Istorija nacionalnih izbora

Zajedno sa Leontinom i Teodorom se takmičila na Mesamu 1996-e

Solidna rokenrol stvarčica. Sviđa mi se

Što se tiče Ksenije, znam jedino ovu stvar, tj. ta mi je bila upečatljiva od nje:

A ni ovo nije loše:

Zajedno sa Leontinom i Teodorom se takmičila na Mesamu 1996-e

Sad sam se setio i ove pesme - baš ono tipične 90-e ❤️

Sad sam pronašao na nekom DVD-u njenu diskografiju u mp3 (dodo me zaintrigirao, a ja kad sam dobio brzi net po prvi put sam pokušao da skinem ceo internet na svoj računar 🤦‍♀️), bogami imala je ona dosta dobrih pesama pa i ovo kad je krenula sa žešćim zvukom mi se dopada. A, da i obrada pesme Marine Perazić iz 1987 🤩

Pa da, to su sve pesme koje je objavila nedugo nakon što je raskrstila sa Lee Manom. Sećam se da je stalno nastupala u City Clubu.

Onaj duet iz Budve je stvarno poslednje što pamtim, a posle je se sećam samo iz onih ''Nećete verovati gde je i šta radi...'' tekstova.

Da se prisetimo jednog klasicnog makedonskog bopa tog vremena. Aleksandra je osvojila i publiku te godine, ali u zbiru je Martin pobedio.

Dobio sam i licnu potvrdu da je taj izbor bio namesten i to od nekog ko poznaje Martina.

Do tell more! 😂

Nemam nekih preteranih detalja o tome kako su uradili, ali nije cudno jer je Martinov otac bio jako umesan u estradu, u ranijim godinama je i on bio pevac, a u kasnijim je vodio emisije koje su gledali penzioneri. A ovo sam saznao od nekoga ko je bas blizak sa celom tom porodicom Vucic, tako da nije neko ko govori na random. Ipak kad se setim koliki je Sonce i Mesecina bio ljudima favorit, nije sokantno sto je bilo namesteno i bez da neko potvrdi xd

Nešto sam našao da je Jovana Nikolić trebala da nastupi na Monteviziji 2005.

Pa, to je još uvek više-manje tehnologija iz 90ih godina, slabo je išla ta transformacija i modernizacija u to vreme

Ova Ema je imala jedan hit 2000-e, na Monteviziji 2005. nije prošla dalje.

Ono što mi ovde upalo u oči je da je kompozitor i tekstopisac Zoran Vasilić; mrzelo me da detaljno istražujem je li to ista osoba koja je komponovala i napisala tekst za Brenin jugovizijski hit iz 1986: "Miki Mićo". Krenuo da Googlam - Zoran Vasilić je tada inspirisan Breninom tadašnjim dečkom, zrenjaninskim di-džejem i kafedžijom Mirkom Krlićem, koji je kasnije postao i političar. 🤗 (Ovo stvarno nije ništa maliciozno što se Brene tiče, samo kuriozitet). Mislim da je taj Vasilić samo tu jednu jedinu pesmu napisao za Brenu. Meni je Sitnije, Cile, sitnije mnogo mnogo bolja, ali sam i dalje pri stavu da je trebalo slati je kao najveću jugoslovensku zvezdu i sa Miki Mićo; da uzdrma prilično učmalo 1986. ESC izdanje.

Ta Emina pjesma i nije loša.Mada su s te Monzevizije na Europjesmu uglavnom prošle balade.

Volim sto je onaj iz ukrajinske televizije par godina kasnije indirektno priznao da su se zapravo uplasili pobede

Back