Izbori

Zivo me zanima sta ce sada da se menja u geopolitici, a sto se tice njihovih zakona zanimaju me za promil vise nego sto njih zanimaju nasi

Stejtovi u Americi imaju izrazito velike ovlasti. Svaki vid centralizacije u Americi nepopularan je i kod demokrata i kod republikanaca.

Što je i ok, ko je konzervativan njemu će više odgovarati "konzervativniji" stejt i obrnuto, bitno je da svako ima pravo izbora.
Izem im izbor bez slobodnih medija, kad se sve svodi na propagandu milijarderdera, pa funkcionalno zdravstvo i transport neće dobiti nikad... a svoj sumanuti model pritom izvoze u Evropu...
(Čak i tamo gde ima para, i oduvek su na vlasti demokrate, gradski prevoz u San Francisku je horor... umesto metroa imaju voz iz 60-ih, a tramvaj služi više za turističko slikanje sa starim drvenim tramvajem nego za ozbiljan prevoz...)

Znam šta je pričao tokom izborne kampanje, ako ostane dosledan tome što je pričao, Putina očekuje poziv ukoliko danas :ROFLMAO:
I Putin je izjavio da jedva ceka da prica sa Trampom o mirovnom sporazumu sa Ukrajinom :D

Tramp želi da jača NATO. Ne znam što su se neke naše srbende izložile da želi da ga ukine. Od reči do reči je rekao da je uslov ostanka u NATOu da moraju više iz budžeta da izdvajaju za učestvovanje u istom inače neće više biti deo njega. Za većinu evropskih država to je imperativ. Obrni okreni uvek ćemo izvlačiti deblji kraj.

Što se tiče Ukrajine ne verujem da će se tu išta menjati u odnosu na do sad, samo što će se manje hvaliti time, a više praviti ludi.

Izem im izbor bez slobodnih medija, kad se sve svodi na propagandu milijarderdera, pa funkcionalno zdravstvo i transport neće dobiti nikad... a svoj sumanuti model pritom izvoze u Evropu...
(Čak i tamo gde ima para, i oduvek su na vlasti demokrate, gradski prevoz u San Francisku je horor... umesto metroa imaju voz iz 60-ih, a tramvaj služi više za turističko slikanje sa starim drvenim tramvajem nego za ozbiljan prevoz...)

Igrom prilika radim za Američku kompaniju jako blizu zdravstva. Svakim danom se čudim koliko su im zakoni komplikovani a sistem zdravstva nije funkcionalan.

Droga je jeftina i nabavlja se lako a lečiti se je skupo. Ovo kaže narod tamo ne js. I ako i dam to primećujem na poslu.

Orban i Bibi vec cestitali, a nas Vule jos nije. Mozda je pod sedativima

U principu i Tramp i Kamala su mi zlo. Zbog pobede Trampa drago mi je jedino zato što su Kurti i Osmanijeva lobirali za Kamalu.

Koji ce im metro. Americki nacin zivota je dajem svaki dinar da budem sto dalje od crnaca, javni prevoz se ne uklapa u to

Back