Opozicija stvarno mora da shvati da mora da bude bolja, mnogo bolja. I, mora da bude nova. Da, mora da bude nova i bolja, pa ćemo da razmotrimo.
I da zna, da i kada uspe u tome, moraće da bude još bolja i opet nova, pa ćemo da razmotrimo. A, mogli bi da vide i da onaj Kilimandžaro bude malo viši i onaj Tihi okean bar malo tiši....pa da razmotrimo.
Mislim, shvatamo mi da nam je država oteta i menjali bismo mi kriminalce (jer, kriminalci fuj, fuj), nego oni bučni okeani i one niske planine...
Uglavnom, da budu novi i bolji, pa da razmotrimo.
Ma, jok, nije nam ništa.
Do tada, daj da malo bolje pogledamo svakog ko se javno izrazi protiv vlasti i objasnimo mu zašto nije The Vođa kojeg čekamo.
A, The Vođa će doći. Mora doći. Evo sa'će.
The Vođa će nam rešiti probleme. On će imati ideje i planove i biće pošten i svež.
Jednostavno se već trideset godina vrtimo u krug i nikako da nam se desi neki reset. Razumem da ovakav stav i pesimizam nerviraju, ali tako se osećam.
Možda bi reset bio u tome da shvatimo da nam prioritet nije traženje The Vođe - poštenog, čistog, s planovima i idejama. Jer, pored toga što princa nema i što takav nikad ni ne bi došao u poziciju da se za njega glasa, nama to ni ne treba. Nije glavna karakteristika dobre vlasti njihova moralna superiornost i čestitost, nego SMENJIVOST. Dobra vlast je samo ona koja je SMENJIVA i KONTROLISANA. Ovo drugo dolazi kao posledica prvog uslova. Ta smenjivost rađa i jake institucije. Neka je i najbolji čim uvidiš prve znake teže smenjivosti, odmah menjaj. Jer, ljudi su ljudi. Jbg.
Ali, možemo mi i da se bavimo podmetnutim temama. Pa, šta? Kad je prošlo 30 godina, proći će i 130. Da li će države za 130 godina biti, manje je važno. Važno je da principijelno tražimo The Vođu (ili vođe).
...a izlazak na izbore mi se svodi na ispunjavanje dužnosti (onako kako ja vidim) da treba da srušimo SNS i sa tim nemam problem, uvek ispoštujem
To je najbitnije i zato ti i nisi deo problema.
Samo pokušah da objasnim svoj stav i osećaj da smo kolektivno upali u zamku.