I to sva tri koji su za tamo negdje pot 3 zapravo

Meni je potpuno besmisleno da domaćini automatski budu u potu 1 ako inače tamo ne pripadaju. I to sva tri koji su za tamo negdje pot 3 zapravo
Pa niko od njih ne pripada potu 1 i slažem se. Skroz besmisleno pogotovo što su im grupe koliko vidim već određene nego se čeka ko će s njima da bude u grupi.

EDIT:

Priželjkujem grupu, Hrvatska, SAD, Uzbekistan, Zelenoratska ostrva.

Kanada bi bila u trećem, a Meksiko i SAD u drugom.

Zanimljivo da se Meksiko i Kanada mogu sastati u šesnaestini finala ako budu drugi u grupi.

Naravno da je glupo, ali im je to nagrada za organizaciju. Omogućen im je malo lakši prolazak skupine.

Vec sam mislio da ce da dozive jos jedan debakl. Mozda je ovo znak da ce ipak da se dokopaju 1/16 f. Realno imaju sanse. Igraju protiv Sturma, pa Malmea u gostima, i na kraju kuci protiv Selte.
Naravno da je glupo, ali im je to nagrada za organizaciju. Omogućen im je malo lakši prolazak skupine.
Kao sto sad imamo nagradu na FSC-u da organizator bude direktni finalista. (y)

Sutra je ždrijeb. Baš me zanima kako ćemo proći. Bez obzira na ishod, nogometni ždrijeb je najzanimljiviji za gledanje od svih sportova.

Kako bi mogao izgledati najbolji ždrijeb za Hrvatsku: Kanada, Hrvatska, Uzbekistan, Zelenortsko otočje

Kako bi mogao izgledati najgori ždrijeb za Hrvatsku: Brazil, Hrvatska, Norveška, Gana (opasna bi u zadnjem jakosnom šeširu bila i Italija kada bi se plasirala)

Kako bi mogla izgledati skupina smrti na turniru: Francuska, Urugvaj, Alžir, Italija

Kako bi mogla izgledati najslabija skupina na turniru: Kanada, Austrija, Uzbekistan, Makedonija (ako prođe doigravanje)

Grupa A: Meksiko, Južna Koreja, Južna Afrika, pobednik UEFA baraža D (Danska, Severna Makedonija, Češka, Irska).

Grupa B: Kanada, Švajcarska, Katar, pobednik UEFA baraža A (Italija, Severna Irska, Vels, Bosna i Hercegovina).

Grupa C: Brazil, Maroko, Škotska, Haiti.

Grupa D: SAD, Australija, Paragvaj, pobednik UEFA baraža C (Turska, Rumunija, Slovačka, tzv. Kosovo).

Grupa E: Nemačka, Ekvador, Obala Slonovače, Kurasao.

Grupa F: Holandija, Japan, Tunis, pobednik UEFA baraža B (Ukrajina, Švedska, Poljska, Albanije).

Grupa G: Belgija, Iran, Egipat, Novi Zeland.

Grupa H: Španija, Urugvaj, Saudijska Arabija, Zelenortska Ostrva.

Grupa I: Francuska, Senegal, Norveška, pobednik interkontinentalnog baraža 2 (Irak, Bolivija, Surinam).

Grupa J: Argentina, Austrija, Alžir, Jordan.

Grupa K: Portugal, Kolumbija, Uzbekistan, pobednik interkontinentalnog baraža 1 (DR Kongo, Nova Kaledonija, Jamajka).

Grupa L: Engleska, Hrvatska, Panama, Gana.

Domaćini dobili najlakše grupe, smijeh

Mi smo mogli i bolje proći, ali i gore, htio sam izbjeći Ganu iz 4. pota, ali eto ništa od toga, svaka utakmica u grupi bi nam mogla bit napeta

Meni je nažalost glavni utisak ždrijeba ono drkanje na Trumpa i dodijeljivanje mu nekih kvazi nagrada. Ja mislim da ovako ne bi Kim Jong-una glorificirali da je prvenstveno u nekom paralelnom univerzumu u Sjevernoj Koreji. Žuti starac kao riješio tipa 67799374940 svjetskih sukoba, a ovamo ne pušta Irance koji igraju na Mundijalu u SAD. Smehoteka + sramota i uvreda za ljudskih razum

Али стварно првих сат времена жријеба прошло у величању Трампа

Групе онако, шт и очекивати кад их је 48, тек кад крене нокаут фаза кренуће занимљиви дио, али надам се да ће многи аутсајдери доћи до те фазе

Највећи утисак са жријеба ми је Никол
И група Ц

Brazil
Morocco
LONDON TO IBIZA

Najjača grupa je grupa I Francuska. Senegal i Norveška.

Od domaćina Kanada je dobila najtežu grupu Švicarska i potencijalno Italija iz baraža.

Belgija i Argentina dobili slabe grupe.

Od ovih koji nikad nisu prošli grupu sigurno će neko proći Egipat ili Iran.Obala Slonovače isto ima dobru šansu da prođe.Dok su najgore prošli Južna Afrika i Tunis.

Hrvatska ako bude druga u 1/16 finala će igrati vjerovatno sa Kolumbijom, a onda sa Brazilom.

Argentina u 1/16 finala ide na Urugvaj vjerovatno.

SAD ako bude drugi ide na Egipta ili Irana.

Last edited:
Mogli smo bolje, a mogli smo i lošije.
Show je totalno bio bizaran. Počevši od lopova Infantina koji se ulizivao Trumpu, pa Trump i njegov bullshit od govore i na kraju njegov wtf ples na YMCA.
Prijenos pun grešaka i gluaprija. Nešto što je trebalo trajati sat i 20, trajalo 2 sata. Katar održao lekciju kako se radi natjecanje. Ako će ovako biti organizacija, kaooos u najavi. I siguran sam da se domaćinima podogovalo posebno jer su najslabije reprezentacije išle stalno prve gdje su i domaćini.

Ustvari Hrvatska bi išla na Španiju u osmini finala.
Ako hrvatska reprezentacija osvoji prvo mjesto, u šesnaestini finala čeka je jedna od trećeplasiranih ekipa iz skupina E, H, I, J ili K.

Završi li druga, igrat će protiv drugoplasirane momčadi iz skupine K, u kojoj su glavni favoriti Portugal i Kolumbija. Ako Hrvatska bude među osam najboljih trećeplasiranih, suparnik će joj biti pobjednik skupine K.

Prođe li šesnaestinu finala, u osmini finala može igrati protiv pobjednika jedne od sljedećih skupina:

Skupina A: Meksiko, Južna Koreja, Južna Afrika, Danska/Makedonija/Češka/Irska

Skupina B: Kanada, Švicarska, Katar, Italija/Sjeverna Irska/Wales/BiH

Skupina H: Španjolska, Urugvaj, Saudijska Arabija, Zelenortski Otoci

A zanimljivo ovo Španija i Argentina ako budu bile prve mogu se sastati tek u finalu, a ako jedna od njih bude druga sastaće se već u šesnaestini finala.

Zato što je FIFA uvela pravilo da prve četiri s liste ne mogu biti u istom dijelu ždrijeba. I zbog toga je Francuska danas pomaknuta (ili je to bila Argentina, ne sjećam se) u grupu do.

Da, znam to da prve 4 idu u 4 kostura.Vjerovatno se to za Španiju i Argentinu nije moglo izvesti osim da se te 2 grupe križaju u šesnaestini.

Back