Izbori

Vučić je klasičan tehnokrata, tehno menadžer na autokratskim karakteristikama.

Svoju bezličnost skriva medijskom diktaturom, dajem glavu da sem (nekog dela) penzionera ne postoji osoba koja stvarno smatra da je on konkurentan da odradi bilo šta.
Jeste ali probelm je samo sto nas takav kakav je jase 10 godina and counting.

Suludo je misliti da su samo penzioneri ti koji glasaju za SNS, a gomila mlađih aktivista im juri okolo, a svakako ima onih koji nisu u stranci, ali mu veruju najviše, tj. više nego ostalim kandidatima. A ima i dosta penzionera koji nisu za SNS, i u Beogradu i u unutrašnjosti, čak i onih preko 80 godina...

Suludo je misliti da su samo penzioneri ti koji glasaju za SNS, a gomila mlađih aktivista im juri okolo, a svakako ima onih koji nisu u stranci, ali mu veruju najviše, tj. više nego ostalim kandidatima. A ima i dosta penzionera koji nisu za SNS, i u Beogradu i u unutrašnjosti, čak i onih preko 80 godina...
To je oportunizam, naravno da će stranka na vlasti razgrabiti ljude koji jure lake pare bez rada i truda

Svejedno, nije baš racionalno misliti da među milion i nešto ljudi nema onih koji misli da je on najbolji, konkurentan itd. Ta iskrivljena slika realnosti, gde ne znaš nikog od tih milion i kusur, ne garantuje da takvi ljudi ne postoje. Ja ih viđam s vremena na vreme, i daleko su od penzionera. Tako i ovaj prividni optimizam da će doći do neke promene na predstojećim izborima, i verovanje u neke ankete koje deluju optimistično, vrlo lako mogu da padnu u vodu 17. uveče, ali ajde videćemo.

Za beogradske izbore, očekuje se da prođu SNS, SPS, Srbija proritv nasilja, Zavetnici i Dveri i NADA. Par njih je na nekoj granici, ali ajde pretpostavimo da niko sem ovih pet neće proći. Šta biste očekivali u takvom scenariju? Ja nešto ne mogu da zamislim da SPS ne bude uz SNS, ne toliko što Dačić ne bi vlast sa drugima, nego što će SPS izvesno ponovo biti u koaliciji sa naprednjacima na republičkom nivou, a to bi moglo biti dovedeno u pitanje ukoliko bi se na nivou Beograda odlučili za nešto drugo. A ukoliko bi zbirno Srbija protiv nasilja, Zavetnici i Dveri i NADA imali više od polovine, da li mislite da bi se oni udružili i formirali vlast? Ili je realnije da NADA ili Zavetnici i Dveri uskoče u koaliciju sa SNS-om i SPS-om? Srbija protiv nasilja bi morala da ostvari baš dobar rezultat, da bi promena vlasti na gradskom nivou bila realnija...​

Jel ti znaš Miloše, gde rade mladi aktivisti SNS-a? 99% njih? 🤭😁

U opštini i sličnim javnim ustanovama... Ali zar stvarno mislite da samo aktivisti i penzioneri glasaju za aktuelnu vlast i da je to dovoljno da budu tu gde jesu? Čak i ako im traže da slikaju listić, mogu to da urade, precrtaju prvobitni glas pa zaokruže drugu listu, tako da se i to može prevazići, ali očigledno nekima odgovara to stranačko zapošljavanje, koje nikako da se iskoreni, bilo ga oduvek.

Milose poenta je ta sto su ljudi ubijeni u pojam. Veruju da nikada nece biti bolje. Parola je sledeca, ovi su se nakrali sada ce manje da kradu jer vec imaju, ako se promene doci ce sledeci koji tek treba da se nakradu. Nije sala, ovo sam cuo vise desetina puta.

Bogami ne samo opštine, evo i u min koliko hoćeš, na pasja preskakala.. Da ih nisu stavili ovde, ne bi ni bili aktivisti, i oni to otvoreno kažu tako...i naravno da da, ne glasa samo ona onda nego njen muž, majka, otac itd, itd..

Zvali su za Arenu po ministarstvima i one koji nisu članovi danas, izgleda je trebalo dosta ljudi, ja sam se uplašio da će me zvati, ali srećom nisu... A ovo je sad mahom sps-ovsko min, pa možda i zato.. :/ muka mi je više da gledam ovo, jedva čekam da prođu ovi mučeni izbori..

Pa Arena je za boraniju, a ti si krupna ribica i zato lumpuješ sa Brnabom, Gujonom i Nadom Macurom 🎭

• Haha
Reactions: Mrm
Milose poenta je ta sto su ljudi ubijeni u pojam. Veruju da nikada nece biti bolje. Parola je sledeca, ovi su se nakrali sada ce manje da kradu jer vec imaju, ako se promene doci ce sledeci koji tek treba da se nakradu. Nije sala, ovo sam cuo vise desetina puta.
Znam, zato i govorim da se političari iz prošlosti koji su isto praktilovali moraju skloniti i dati prostora novim ljudima ako misle da ih narod vidi kao drugačiju opciju. Npr. za vreme Đilasa pouzdano znam da se isto praktilovalo stranačko zapošljavanje, možda jeste sad nešto izraženije, ali jednostavno on nije taj koji bi trebalo da ubeđuje ljude u neke drugačije vrednosti jer mu se ne može verovati, a primetih da je prilično glasan tokom ove kampanje. A i on se često prožima kroz neke afere. Jesu neki ljudi ubijeni u pojam, ali valjda mogu bar malo da misle svojom glavom. Dosta loših stvari je ukorenjeno u društvu i to je veliki problem. Mnogo manji je ta predstava da o svemu odlučuje samo jedan čovek.

