Izbori

Evo još jednog istraživanja javnog mnjenja, dakle aktivirali su sve agencije lol

DSS je više sigurno

Smesno ili ne, ali najbolja i najtacnija istrazivanja ima Djoka Vlah tj. Djordje Vukadinovic, jedini koji to ozbiljno i profesionalno radi.
Slažem se, Vukadinović je odličan što se tiče toga.

što se tiče ove ankete nema života da Aleksić ima 5.5%, a i Mica Zavetnica 3.4. Ponoš 4.4 isto nabudženo.

izgleda mi kao naručena anketa

Mozda je pogresno planiran uzorak, mada mi ne deluje toliko neverovatno, neke opcije pocinju da se profilisu. Aleksicu je Jeremic bio omca oko vrata.

Ako je SNS stvarno pao ispod 40% uskoro ce pacovi poceti da napustaju brod.

Mozda je pogresno planiran uzorak, mada mi ne deluje toliko neverovatno, neke opcije pocinju da se profilisu. Aleksicu je Jeremic bio omca oko vrata.

Ako je SNS stvarno pao ispod 40% uskoro ce pacovi poceti da napustaju brod.
Postoji čak mogućnost da će zajednički sa SPS-om na listi ići na narednim izborima.. Ali zavisi i od SPS-a naravno, ne kopčaju se oni otpozadi, opasni su... :/

Dacic jedino ako je blesav (ili ucenjen, bice da je to).

Ako se SPS utopi u SNS nema sanse Vodja ikad da se smeni.

• Wow
Reactions: Mrm
Pa objasni onda Ponoša ovako visoko u istraživanjima? Šta, platio?
Pa vidi ne znam kako Aleksic i Ponos mogu da imaju 10% zajedno, a izasli su iz Narodne Stranke koja nesto sumnjam da je "vukla" na proslim izborima vise od 3-4%. Da se ja pitam voleo bih da vidim jednu veliku koaliciju protiv vodje, eto mogu organizatori protesta lepo svi zajedno pa da vidimo.

A kako će svi zajedno ako se uveliko dele i svađaju? Ako bi se SNS spojio sa SPS-om, svi ostali bi morali da idu zajedno a ne samo ovi što protestuju, a koja je verovatnoća da se udruže svi ovi liberalniji, Mica zavetnica, Biško i Jovanović iz DSS-a? To će se desiti u limburgu mesecu. Teško će doći do promene vlasti na narednim izborima, osim ako se svi ujedine bukvalno danas, a ne u 5 do 12, pa da krenu u neku neviđenu kampanju. Ono što može da se desi je samo blaga promena odnosa snaga u Skupštini, a ako se opozicija bar malo ne potrudi, onda ni to. Najzanimljiviji bi bili beogradski izbori ukoliko bi se održali, tu bi možda i moglo doći do nekakve koalicije koja bi smenila aktuelnu gradsku vlast, ali takođe vrlo tesno.​

Pa i ne moraju svi zajedno, ali bi mogli u dve grupe - proevropski i desnica. Mislim da bi na taj način uspeli da privuku najveći broj glasača, svako u svojoj ciljnoj grupi.
Nažalost, sumnjam da će i to biti moguće. Opozicionih stranaka na svakim izborima sve više i glasovi se rasipaju. Umesto da se grupišu oni se samo razjedinjavaju, svako želi da bude lider. Imaju sreće da će verovatno ostati cenzus od 3%, u suprotnom ako se vrati na 5% to će biti propast.

Ne mislim nužno na predizborne koalicije, iako se i tu trebaju ukrupniti, nego po završetku izbora, kako spojiti te proevropske i desnicu, i zbog čega bi se to radilo? Jedino ako bi to onda bila Vlada sa kratkim trajanjem dok ne srede malo stanje u medijima pa da raspišu nove izbore koji bi bili održani u malo drugačijoj atmosferi, pa ko koliko dobije, ali svejedno Vučić ostaje predsednik i zadržava određeni uticaj na politički život, čak i ako se Vlada promeni, a to ujedno znači da se ne bi preko noći promenilo stanje u medijima.​

Pa upravo to, samo i jedino u cilju stvaranja prelazne Vlade sa ograničenim rokom trajanja. Kako bi se uspostavili iole normalni uslovi za fer izbore.
Uloga predsednika po Ustavu Srbije je smešna, tako da ako postoji Vlada koja je protiv njega on neće moći mnogo šta da uradi. Kad ima Vladu koja je pod njegovim uticaj može kako hoće.

