Izbori

Pa da grad organizujemo po kvartovima na podobne i nepodobne? To je besmisleno. Ni meni se neki ishodi ne dopadaju, ali nikako ne bih ljudima uskraćivao pravo glasa jer to bi bilo gore od trenutnog rasula i nivo demokratije bi još više opao.

Treba odraditi neko detaljnije istraživanje zašto ljudi glasaju za SNS, da li im navika, delimično su zadovoljni a ne vide druge opcije koje bi bile bolje, da li su ucenjeni i sl. Da ne bude proizvoljno tumačenje da je samo zato što gledaju Pink.

Treba uzeti u obzir i da romska populacija uglavnom živi u prigradskim opštinama, a oni mahom glasaju za SNS. I njihovi glasovi se kupuju, nekad bilo za litar ulja i kilogram brašna, danas za par hiljada dinara. I to je tako.

Boze sta smo mi docekali da raspravljamo da li nam izrazavanje izborne volje onemogucava litar ulja ili 3000 dinara. Ovaj je obrisao patos nasim osnovim ljudskim dostojanstvom.

dejan stankovic posle rusenja manjeza sad rusi ceo onaj deo stari na slaviji gde je poslasticarnica zlata, te ce nam verovatno napraviti neku lepotu.
Vračar je što se toga tiče u kritičnoj situaciji, jer se sve stare zgrade, s baštama ispred, zamenjuju novim zgradama do trotoara, zarad svakog m2.

A i inače je to bila opština sa najmanje zelenih površina, pa su te bašte barem malo nadomeštavale nedostatak parkova i drveća...

Pritom su neke nove zgrade malo futurističke, više za Novi Beograd... Vidi se da ne postoji niko s ovlašćenjem da se zadrži postojeća arhitektonska celina 😭

@Peace
Pa nažalost, sve to utiče na konačan rezultat. Nije Vučić dobio izbore samo zahvaljujući dovoženju glasača iz Republike Srpske, već tu ima još mnogo kategorija.

Vračar je što se toga tiče u kritičnoj situaciji, jer se sve stare zgrade, s baštama ispred, zamenjuju novim zgradama do trotoara, zarad svakog m2.

A i inače je to bila opština sa najmanje zelenih površina, pa su te bašte barem malo nadomeštavale nedostatak parkova i drveća...

Pritom su neke nove zgrade malo futurističke, više za Novi Beograd... Vidi se da ne postoji niko s ovlašćenjem da se zadrži postojeća arhitektonska celina 😭
Ma korumpirani zavid za urbanizam

Nosilac liste "Mi, glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je da ta lista ostaje pri stavu da neće pružati podršku nijednoj stranci, ali kaže da bi podržali vlast ukoliko bi došlo do pokušaja nasilnih promena na ulici. "Samo jednu malu ogradu imamo, jer se komplikuje situacija sa tzv. prozapadnom opozicijom – ako bi došlo do nasilne pomene na ulici mi bismo onda podržali vlast, jer onaj ko je na vlasti predstavlja državu", rekao je Nestorović za Tan‌jug na pitanje da li su doneli odluku koga će podržati i da li će sa nekom strankom ići u koaliciju. On je istakao da bi to bila jedina varijanta da nekoga podrže.

Na pitanje kako komentariše proteste opozicije ispred RIK-a i da li lista "Mi, glas iz naroda" smatra da su izbori navodno pokradeni, Nestorović kaže da bi tako nešto moralo da se dokaže.

"Mi smo imali nekoliko hiljada kontrolora. Na samim biračkim mestima skoro uopšte nije bilo nepravilnosti. Znači, sam proces glasanja je protekao kako valja, tako su rekli naši kontrolori. Moraš da dokažeš da se nešto događalo. Mislim da je suština cele priče što su oni razočarani što ne mogu da osvoje vlast i onda bi hteli da zovu mamu i tatu u pomoć. Oni nemaju većinsku podršku", ocenio je Nestorović.

