it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Nema svih pesama. Navodno je Blanco sa Mahmoodom i Michelangelom (to je onaj sto mu svira klavir i producent mu je) radio pesmu za Noemi i sa Michelangelom za Giorgiu. Dakle radio tri pesme.

Da, nema info za sve pesme.

Mahmood je prošli put (2022.) napisao pesmetinu Noemi, a bolje da je sam otpevao umesto dueta sa Blancom. Savršeno bi išla i uz njegov glas.

Blanko je za Brividi trebao otpevati sa nekom pevacicom mekseg glasa. Mahmud mi je tu bas nekako suvisan.

Počele su prve probe sa orkestrom. 🤌

Conti će sam voditi program prve večeri, a narednih su među gostima i Mahmood, Elettra, A. Cattelan i dr.

A i ja sam očekivao da je došla sa nečim brzim, mada naslov vuče na baladu.

Opisala je pesmu kao dramatičnu i teatralnu, ali nekako mi je uvek prva asocijacija na nju nešto brzo.

Ja nisam još uvek, mada jesam potajno želeo nešto ritmičnije. Dramio sam i kada sam čuo Due prvi put, a sada je obožavam lol

Ok, italijanski novinari kao da nisu slušali istu pesmu. Nekolicina njih je ovako opisala Elodie - ''sad disco mood'', ''pop dance/club pesma'', zatim je porede sa Minom (italijanska pop zvezda od šezdesetih, pa nadalje) i tu verovatno misle na atmosferu + onaj prvi komentar na koji sam naleteo da je reč o baladi lol

Vidim neku tabelu na Twitteru, ne uliva mi neko poverenje u pesme.

Evo jednog misljenja novinara o zanru pesme Elodie:
Dobro izbalansirana kombinacija lagane muzike i deep housea za Elodienu pesmu. Što takođe ima veliki potencijal za dalji rast ako se dobro uklopi sa orkestarskim delom. Romantična drama koju Elodi smatra jednom od svojih najomiljenijih kreacija, u čijoj izradi je učestvovala direktno, a ne samo kao tumač.

Inace Mahmood je ko- voditelj 4. Veceri 😍

Za sada potvrdjeni gosti Jovanotti i Damiano David, pretrgli se sa gostima 😫

Tokom veceri dueta, Goran Bregovic ce nastupiti u takmicarskom delu u duetu sa Olijem, koji je jedan od glavnih favorita

Opet neizostavne stepenice. Bice opet -50 poena na Fabtasanremo ako izvodjac padne.

Pa dobro, to je i onako pre svega njihov zaštitni znak, kroz decenije

Lista dueta na veceri covera:

• Elodie e Achille LauroA mano a mano di Riccardo Cocciante i Folle città od Loredana Bertè.
  • Rkomi e Francesca MichielinLa nuova stella di Broadway Cesare Cremonini.
  • Noemi e Tony EffeTutto il resto è noia - Franco Califano.
  • Giorgia e AnnalisaSkyfall - Adele.
  • Massimo Ranieri e i Neri per CasoQuando - Pino Daniele.
  • Rocco Hunt e ClementinoYes, I know my way - Pino Daniele.
  • Bresh e Cristiano De AndréCrêuza de mä - Fabrizio De André.
  • Olly con Goran Bregovic e la Wedding & Funeral BandIl pescatore di Fabrizio De André.
  • Rose Villain e ChielloFiori rosa, fiori di pesco - Lucio Battisti.
  • Brunori Sas con Dimartino e Riccardo SinigalliaL’anno che verrà Lucio Dalla.
  • Lucio Corsi e Topo GigioNel blu dipinto di blu Domenico Modugno.
  • Fedez e Marco MasiniBella stronza Marco Masini.
  • Coma Cose e Johnson RigheiraL’estate sta finendo Righeira.
  • Clara con Il VoloThe Sound of Silence Simon & Garfunkel.
  • Emis Killa e Lazza100 messaggi Emis Killa.
  • Francesco Gabbani e TricaricoIo sono Francesco Tricarico.
  • Gaia e ToquinhoLa voglia, la pazzia Ornella Vanoni.
  • Irama e ArisaSay Something Christina Aguilera.
  • Joan Thiele e Frah QuintaleChe cosa c’è Gino Paoli.
  • Marcella Bella e i Gemelli LuciaL’emozione non ha voce Adriano Celentano.
  • Modà e Francesco RengaAngelo dei Modà.
  • Serena Brancale e Alessandra AmorosoIf I Ain’t Got You Alicia Keys.
  • Sarah Toscano e OfenbachOverdrive Ofenbach.
  • Shablo e NeffaAspettando il sole Neffa.
  • Simone Cristicchi e AmaraLa cura Franco Battiato.
  • The Kolors e Sal Da VinciRossetto e caffè Peppino Di Capri.
  • Willie Peyote, Federico Zampaglione e DitonellapiagaUn tempo piccolo Franco Califano.

Back