gr Grčka 2025: Klavdia - Asteromáta

Neozbiljno zvuci, mozda je zato odbijena

Preko spikerfona sam je pustio pa ne mogu tako da sudim o aranzmanu

Syrtaki 2.0 je simpatična i baš krojena za nastup, samo Boga pitaj kako bi uživo zvučala.

Postoji glasina da će pesme biti postavljene na Spotify tek nakon nacionalnog izbora. I da ovo nije finalna verzija pesama što je objavio ERT. Eto, ako još neko čeka kao ja.

Postoji glasina da će pesme biti postavljene na Spotify tek nakon nacionalnog izbora. I da ovo nije finalna verzija pesama što je objavio ERT. Eto, ako još neko čeka kao ja.
Читали нас па рекли Евангелији да убаци сиртаки умјесто електро дијела

E super, taman da prestanem svaki dan ukucavati dvije pjesme s izbora na Spotifyju i onda se nervirati kad vidim da ih nema gore🤡
Pa to, zato sam i kopao po kontejneru glasina, ne mogu više. 😭

Nisu morali da šire izbor nego da selektuju bolje pesme za top 12 lol

Ova Syrtaki 2.0 mi možda i bolja od svih takmičarskih

Sirtaki zvuči kao live sunovrat, mada je mogla proći, ima neku hitičnu notu. Ovaj rok je isto ok, mogli su i njih da prime da malo prošaraju žanrove.

Koliko dobar izbor, ja sam oduševljen, sve pesme su mi se dopale iskreno, ovo se skoro nije desilo. Najviše su mi se dopale:

Vale, lost my way, Sirens, Unhurt me, Odyssey, Free love, Play it, My way, Klavdia i High road. Bravo Grčka! 🇬🇷 Samo dve pesme su ostavile slabiji utisak ali i one su odlične.

Jeste to hit kod Grka, mada Grci nisu nešto darežljivi prema nama što se tiče poena. Lane dobilo 8 poena. Uvek su im prioritet Kipar i Albanija, pa ostali moraju da pošalju pravo čudo od pesme, ne bi li ih skinuli sa vrha. Isto se desilo i 2012, opet 8 poena, a ove dve zemlje iznad. I Konstrakta je uspela da izvuče 8 od njihove publike. Mariji dali samo 4 poena.​
Kipar je pretplacen na 12 uvek, a etnickih Albanaca ima dosta u zapadnoj Grckoj. Doduse, cini se da Grci imaju pretenzije i prema Italiji, Francuskoj i Spaniji kada je rec o televotingu. Fino je i Kavkaz prolazio.

Sve to stoji, ali to je kao kad bi kod nas Mađarska bila pretplaćena na 10 poena, a iako dobija fine poene, nije baš toliko izraženo.

Чекај, па Србија дала 12 Магди 2007, а од публике и Јоци и АВС добили 12 у финалу, а и Фреди је био у топ 3.
+ Јоци добио 12 од публике и 2019. у пф, сад видим.

Са друге стране, у Швици у којој има доста Срба, скоро увијек 12ке добијамо од телевотинга, иако тамо има и бројнијих дијаспора. Прочитах негдје да су Срби (тек) девети по бројности тамо.

И даље ми је генијално да су Хурикејн добиле 12 од Швице поред живе Италије која је ПОБИЈЕДИЛА, а и Констракта поред онолике подршке Украјини из Европе, која је побиједила и то убједљиво - добила 12 лагано. Једноставно, битно се добро организовати 😄

Last edited:
Pored Karoline Gočeve mi 2007 dajemo 12 poena predosadnoj Madjarskoj…kakav uticaj madjara, nista čudno za Grčku i Kipar

Pa koliko se ja razumem u geopolitiku i internacionalne odnose, Grci nešto ne mirišu Albance, ako se ne varam? Tako da bi jedino logično objašnjenje bilo da Albanci u Grčkoj podržavaju Albaniju?

Naši vojvođanski Mađari nisu baš toliko zagrejani za ESC kao Albanci verovatno. Iako su i od Srbije stizali dobri bodovi za Mađarsku.

Bukvalno je dovoljan i 1% posto neke određene grupacije da namesti tvt u svoju korist. Isto kao Jermeni koji svuda masovno glasaju za sebe, a zapravo ih nigde nema toliko mnogo, čak i iz Turske uvek dobijali glasove. :LOL:

Back