Izbori

Od sutra kreću online zahtevi za upis u birački spisak...ne mora više da se dolazi u jedinicu lokalne samouprave lično za upis u bs ko nije upisan iz bilo kog razloga i želi da se upiše.

Još samo da se birački spisak i sredi, da u njemu budu samo potencijalni glasači, a ne i umrli.

Još samo da se birački spisak i sredi, da u njemu budu samo potencijalni glasači, a ne i umrli.
Opštine sa koima ja sarađujem najviše, brišu umrle na dnevnom nivou...
Doduše to su "ogledne opštine" sa kojima smo radili pilot projekat vezan za glasanje iz inostranstva...

Velike su razlike između opština u odgovaranju na zahteve kada su izbori, u ažurnosti itd..

E sad koji su sve razlozi, mogu samo da se pitam....ima tu svega...ali na svaki zahtev koji im se prosledi mora da odgovore, znači nema selektivne obrade zahteva, mogu jedino da biraju šta će pre, ali ja lično vodim to vrlo striktno i opominjem odmah u zakonskom roku da se na zahtev odgovori...

Verovatno se ovi iz biračkih komisija vode hrišćanski-islamsko-hebrejskim dogmama po kojima smrt predstavlja prelaz iz jednog u drugi oblik života. Ne vidim razlog zašto Pokojna Mileva ne bi imala pravo glasa i po čemu je tamo neka živuća Mileva u prednosti nad njom. Pogotovo ako će pokojnica da glasa za "prave ljude". Stop diskriminaciji mrtvaka

Preterujete što se toga tiče....ali apsolutno preterujete....ima mahinacija koje nisu vezane za umrle uopšte...o tome neću pisati sigurno javno ovde...

Danas sam dobio 5 dopisa od RIK-a oko izbora...opasno se sprema decembar...
ostaću danas ko zna koliko, imam da šaljem instrukcije ambasadama sve u 16....

što se tiče izbornih mahinacija u gradskim sredinama jako retko budu s obzirom da tu većina kontrolora budu opozicioni, bar iz mojeg ličnog iskustva.

tu su najveći problem ruralne i polururalne sredine gde 80+% izašlih glasa za SNS, a opozicioni kontrolori su misaona imenica. Tu dopišu 15-20 glasova po biračkom mestu i to kada se skupi na državnom nivou bude ogromna cifra.

što se tiče izbornih mahinacija u gradskim sredinama jako retko budu s obzirom da tu većina kontrolora budu opozicioni, bar iz mojeg ličnog iskustva.
a kako provalite ove kojima traze ljude iz spiska da li su glasali, a bi ih izvodili na biralista?

a kako provalite ove kojima traze ljude iz spiska da li su glasali, a bi ih izvodili na biralista?
glasače van biračkog mesta? Veruješ na reč jbg.

Kod nas su ti naknadno dodati glasači ionako bili opozicioni.

ne, ne ne van bm, nego kad traze kontrolorima iz sns-a da im salju za neka imena sa spiska da li su izasla, ako nisu da ih zovu i da idu po njih da dodju da glasaju...

ne, ne ne van bm, nego kad traze kontrolorima iz sns-a da im salju za neka imena sa spiska da li su izasla, ako nisu da ih zovu i da idu po njih da dodju da glasaju...
kod mene nije bilo toga, ali čuo sam od prijatelja da je kod njega bilo par puta

pa mslm to je legitimno ako će te osobe doći na biračko mesto i glasati kao svi drugi, to što je način na koji se radi kurvinski je druga stvar.

kako ne dodju, dovezu ih cak i kolima na bm, ako su sigurni da ce glasati za njih, a kazu da ne mogu da dodju..
Da jbt, to i nije krsenje pravila ustvari, kad pogledas, opasnu masineriju ima SNS, neki nisu toga ni svesni...

Da jbt, to i nije krsenje pravila ustvari, kad pogledas, opasnu masineriju ima SNS, neki nisu toga ni svesni...
ekstremno

ogroman procenat njih su preletači koji su ranije bili DSovci, pre toga DSSovci, pre toga SRSovci. Decenijsko iskustvo malverzacija.

U prevodu, vaskrsli, ne umrli.

A i uvek prednost u glasanju imaju penzioneri, video sam prosle godine pogotovo.

Na portalu eUprave možete da proverite da li ste upisani u birački spisak i podnesete zahtev za upis odnosno promenu ličnih podataka ili mesta prebivališta. Potreban je elektronski kvalifikovani sertifikat ili ConsentID aplikacija.
➡️ https://euprava.gov.rs/usluge/7590

Ovde možete da vidite na kom biračkom mestu glasate, kao i spisak birača po biračkim mestima:
➡️ http://upit.birackispisak.gov.rs/

Opet me Ipsos ispituje da li bih glasao za SNS kad bi izbori bili sad u nedelju... Ko li mu sad drma kavez?

Opet me Ipsos ispituje da li bih glasao za SNS kad bi izbori bili sad u nedelju... Ko li mu sad drma kavez?
Sad je već alarmantno zbog raspisivanja izbora u Decembru 2023. Ako se uskoro ne raspiše, neće ni moći tehnički da se izvede.. Proverava se "raspoloženje" na sve strane..

Preterujete što se toga tiče....ali apsolutno preterujete....ima mahinacija koje nisu vezane za umrle uopšte...o tome neću pisati sigurno javno ovde...
Ocu moga tasta je stizao poziv za glasanje za svake izbore do 2020., inace covek je umro 1993.godine.
Mahinacija ima mnogo, ali ima nacina da se bori i protiv toga, da ne zalazim u detalje, ali imali smo spisak sa pokojnicima i onima koji godinama nisu u Srb, a jesu u spsiku. Malo mesto dosta toga se zna 😁

Back