Eto da se i ja oglasim. U vrijeme Eurosonga sam bio na Malti i tamo je zaluđenost Eurosongom velika.
Ove godine se pokazalo da je BL bio najbolji. Da se tu nije uplela politika i sve ostalo što ide s Eurosongom, sljedeće godine bismo bili u Zgu.
Finale Eurosonga sam gledao na trgu u Valletti i najveći pljesak i vrištanje je upravo dobio BL. To je bilo unreal za vidjeti i osjetiti kao Hrvat usred Vallette. Zbog njega i njegove osobnosti, ali truda, žao mi je što nije pobijedio no ispao je totalni moralni pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga i pokazao nam je put kojim moramo ići dalje.
Osramotio je HRT brutalno u vezi odabira pjesme i organizacije Dore i to mi je toliko drago jer se i dalje jaši po tome kakav je to žiri stavio BL kao zamjenu.
Što se tiče samoga Eurosonga, na tv-u je to sve izgledalo standardno kvalitetno, pohvaljujem pozive bivšim pobjednicima i interval actove. Ogroman plus za zajedničko pjevanje Turkinje i Grkinje. Sve što se događalo s Izraelom i Nizozemskom mi je dno dna. A u budućnosti žiri treba srezati na 30%.
Što se tiče pjesama i nastupa - šokantno mi je da je Belgija ispala iako mi je jasno, totalno je usr*o nastup i pjevanje no ipak... Italija razočarala nastupom. Englez na učenje pjevanja iako je studijska verzija odlična. Grkinja nerealno gurana za pobjedu, pjesma ništa posebno. Od tih ženskih plesno-pjevačkih pjesama najbolja Cipranka. Dobar je bio komentar negdje vani na nekom portalu da je vrijeme ženskih pjevačica koje igraju na kartu dance breaka odavno prošlo. Tu je najgore prošla Maltežanka koja je doslovno kopirala Chanel i to vrlo loše.
Pobjednička pjesma mi je bezveze i ne razumijem guranje toliko 12-ica toj pjesmi. Ukrajina je ubila i po meni je bila najbolja uz Hrvatsku. Iako sam u slučaju hrvatskog nastupa malo subjektivan, objektivno Ukrajina je imala najbolje osmišljen nastup na televiziji. Ubili su. Drago mi je da je HR ostala pri tome da se nastup s Dore digne za nekoliko stepenica iznad i da to i dalje bude wow. Naš nastup je toliko dobro upgrejdan da nisam mogao vjerovati. Ista stvar je bila i s Letovcima.
Nadajmo se da ćemo izvući pouku i krenuti još bolje sljedeće godine, a posebno se nadam da će se hrpa mladih i zanimljivih ljudi prijavljivati. O tome je dobar i ovaj članak... U potpunosti se slažem s Urličićkom...
https://www.jutarnji.hr/scena/domac...ljude-iz-zirija-a-umjesto-dore-treba-15461976