Greška je što traži da se održe u decembru, navrat nanos izbore, najlakše dobija sns jer on kontroliše sve jedinice lokalne samouprave i RIK, a te dve stvari su nosioci organizacije izbora, i to tim redom..

I posle se čudite što će ovo biti prvi izbori koje ću propustiti.

I pritom ne spominju prevremene lokalne u tom slučaju... Ma oni su delulu bre, jel znaju da se lokalni moraju održati do Juna 2024. godine (u velikoj većini JLS)?! Ako to ne ide zajedno sada, znate li vi koliko košta dva puta izlaziti na izbore u 6 meseci, a pritom smo prošle godine imali referendum i izbore u 3 meseca.. A lokalni KOŠTAJU NEUPOREDIVO VIŠE od referenduma..

@Petar Pa čudimo se jer je to najgori mogući izbor. Oni koji propuste izbore namerno, ne bi trebalo išta da kažu do narednih. Nekako mi je razumnije izaći i zaokružiti i SRS ako ti to najmanje loša opcija, i kažeš ok, ovi za koje sam glasao nisu uspeli i to je to, nego dići ruke od svega, pa čak i ostaviti mogućnost da potencijalno neko zloupotrebi tvoje neglasanje. Ako nemaš favorita, opredeliš se za najmanje lošu opciju i iskoristiš pravo glasa, pa kako bude.

@Mrm Kao da vode preterano računa o budžetu? Stalno govore kako je stanje bolje nego ikad i da prosto nemaju našta da potroše novac jer nema projekata, a naravno da nema kada predmete stavljaju u fioke umesto da asfaltiraju puteve koje su uništili prilikom radova na auto-putevima itd. Pre će baciti pare za izbore, neko sanirati štetu koju su državna preduzeća napravila.​

Znam, ali opozicija neka se seti onda i lokalnih izbora, a pogotovu što ko će da im glasa tek na lokalu za par meseci kad izgube parlamentarne, tako demoralisani..
Ovo za decembar im je navrat nanos, ne znam da li su svesni..

Opoziciji je i dalje glavni cilj Beograd. Tu je relativno dobro pokriveno kontrolorima, malo je manji prostor za mahinacije nego recimo u Babusnici ili Vlasotincu. Svakako jedna lista ozbiljnih politickih opozicionih stranaka mi je ok vest, ako tako i bude. Mnogo bolje nego da idu u 5 razdvojenih lista. Lokalni izbori koliko znam su trebali biti u prvom delu 2024.
Nekako logicno je da svima odgovara da oni budu zajedno sa Parlamentarnim i Beogradskim.

DSS - Dveri - Zavetnici - Narodna (?) - DJB (???)

SSP - PSG - DS - Moramo - Zeleno levi front (NDB)

Ponoš - Aleksić - Ćuta

rekao bih da će ovako nešto biti, ako ima sluha. Ako ne neki izlazi svako pojedinačno, samo da posle ne bude kuknjave oko parizera.

Izbori sad u decembru nemaju nikakvog smisla, bolje da se konsoliduju blokovi i čeka da istekne ovaj mandat što ima pošto od 2024. nadalje sigurno tone naprednjački brod.

Videćemo kada će uopšte biti izbori. Vučić na tv-u rekao da će ih raspisati do kraja decembra za 4. mart najverovatnije, ali je napomenuo i da zna našta je opozicija mislila jer nije najjasnije iznela zahtev, pa su neki protumačili da su to i hteli, tj. izbore u martu ili aprilu, iako u stvari žele da se raspišu bukvalno sada a da se održe u decembru. Dok se oni pregrupišu, izdogovaraju, prođe vreme za kampanju ako sve bude do kraja godine.

Ma ne sviđa mi se uopšte na šta liči opozicija trenutno, mislio sam da ne može gore, a oni sve veći klovnovi.

Back