it Italija 2024: Angelina Mango - La noia

Pa smej se Mrm, pitaj bilo koga iz Italije isto će ti reći.
Ja sam iz italije i reci cu ti da su glasali za njega iz cele Italije. Zar zaista mislis da je 100- 200 klinaca odlucilo televote u Italiji gde je juce pratilo festival 12 miliona ljudi a danas i vise? Covek ima 1,4 milijarde strimova i najvecu fan bazu u Italiji.

Annalisa je već i ranije pokušavala, ova se prvi put prijavila i hop pobjeda. Mislim ne kažem da je bilo šta namješteno, već nervira me kako je "presuđeno" da Annalisa bude treća, a ova da pobijedi

Sve oko ovog festivala je toliko ravno i bez ikakvih velikih iznenađenja, ono sa Mahmoodom 2019. je bio veliki izuzetak.

Analiza je kod publike u superfinalu bila tek četvrta. :(
A,, zamalo i peta.

Anđelini je menadžerka Marta Dona.
Rekao bih da je skoro sasvim izvesno da će ići na ESC.

Annalisa je već i ranije pokušavala, ova se prvi put prijavila i hop pobjeda. Mislim ne kažem da je bilo šta namješteno, već nervira me kako je "presuđeno" da Annalisa bude treća, a ova da pobijedi

Sve oko ovog festivala je toliko ravno i bez ikakvih velikih iznenađenja, ono sa Mahmoodom 2019. je bio veliki izuzetak.
Kako ravno i bez iznenađenja, ako je pobedila devojka koja debituje? Plus žena, posle Boga pitaj koliko. A za širu sliku prelistaj još jednom spisak učesnika.

Ja sam iz italije i reci cu ti da su glasali za njega iz cele Italije. Zar zaista mislis da je 100- 200 klinaca odlucilo televote u Italiji gde je juce pratilo festival 12 miliona ljudi a danas i vise? Covek ima 1,4 milijarde strimova i najvecu fan bazu u Italiji.
U pravu si zaista nije realno da pristigne toliko glasova i toliko ljudi prati ovo i koliko u Italiji zivi ljudi, kolika je gledanost, bukvalno nije to beovzija da nekada kao ranije stigne par hiljada glasova pa kao namesteno je, kao tih godina tipa od 2005 do 2009.godine kada je bilo muljaze i ucesnici se žalili kako se namesta, ovde 30 ucesnika imas i toliki nenormalan broj glasova, nije lako namestiti da dobijes 60% glasova ovi ostali jedva 40% u zbiru.

Verujem da je on zaista popularan citao sam bas i slušan je, meni se ne dopada ni on ni Angelina iskren da budem, bolja mi prosle godine bila ona Portugalka melodicnija mi je bila pesma i imala sustinu, medjutim Portugal mala zemlja, Italija je bitna na evrovziji i zato ce proci mozda i ok, ali svakako ce ovo biti najslabiji plasman Italije od 2016.godine kada ih je poslednji put žena predstavljala(koja nije ni pobedila na san remu) voleo bih da Italija konacno malo izvisi i prosle godine i pretprosle prolazili nezasluzeno dobro i visoko realno..

E pa ovo mi je tužno, jadna Annalisa 😢

Dobra je pjesma La Noia, ali nekako ako usporedim sa Sinceramente, jako mi je obična, nije mi bila u top 5

Sinceramente mi je nakon Occidentali's Karma najbolja pjesma koju sam čuo na Sanremu, onaj bridge je stvarno bolesno dobar

Pošto nije pobijedila nijedna pjesma iz mog top 3, Italija mi ipak ne ide na prvo mjesto

Nadam se da ovaj talas koji je doneo Amadeus nece prestati ili se degradirati njegovim odlaskom. U 5 godina, za pobednike smo imali dve kancone, rep baladu, rok i etno bop. To je za Italiju bilo nezamislivo ranije.

U 3/5 slucaja pobednici su rodjeni u 21. veku (veci deo Maneskina, Blanko i Andjelina).

Velikom broju mladih izvodjaca koji slusa novija generacija su otvorena sirom vrata Sanrema i to ne na nacin da dodju i budu avansno zakucani za dno (Fedez, Blanko, Irama, Sandjovani, Zolije, Laza, Mr Rain, Tananai, Ghali, Elodi...)

Stariji izvodjaci su svedeni na minimum, i to samo ona najjaca imena - nema vise filera koji su nekad u karijeri u nekom trenutku bili polupoznati.

Otvorena su vrata mnogim novim zanrovima. Sanremo je bio festival sa zanrovskom diskriminacijom - vise nije.

Dosli smo do toga da se maltene vise ni ne postavlja pitanje ide li pobednik na ESC.

Gosn Amadeus je postavio visoke standarde i bice to jako tesko ispratiti - samo se nadam da RAI nece dovesti nekog ko bi konzervativizovao Sanremo i vratio ga u proslu deceniju. Nadam se da ce imati bar savetodavnu ulogu, jer sam njegov odlazak donosi tektonske promene.

Ne mogu da editujem, pa da dodam i ovo:

I hope that whoever does Sanremo next year gives importance first and foremost to music. First the music in the competition, then the show, not the other way around. »

Ovo je Amadeus rekao i jako je bitno da tako i bude. Cinjenica je da nismo imali goste u njegovoj eri kao ranije, ali zato je muzika bila 10 koplja iznad.

Annalisina pesma mi je bolja u studijskoj verziji, čak iako je izašla u sredu mislim da mi je najslušanija pesma svih ovogodišnjih kandidata za evroviziju. Ali Angelina je na sceni i uživo bila najbolja, harizma, pokreti, energija.
Ogae ju je nepravedno potopio u novembru, ona rešila da osvoji Sanremo! Bravo😁
Happy Proud Of You GIF by SYBO

Next -> Eurovision 🏆

Bilo je ovo još jedno prelepo petodnevno SR putovanje. Hvala svima ovde koji su u njemu učestvovali! ❤️

loredana berte pazza.webp
Cioa, ragazzi! 😘💙

Back