Izbori

Bože prvi put kad su ga izabrali za predsednika sam bio u fazonu 'ne, mi živimo neku simulaciju, ovo je nerealno' a tek sad i to posle svega što je bilo između 😂

Nerealno je da je Tramp koji je multimilijarder imao skoro po duplo manje novca u kampanji u odnosu na Harisovu koja je običan službenik.

Nije toliko veliko iznenađenje što je Tramp pobedio, ali mi je ozbiljno iznenađenje da je dobio više glasova ukupno. U nekim državama gde su demokrate godinama bile dominantne je sada razlika postala dosta manja. Što reče neko veća je bila razlika na Floridi nego u Njujorku.
Uzdam se da će se možda situacija na Bliskom Istoku smiriti i konačno okončanju Rusko Ukrajinskog sukoba.
Što se nas tiče čini mi se da su Grenel i Skot bili skoro isti kao i Hil. Tako da verovatno sve ostaje isto.

Uzdam se da će se možda situacija na Bliskom Istoku smiriti i konačno okončanju Rusko Ukrajinskog sukoba.
Ja se uzdam jedino u smirivanje u Ukrajini...

Na Bliskom istoku će Ivanka i Kušner i evanđelisti da paze da sve ostane barem isto, a možda i ubrzaju genocid...

Taj Kušner hoće na mestu porušene Gaze da gradi novi moderan grad i kaže da će to predstavljati svetlu budućnost za Palestince lol, baš je neukusno uopšte predložiti tako nešto dok nedužni ljudi i deca ginu konstantno već godinu dana. Uostalom zainteresovan je i da na mestu porušenih zgrada Generalštaba u Beogradu gradi nebodere...

Najveci utisak mi je sahrana mainstream news kanala. Nocas u live-u prvi po gledsnosti bio Patrick Bet David sa gomilom gostiju, na youtubu, pa Associated Press, pa Abc news, Charlie Kirk na tiktoku, Benny Johnson, msnbc 7., nbc 11., bbc 13. A izmedju i posle sve nezavisni kanali.
Ni Amerikanci vise ne tolerisu da im ispiraju mozak i plasiraju lazi i to vise jednostavno ne prolazi.
Isto tako za podrsku “celebrities” i muzickih zvezda niko ne haje.

Ovo je screen shot od nocas, u medjuvremenu PBD ima preko 5 miliona pregleda.
IMG_7434.webp

U principu i Tramp i Kamala su mi zlo. Zbog pobede Trampa drago mi je jedino zato što su Kurti i Osmanijeva lobirali za Kamalu.
Ali je zato albanska zajednica u SAD stala uz Trampa, dok mi nismo prstom mrdnuli

Ali albanska dijaspora je maltene u svakom predizbornom ciklusu bila na strani demokrata. Naši iseljenici su u ogromnoj većini glasali za Trampa. Da li je to revolt protiv Klintonovih iz 90ih koji se kasnije preliva na demokrate, ili zaista vide nešto što vrednuju kod Trampa - Boga pitaj. Čak imamo i prilično aktivnu republikansku kongresmenku Tenney, koja je valjda i predsedavajuća našim kokusom i prilično je aktivna (aktivna u odnosu na naše nepostojeće lobiranje pre deceniju, dve)

Tramp je dobio 3 miliona glasova manje nego pre 4 godine (71 u odnosu na 74 miliona), ali je Kamala uzela čak 15 miliona manje nego Bajden (66 u odnosu na 81 milion) 🤦‍♀️

A Tramp je sada dobio i ukupnom skoru, dok je Klintonova 2016. tu pobedila za skoro 3 miliona, a izgubila trku. Prilično nakaradan sistem.

Ali albanska dijaspora je maltene u svakom predizbornom ciklusu bila na strani demokrata. Naši iseljenici su u ogromnoj većini glasali za Trampa. Da li je to revolt protiv Klintonovih iz 90ih koji se kasnije preliva na demokrate, ili zaista vide nešto što vrednuju kod Trampa - Boga pitaj. Čak imamo i prilično aktivnu republikansku kongresmenku Tenney, koja je valjda i predsedavajuća našim kokusom i prilično je aktivna (aktivna u odnosu na naše nepostojeće lobiranje pre deceniju, dve)
A Rod Blagojevic koji je dao Trumpu podrsku 🙂 na svakom koraku. Rod Srbenda.

Blagojević odavno nije toliko relevantan. Valjda mu je to hvala jer ga je Tramp izvukao iz zatvora.

Evo sad vidim da u našem kokusu ima više demokrata (pet) nego republikanaca.

Back