hr Hrvatska 2024: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Mislim da je Matija Cvek najbolji izbor za Hrvatsku dogodine. Skocila je reputacija sad, i ako bude dobar ziri materijal, tesko da bi ga "struka" iskulirala tek tako.

Mislim da je Matija Cvek najbolji izbor za Hrvatsku dogodine. Skocila je reputacija sad, i ako bude dobar ziri materijal, tesko da bi ga "struka" iskulirala tek tako.
Nema on interes. Čuo sam ga u intervju. Kao autor da ali izvođač ne.ToMA možda ili Marcela. BL je pobjednik širih razmjera, prvobitno ga nisu pustili jer niko ne zna za njega. Sada zna cijela Europapa i Svijet. Dobra motivacija mladim talentima da se može. Naravno BL je morao imati i sreće.

Nema on interes. Čuo sam ga u intervju. Kao autor da ali izvođač ne.ToMA možda ili Marcela. BL je pobjednik širih razmjera, prvobitno ga nisu pustili jer niko ne zna za njega. Sada zna cijela Europapa i Svijet. Dobra motivacija mladim talentima da se može. Naravno BL je morao imati i sreće.
Mislim da se sada menja situacija. Ocekujem da svi sem izvodjaca prvog reda (Graso&co.) pokazu bar neki vid zainteresovanosti ili da se bar izjasne oko ucestvovanja na Dori.

Opet, mislio sam slicno i posle Konstrakte pa smo dobili PZE23 bez ijednog jaceg imena, nije bilo cak ni prosecnih. Doslovno Dzordzi je jace ime od svih sa PZE23.

Može Marcela sledeće godine s pesmom koja je zapravo dostojna njenog vokala.

2023.godine bila Tijana Dapcevic, Frajle itd

Nije da nije bio niko poznat, e sada sto su im pesme bilee..... to je druga priča...

Mislim da se sada menja situacija. Ocekujem da svi sem izvodjaca prvog reda (Graso&co.) pokazu bar neki vid zainteresovanosti ili da se bar izjasne oko ucestvovanja na Dori.

Opet, mislio sam slicno i posle Konstrakte pa smo dobili PZE23 bez ijednog jaceg imena, nije bilo cak ni prosecnih. Doslovno Dzordzi je jace ime od svih sa PZE23.
Grašo je Tonica kuća. Njima je čika Huljić zabranio Doru, uključujući i Lorenu i Domenicu kao najmlađe zvijezde. Ne da i gotovo .
Sada sarađuje s BL na Melodije Jadrana 2024. On je generalno razočaran u današnji ESC i čovjek je sve u pravu šta priča. Kao najuspješniji hr autor ESC i hr estrade.

Graso Ljubav jedne zene je meni jedna od najboljih NF pesama ikada na nasem jeziku...

Eto da se i ja oglasim. U vrijeme Eurosonga sam bio na Malti i tamo je zaluđenost Eurosongom velika.
Ove godine se pokazalo da je BL bio najbolji. Da se tu nije uplela politika i sve ostalo što ide s Eurosongom, sljedeće godine bismo bili u Zgu.
Finale Eurosonga sam gledao na trgu u Valletti i najveći pljesak i vrištanje je upravo dobio BL. To je bilo unreal za vidjeti i osjetiti kao Hrvat usred Vallette. Zbog njega i njegove osobnosti, ali truda, žao mi je što nije pobijedio no ispao je totalni moralni pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga i pokazao nam je put kojim moramo ići dalje.

Osramotio je HRT brutalno u vezi odabira pjesme i organizacije Dore i to mi je toliko drago jer se i dalje jaši po tome kakav je to žiri stavio BL kao zamjenu.
Što se tiče samoga Eurosonga, na tv-u je to sve izgledalo standardno kvalitetno, pohvaljujem pozive bivšim pobjednicima i interval actove. Ogroman plus za zajedničko pjevanje Turkinje i Grkinje. Sve što se događalo s Izraelom i Nizozemskom mi je dno dna. A u budućnosti žiri treba srezati na 30%.

Što se tiče pjesama i nastupa - šokantno mi je da je Belgija ispala iako mi je jasno, totalno je usr*o nastup i pjevanje no ipak... Italija razočarala nastupom. Englez na učenje pjevanja iako je studijska verzija odlična. Grkinja nerealno gurana za pobjedu, pjesma ništa posebno. Od tih ženskih plesno-pjevačkih pjesama najbolja Cipranka. Dobar je bio komentar negdje vani na nekom portalu da je vrijeme ženskih pjevačica koje igraju na kartu dance breaka odavno prošlo. Tu je najgore prošla Maltežanka koja je doslovno kopirala Chanel i to vrlo loše.

