Izbori

A šta misliš, šta poručuje Vučević? Prodaje maglu kao što i inače radi. Turira se nacionalistička retorika, pišamo ocila maltene, idemo u vojsku a sve to zato što se vrlo verovatno sprema opet neka gorka pilula koju treba da progutamo, a o kojoj, naravno, nemamo pojma. Pritom je ovaj lik već jednom bio u užem izboru za mandatara i želudac mi se okrene na pomisao da bi on mogao da bude glavni Vučićev pajac u Nemanjinoj.

• Sad
Reactions: Mrm
A šta misliš, šta poručuje Vučević? Prodaje maglu kao što i inače radi. Turira se nacionalistička retorika, pišamo ocila maltene, idemo u vojsku a sve to zato što se vrlo verovatno sprema opet neka gorka pilula koju treba da progutamo, a o kojoj, naravno, nemamo pojma. Pritom je ovaj lik već jednom bio u užem izboru za mandatara i želudac mi se okrene na pomisao da bi on mogao da bude glavni Vučićev pajac u Nemanjinoj.
Jovana Jeremić je jednom prilikom u uživo emisiji rekla da je Vučević njen omiljeni političar, kaže da većem gospodina i džentlmena nije nikada upoznala i kaže da ona i Vesić i da nisu više u politici i da nemaju neku funkciju uvek bi ih zvala u goste, jer kako kaže ih "mnogo voli"

Sutra popodne izvršni odbor stranke pa da vidimo kakve su novosti i planovi za ubuduće.
Predpostavljam da za lokalne i potencijalno ponovljene Beogradske izbore ostaje ista koalicija.

Neka planiraju da rade nešto, stvaraju ideje i planove, što manje napada i priče u prazno, što više realnih ideja i racionalnog razmišljanja, više obilazaka područja van kruga dvojke, sklanjanje relikta prošlosti, i biće rezultata, uz neke nove mudrije ljude.

Definitivno je vreme da se opozicija makne od priče o tome kako je vlast ovakva i onakva. Ok, kritika vlasti treba da postoji i očekivana je od opozicije, ali da im se na tome bazira čitava kampanja stvarno je dosadilo.

Definitivno je vreme da se opozicija makne od priče o tome kako je vlast ovakva i onakva. Ok, kritika vlasti treba da postoji i očekivana je od opozicije, ali da im se na tome bazira čitava kampanja stvarno je dosadilo.
Bravo, pravo u metuu!

Jako me zanima kako će proteći lokalni izbori koju su na redu ove godine. Pretpostavljam da će opet biti muljanja, ali zanima me na koji način. Možda će SNS biti malo suptilniji zbog cele frke koja se digla oko decembarskih. Jeste da nema bitnije reakcije spolja, ali opet sumnjam da će praviti slične gluposti (ili možda hoće jer su ipak specijalci).

Od opozicije nemam nikakva očekivanja. Nama fali jaka centralna stranka bez repova i lica iz prošlosti, mislim na nešto što je nekada bio DS i Đinđić (tu mislim prvenstveno na vođstvo). Marinika mi se dopada, ali previše je drugih koji se šunjaju izigravajući likove od značaja.

Sve priče oko opozicije, ideologija, ideja i programa imale bi smisle da se radi o političkim izborima.
Nažalost, niti su ovo izbori, niti je SNS politička stranka, niti je Vučić političar.

Ali, uvek možemo da se pretvaramo da ne živimo gde živimo, da nam fali samo malo ideja, programa i svežih lica i ovi će nam vratiti državu.
Do tada, mi prosto ne možemo da ih menjamo, jer „nEmaMo zA kOga da gLasAmo”. Dabome.
Yes GIF by Miguel

Imam razumevanja za to što su ljudi ubijeni u pojam i apatični. O vlasti neću ni da govorim, jer smatram da je ovo isto zlo iz devedesetih, samo u mirnodopskim uslovima.

Apsolutno nikakve impulse ne dobijam od strane opozicije, a izlazak na izbore mi se svodi na ispunjavanje dužnosti (onako kako ja vidim) da treba da srušimo SNS i sa tim nemam problem, uvek ispoštujem. Ne znam da li bih mogao da izdvojim dve ili tri ličnosti u sadašnjoj koaliciji SPN (dalje i ne gledam) o kojima bih mogao da se izrazim afirmativno. I ubeđen sam da bi nam se posle, tj. da će nam se posle Vučića opet desiti nekakav DOS i opet sve Jovo nanovo.

Jednostavno se već trideset godina vrtimo u krug i nikako da nam se desi neki reset. Razumem da ovakav stav i pesimizam nerviraju, ali tako se osećam.

Opozicija stvarno mora da shvati da mora da bude bolja, mnogo bolja. I, mora da bude nova. Da, mora da bude nova i bolja, pa ćemo da razmotrimo.
I da zna, da i kada uspe u tome, moraće da bude još bolja i opet nova, pa ćemo da razmotrimo. A, mogli bi da vide i da onaj Kilimandžaro bude malo viši i onaj Tihi okean bar malo tiši....pa da razmotrimo.
Mislim, shvatamo mi da nam je država oteta i menjali bismo mi kriminalce (jer, kriminalci fuj, fuj), nego oni bučni okeani i one niske planine...

