hr Hrvatska 2026

Sem kuknjave nad Islamom i podrške debelim ženama, Hrvatska poprilično dosadna ove godine.

To me smara oko Dore poslednjih godina, uvek je neka ispeglana dosadna varijanta muzike za koju Hrvati ubeđuju ljude da zaista to slušaju, a onda se i javno ispostavi da to nema veze sa životom.

Ananda je stvarno pojela Lelekice. Ako bude ovako dobro zvučala uživo treba da je pošalju. Naježim se svaki put kada čujem pesmu.

Lijepo ste to zaključili. Koliko vam je trebalo, godina deset?
Hvala, i ja sam baš ponosan! Bolje ikad nego nikad, uvek ja kažem. A zaključujem i svake godine takođe, neće da se baci.

Lelek uzas zivi, slusam Tane redovno, sta je ovo majko mila, overdramatic i neupecatljivo. Cak tri koraka ispod proslogodisnjeg pokusaja. Ako ih posalje Hrvatska samo na kontro proslogodisnjeg debakla, gde su izgubile zbog nekog drugog ko je favorizovan, ponovice se propast.

Za sada Zevin <3

Meni je ovo ne solidna nego odlicna DORA tbh

Bio sam skeptican posle vasih komentara da je kvalitet znatno slabiji nego proslih godina ali ja se ne bih slozio (milslim samo da su podigli lestvicu zadnjih godina pa da sad svi mozda uvek ocekujemo ne znam ti kakva ludila, ali meni je ovo i vise nego pristojno).

Jedino razocarenje su mi Lelekice koje su po mom misljenju dosle sa dosta slabijom pesmom nego prosle godine.

Favorit na prvo slusanje:

Ananda
Mantra
Stella (mada mi nije za ESC ali cu slusati def)
Zevin
Ritam Noir (koliko slatka pesma)

Irmina pesma mi je zaličila na In too deep i sad ne mogu to da izbacim iz glave...

Tomina pjesma je najljepša. Jako emotivno, prošlo bi u finale na ESC-u la ga no. Reći će neko balkanska balada, ali nije svaka ista, postoje sklepane za ESC i ovakve emotivne i normalne.

Druga je stvar što mi tražimo uvijek neke karakondžule, a ako nema takve dobre, onda bolje lijepu normalnu pjesmu.

Zevin vozi i zanimljiva je.

Lelek mi se ne sviđaju. Imam osjećaj da Zorja ne zna napraviti melodiju, takva je bila i njezina zadnja pjesma na pze, bez melodije.

Last edited:
Preslušao sve detaljnije, ovakva je situacija. Sviđaju mi se:
Ananda-Verovatno unpopular opinion, ali meni je ovo mnogo više epic od Lelekica i jednostavno u kontekstu ESC-a nešto što ima najviše šanse. Ogroman vokalni zalogaj doduše, kako će zvučati i izgledati ostaje da vidimo, ali iskreno na prvu mi je TOP.
ToMa-Jeste možda više lokalnog karaktera, ali ja sam zasuzio verovali ili ne. Preemotivno i predivno izvedeno, fokus je na emociji najviše koju ovaj dečko savršeno prenosti. Jednostavno dira.
Irma-Vrlo interesantna pesma, drugačija u odnosu na njen prethodni pokušaj. Ima potencijal za odličan nastup.
Stela Rade-Kada se čovek udubi i prepusti pesmi-veoma je lepa i prijatna balada. Ipak, mislim da Stela može mnogo više da pruži u bržim pesmama, iako je ovo solidan kontrast.
Cold Snap-Ovako nešto na NF-u mi je super i bukvalno hajlajt dana. Bravo za žanr i za doprinos razbijanju monotonije jednoličnog zvuka.
Zevin-Sve top, ali problem mi je refren koji se maltene uopšte ne ističe. Ipak mislim da može dobro izgledati na sceni.
Lima Len - Na prvu mi se nije svidelo, ali je grower. Ako se planira malo neozbiljniji pristup, ovo je to.

Ostalo mi je ili basic ili prosečno, ne ističe se specijalno i delimično ili potpuno bez ikakvog potencijala. U globalu jako dobra Dora, negde na nivou prošlogodišnje. Ostaje da vidimo nastupe i da se nadamo da komšije neće ponovo napraviti pogrešan izbor.

Ananda je opet pokazala koliko je talentovana i generalno koliko kapira ESC

Ono sto me brine (pogotovo imajuci u vidu njeno proslogododisnje izvodjenje) jeste da nazalost ona uzivo nece moci da iznese ovo

Ako se to opet desi mislim da ce ona vrv postati novi Boris Subotic i da ce vrv na Evroviziju otici kao autor ali ne i kao izvodjac nekad u narednim godinama

Ali hajde da je ne otpisujemo pre vremena

agreed. pjesma ima priču, styling i sve ostalo. ako naprave super nastup, a imam osjećaj da hoće, to je to.. ostale pjesme krš..
hrpa potpuno nebitnih, nepamtljivih, loših pjesama..

Tane bi bilo u trci za pobedu na ESC usudio bih se da kazem

(naravno da ne znamo konkurenciju itd ali pesma zvuci jednostavno zvuci kao nesto sto bi bilo fan favourite)

Lelek baš promašio. Tane je mnogo pamtiljivija i ostavlja jači utisak od Andromede koja je bukvalno muzika za završnu špicu nekog B rated filma. Kontam da idu na ovu poruku ali kao jel moguće da se ta poruka prenese putem nastupa. Ostaje da vidimo.

Back