@Mrm Baš skoro sam čuo kolike su plate u opštini ovde kod mene, i uglavnom se radi o iznosu nešto manjem od 60 hiljada, ovi koji su u opštinskom veću imaju nešto više zbog sednica, a najviše predsednik opštine ali i on izgleda manje od 100 hiljada. Dakle, nisu to neke sjajne plate da bi se pošto poto povinovalo ucenama. Možda oni koji nisu obrazovani lako pristanu, ali primećujem da ima tu i visoko obrazovanih i pristaju na to. Sad da li im tako lepše, lakše, ne znam, ali sve to vidim kao društveni problem. A i ne mogu uvek primiti u radni odnos bilo koga ako je nesposoban za određenu vrstu posla. Uvek mora biti tu i neko stručniji, na koga će se osloniti, ali na koga će pasti veći teret posla.

• Haha
Reactions: Mrm
Novim ljudima, eto, Miketiću na primer.. 😌

@dodo

Bila je i Sanja Džajićka, u Areni, ali je bila i u restoranu onda, da vidiš kako seče tortu Džajićka, ojhaaaa, 17. na listi za narodne poslanike, eeej.. 🙌😌🤭💥

@Miloš

Za predsednike opština su različite plate od gradske opštine do gradske opštine, najmanju imaju Surčin, Barajevo, Lazarevac i Sopot.. A najveće Vračar, Zvezdara, Palilula, Stari Grad pa Savski venac... Većnici nemaju ispod 100 000 nego 120-150 000, poznajem lično neke većnike..

Last edited:
Ima dosta ljudi kojima se jednostavno svidja to sto radi SNS i tu vide neku vrstu sigurnosti, bez da previse zalaze u neku dublju politicku analizu. Malo je onih koji su zaista ucenjeni, jer ako se neko s namerom uclanio u stranku samo da bi se zaposlio, to je onda vise neka usluga za uslugu, mi tebi posao a ti nama bezuslovnu podrsku.

Najvise se manipulise penzionerima, socijalno ugrozenima i manjinama, te kategorije nikada nisu ni zivele dobro da budemo iskreni. Stranka nepogresivo zna ko je njihova komfor zona i koga treba da mole za glasove. Daju im da neku simbolicnu finansijsku podrsku za vreme kampanje i jos dobijaju dnevnice ako dodju na miting, ako slikaju glas itd.

Bojim se da je citav taj sistem toliko dobro razdradjen da cemo ih se tesko otkaciti u skorije vreme, a ni za BG nisam vise nesto optimistican, ali videcemo.

@Nije sve tako sivo

Ako pobedite, gde ćeš tražiti da ideš?
Hoćeš u vladu kod premijerke Marnike možda u kabinet baš?
Mene računaj za NBS ili SMATSU, negde gde su jače malo plate, a da se putuje u inostranstvo.. Ovo više nema smisla... 😌😌🤭🤭
E da može i Uprava carina.. Tražite da SPP iz koalicije dobije NBS i Upravu carina.. 🤭

@Mrm Ja se ne bavim visokom politikom, niti živim od toga. Trenutno me zanima to što mesto gde živim nema kanalizaciju, što moja deca nemaju mesta u vrtiću isključivo i samo jer nisam član vladajuće stranke, što su salu za fizičko u osnovnoj školi gradili 9 godina. Što opština od 40k ljudi nema nijednu srednju školu. To za početak npr, a ostalo kada bude biće.

Dobro, ti kako hoćeš, ali mene u NBS da staviš, dosta sam se zlopatio više.. Da častiš kad pobedite svog forumskog kolegu malo....odužiću se, kopaću taj vododovod ako treba..
Čuj visoka politika zaposliti se u Upravu carina ili u NBS.. 🤭😌

Novim ljudima, eto, Miketiću na primer..
Novim ali ne takvima, već onima bez afera. Par negativnih stvari može bitno da utiče na podršku, a sami su krivi za ne baš dobru reputaciju.

A što se tiče tih opštinara, nije reč o predsednicima jer su to uglavnom ljudi koji se guraju i bave politikom. Više je reč o onima na nižim pozicijama kojima je ok i npr. 57 hiljada itd. Ne znam kako to iskoreniti. Evo ovde je neki omladinac od mislim nepunih 30 godina, bio do skoro član veća, onda fizički nasrnuo na radnika hitne pomoći jer je hteo da ukaže pomoć nekom liku, i pošto je to dospelo u medije, sad ga smenili. Sumnjam i da je bio kompetentan da se bavi takvim poslom....

Inače, da bi ljudi u većem broju glasali za opoziciju, mora im se pružiti nada da će biti bitno bolje, a da to izgleda uverljivo. A kad vidim da Šapić sa svim svojim manama uspe da bude ubedljiviji od opozicionog predstavnika, šta onda reći.

Back