Uglavnom, da budu novi i bolji, pa da razmotrimo.
Ma, jok, nije nam ništa.

Do tada, daj da malo bolje pogledamo svakog ko se javno izrazi protiv vlasti i objasnimo mu zašto nije The Vođa kojeg čekamo.
A, The Vođa će doći. Mora doći. Evo sa'će.
The Vođa će nam rešiti probleme. On će imati ideje i planove i biće pošten i svež.

Jednostavno se već trideset godina vrtimo u krug i nikako da nam se desi neki reset. Razumem da ovakav stav i pesimizam nerviraju, ali tako se osećam.

Možda bi reset bio u tome da shvatimo da nam prioritet nije traženje The Vođe - poštenog, čistog, s planovima i idejama. Jer, pored toga što princa nema i što takav nikad ni ne bi došao u poziciju da se za njega glasa, nama to ni ne treba. Nije glavna karakteristika dobre vlasti njihova moralna superiornost i čestitost, nego SMENJIVOST. Dobra vlast je samo ona koja je SMENJIVA i KONTROLISANA. Ovo drugo dolazi kao posledica prvog uslova. Ta smenjivost rađa i jake institucije. Neka je i najbolji čim uvidiš prve znake teže smenjivosti, odmah menjaj. Jer, ljudi su ljudi. Jbg.

Ali, možemo mi i da se bavimo podmetnutim temama. Pa, šta? Kad je prošlo 30 godina, proći će i 130. Da li će države za 130 godina biti, manje je važno. Važno je da principijelno tražimo The Vođu (ili vođe).

...a izlazak na izbore mi se svodi na ispunjavanje dužnosti (onako kako ja vidim) da treba da srušimo SNS i sa tim nemam problem, uvek ispoštujem

To je najbitnije i zato ti i nisi deo problema. ❤️
Samo pokušah da objasnim svoj stav i osećaj da smo kolektivno upali u zamku.

Možda bi reset bio u tome da shvatimo da nam prioritet nije traženje The Vođe - poštenog, čistog, s planovima i idejama. Jer, pored toga što princa nema i što takav nikad ni ne bi došao u poziciju da se za njega glasa, nama to ni ne treba. Nije glavna karakteristika dobre vlasti njihova moralna superiornost i čestitost, nego SMENJIVOST. Dobra vlast je samo ona koja je SMENJIVA i KONTROLISANA. Ovo drugo dolazi kao posledica prvog uslova. Ta smenjivost rađa i jake institucije. Neka je i najbolji čim uvidiš prve znake teže smenjivosti, odmah menjaj. Jer, ljudi su ljudi. Jbg.
Apsolutno se slažem da nam ne treba vođa, više sam ciljao na poverenje. Jednostavno u ovakvoj galeriji ponuđenih likova ne vidim osobu koja bi mogla da mi ulije sigurnost (pa ni optimizam) da neće upasti u zamke koje su ćapile svakoga ko je došao na vlast. Naravno, nisam šašav, razumem da se neki kompromisi moraju praviti i da neke priče jesu mamac za izbore, ali opet poučen prethodnim iskustvom sam prilično rezervisan. Potpuno mi je jasno da ni Đinđić kojeg sam pominjao nije bio svetac.

Sve ove vesti koje dolaze iz inostranstva u prostom prevodu govore da ce AV morati da ubrza sa stvarima koje mora da realizuje. Dakle Kosovo, sankcije, litijum, expo prevashodno. Sa sebicne strane opozicije to je odlicno, jer stvarno ne postoji paralelni univerzum gde ce moci sve ovo da ispegla pred svojim biracima, iz perspektive nase drzave tonemo nezaustavljivo. Sta ce biti videcemo, kada ovom zlu vidimo ledja veliko je pitanje da li cemo sebi samima moci da pomognemo uz svo znanje i dobru volju.

Neka planiraju da rade nešto, stvaraju ideje i planove, što manje napada i priče u prazno, što više realnih ideja i racionalnog razmišljanja, više obilazaka područja van kruga dvojke, sklanjanje relikta prošlosti, i biće rezultata, uz neke nove mudrije ljude.
to oko "obilaženje ljudi" je floskula koja se često prožima, lično znam da su ove izbore članovi pro-evropske i delova tzv. desne opozicije obilazili znatan deo Srbije daleko pre samih izbora i na štandovima se skupi znatan broj ljudi, ali džabe kada su to male sredine sa malo birača gde mahom starija populacija i ucenjeni odnesu većinu

dakle jedino rešenje je da se ta struktura uništi iznutra pošto glumljenjem demokratije i pozivanje na pravila koja je mafijaška struktura na vlasti postavila je pucanj u nogu

Back