Istorija nacionalnih izbora

Daniel Popović je na Jugoviziji 1983 ubjedljivo pobjedio dobio 5 12ica, jednu 8icu i zanimljivo dobio samo 4 boda od Zagreba. A takođe sljedeće godine kada je pobjedio Vlado Kalember u duetu sa Izloldom Barudžijom takođe mu je Zagreb dao najmanje poena tj 3.

A Dal jedan od najdražih NF-ova, dosta pjesama s istog i dan danas slušam

Glupo je što se A Dal-om niko nije bavio svih ovih godina, dok je ovogod. Benidorm fest bio uredno propraćen, i ako nije imao nikakve veze sa ovogod. ESC-om

Pa taj festival se održao i ove godine, a stranim fanovima nije interesantno da prate ako ne služi kao nacionalna selekcija za Evroviziju.

Pa donekle jeste, i to jer su odustali od učešća u zadnji čas, dok Mađarske nema na Evroviziji 7 godina.

Zanimljivo da Suzana Dinić sa ovom pjesmom nije prošla na Radijski festival 2006:

Ustvari 4 pjevača je pjevalo tu pjesmu: Meri Cetinić,Goran Milošević,Janez Bončina i Slobodan Kovačević (koji je i autor pjesme).

Ovaj muški glas nakon Meri:

Pitao sam Google AI kojih je 6 pjevača pjevalo u Familija - Samo ljubav (Jugovizija 1987) i on mi je odgovorio da ih je bilo samo 4 i pozvao se na ovaj tvoj odgovor na ovom forumu. Nema nigdje video snimke pa možemo samo ovako, iz sjećanja. Gledao sam tu Jugoviziju 1987. (te godine ja imam 30 godina). Nazvao me bratić iz Dubrovnika i rekao da obavezno gledam jer on nastupa, grupa Familia (koja je oformljena samo za taj nastup, službeno su predstavljali TV Titograd tj. Crnu Goru). Gledao sam, dobro pamtim da sam ih izbrojao šest na pozornici, Janez Bončina mi se nikako po stilu nije uklapao u tu priču ali valjda i ime "Familia" sugerira da trebaju biti zastupljene sve nacionalnosti (Srbi, Hrvati, Slovenci). Dakle, peti izvođać je Antun Toto Rilović a šesta je pjevačica za koju nisam siguran, mislim da je jedna od sestara Barudžija.

Pošto vidim da si stariji da li ti znaš šta je bilo 1985. i otkud Zorici Kondži da je ona tada trebala ići s obzirom da je tada Jugoslavija odustala zato što je ESC održan na dan Titove smrti?

Istorija nacionalnih izbora
Back