Na pitanje da li ga je neko zvao da razgovaraju o podršci, ako predstavnici vladajuće koalicije zasad nisu, Nestorović kaže da je pokušao Miloš Jovanović iz koalicije NADA.

"Ali šta da pričamo s njima. Oni su se jasno opredelili na kojoj su strani", rekao je Nestorović, a na pitanje da li misli na najavljenu saradnju Jovanovića sa Draganom Đilasom, Nestorović je odgovorio potvrdno.

Nestorović veruje da bi listi "Mi, glas iz naroda" išlo "u račun" da se raspišu novi izbori, jer je ta lista sada dosta vidljivija i dobila je publicitet, te smatra da bi osvojili i bolji rezultat.​

Nosilac liste "Mi, glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je da ta lista ostaje pri stavu da neće pružati podršku nijednoj stranci, ali kaže da bi podržali vlast ukoliko bi došlo do pokušaja nasilnih promena na ulici. "Samo jednu malu ogradu imamo, jer se komplikuje situacija sa tzv. prozapadnom opozicijom – ako bi došlo do nasilne pomene na ulici mi bismo onda podržali vlast, jer onaj ko je na vlasti predstavlja državu", rekao je Nestorović za Tan‌jug na pitanje da li su doneli odluku koga će podržati i da li će sa nekom strankom ići u koaliciju. On je istakao da bi to bila jedina varijanta da nekoga podrže.

Na pitanje kako komentariše proteste opozicije ispred RIK-a i da li lista "Mi, glas iz naroda" smatra da su izbori navodno pokradeni, Nestorović kaže da bi tako nešto moralo da se dokaže.

"Mi smo imali nekoliko hiljada kontrolora. Na samim biračkim mestima skoro uopšte nije bilo nepravilnosti. Znači, sam proces glasanja je protekao kako valja, tako su rekli naši kontrolori. Moraš da dokažeš da se nešto događalo. Mislim da je suština cele priče što su oni razočarani što ne mogu da osvoje vlast i onda bi hteli da zovu mamu i tatu u pomoć. Oni nemaju većinsku podršku", ocenio je Nestorović.

Na pitanje da li ga je neko zvao da razgovaraju o podršci, ako predstavnici vladajuće koalicije zasad nisu, Nestorović kaže da je pokušao Miloš Jovanović iz koalicije NADA.

"Ali šta da pričamo s njima. Oni su se jasno opredelili na kojoj su strani", rekao je Nestorović, a na pitanje da li misli na najavljenu saradnju Jovanovića sa Draganom Đilasom, Nestorović je odgovorio potvrdno.

Nestorović veruje da bi listi "Mi, glas iz naroda" išlo "u račun" da se raspišu novi izbori, jer je ta lista sada dosta vidljivija i dobila je publicitet, te smatra da bi osvojili i bolji rezultat.​
Hooo Gospode Bože kakav debilan i zatucan stav da je Vučić˝=država, zar nije NAROD=DRŽAVA, valjda treba da brani narod i da bude na strani naroda, a ne Vučića, kakav moron, ja ne mogu ovoo...

Brnabicka ladno izjavila da opozicija nema razloga da se buni jer strani posmatraci lazu.
Iznervirao sam se sada kada sam čuo i nju i Nestora, znači ako me nešto može iznervirati tu su onda oni..

U lice nam se smeju, a mi još uvek ćutimoo..

Nestorović je ubedljivo najnamazaniji lik na našoj sceni trenutno. Puno pričanja, a nema odgovora na glavna pitanja (naravno ciljano)

Odlično je služba prepoznala u njemu potencijal za preotimanje nemalog dela (većinom) opozicionih glasova

Suzana Vasiljević sa DIOR torbom od 6000 eur..
Ova druga savetnica, sa FENDI torbom, 3500 eur..

Attachments

• 20231222_215930.webp
    20231222_215930.webp
    105 KB · Views: 6
  • 20231222_215946.webp
    20231222_215946.webp
    95.9 KB · Views: 6
Back