Pobjednička pjesma mi je bezveze i ne razumijem guranje toliko 12-ica toj pjesmi. Ukrajina je ubila i po meni je bila najbolja uz Hrvatsku. Iako sam u slučaju hrvatskog nastupa malo subjektivan, objektivno Ukrajina je imala najbolje osmišljen nastup na televiziji. Ubili su. Drago mi je da je HR ostala pri tome da se nastup s Dore digne za nekoliko stepenica iznad i da to i dalje bude wow. Naš nastup je toliko dobro upgrejdan da nisam mogao vjerovati. Ista stvar je bila i s Letovcima.

Nadajmo se da ćemo izvući pouku i krenuti još bolje sljedeće godine, a posebno se nadam da će se hrpa mladih i zanimljivih ljudi prijavljivati. O tome je dobar i ovaj članak... U potpunosti se slažem s Urličićkom...

https://www.jutarnji.hr/scena/domac...ljude-iz-zirija-a-umjesto-dore-treba-15461976

Inače, od 2016. se govori o srozavanju žirija na 30% i evo kako bi izgledala tablica da je takav sustav bodovanja.
Ne samo da bi BL pobijedio već bi i Kaarija pobijedio prošle godine, a Švicarac bi ostao izvan top 3 kao što je bio u pf.
No od tih promjena neće biti još dugo ništa jer je EBU za to da i dalje ostane 50-50.

[TABLE=full]
[TR]
[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD]Žiri 30%[/TD]
[TD]Televoting 100%[/TD]
[TD]Ukupno[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1[/TD]
[TD]Hrvatska[/TD]
[TD]63[/TD]
[TD]337[/TD]
[TD]400[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2[/TD]
[TD]Ukrajina[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]307[/TD]
[TD]351[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3[/TD]
[TD]Izrael[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD]323[/TD]
[TD]339[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4[/TD]
[TD]Švicarska[/TD]
[TD]110[/TD]
[TD]226[/TD]
[TD]336[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5[/TD]
[TD]Francuska[/TD]
[TD]65[/TD]
[TD]227[/TD]
[TD]292[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6[/TD]
[TD]Irska[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]136[/TD]
[TD]179[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7[/TD]
[TD]Italija[/TD]
[TD]49[/TD]
[TD]104[/TD]
[TD]153[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8[/TD]
[TD]Armenija[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]82[/TD]
[TD]112[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9[/TD]
[TD]Grčka[/TD]
[TD]12[/TD]
[TD]85[/TD]
[TD]97[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10[/TD]
[TD]Švedska[/TD]
[TD]38[/TD]
[TD]49[/TD]
[TD]87[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11[/TD]
[TD]Litva[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]58[/TD]
[TD]68[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12[/TD]
[TD]Portugal[/TD]
[TD]42[/TD]
[TD]13[/TD]
[TD]55[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13[/TD]
[TD]Cipar[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]54[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14[/TD]
[TD]Njemačka[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD]48[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15[/TD]
[TD]Luksemburg[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]45[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16[/TD]
[TD]Srbija[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]39[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17[/TD]
[TD]Latvija[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]39[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18[/TD]
[TD]Estonija[/TD]
[TD]1[/TD]
[TD]33[/TD]
[TD]34[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19[/TD]
[TD]Finska[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]33[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20[/TD]
[TD]Gruzija[/TD]
[TD]5[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]24[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21[/TD]
[TD]Slovenija[/TD]
[TD]5[/TD]
[TD]12[/TD]
[TD]17[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]22[/TD]
[TD]Španjolska[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD]17[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]23[/TD]
[TD]UK[/TD]
[TD]14[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]24[/TD]
[TD]Austrija[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD]5[/TD]
[TD]11[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]25[/TD]
[TD]Norveška[/TD]
[TD]4[/TD]
[TD]4[/TD]
[TD]8[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ja sam pre da se televote spusti na 30%. Ionako ljudi već godinama demonstriraju neukus i određene države zbog okolnosti, dijaspore i komšijskog imaju nefer prednost.

Elem, mislim da treba da ostane 50-50 u finalu. Televote svakako ima prednost već jer em biraju finaliste, em postoji ROTW em su poeni žirija obično ravnomernije raspodejeni u odnosu na poene publike koji se raspodele na par favorita, dok ostale države dobiju mrvice.

Što se mene tiče, ja bih izbacio potpuno žiri, dakle 100% publika kao do 2008.godine, zbog rata makar dok ne prestane rat, ili dok se ne smiri sve, pored Rusije, pravedno bi bilo onda izbaciti i Ukrajinu i Izrael, jer nije realno dok su u ratu da ucestvuju, jer videli ste kako izgleda glasanje posebno od 2022. do 2024.godinr.
Na ovaj način će konačni pobednik i rezultati biti i najrealnije, dok je publika glasala 100% možda nije glasanje bilo bajno i idealno, ali konačni pobednik i sam vrh je uvek bio realan i zaslužen: Marija Šerifović, Rybak, Lordi itd itd uvek su uglavnom pobednici bili oni koji su ostavili najjači utisak te godine, nebitno koja je vrsta muzike u pitanju...

Back