Izbori

Ovo ubacivanje listića u pogrešnu kutiju se desilo i kad sam ja glasao, baba koja je glasala pre mene pomešala kutije 🤣

Da, neko slučajno, neko nešo namerno mulja. Iz CRTE rekoše da za sada nema biračkog mesta koje bi se smatralo korumpiranim, pa da se dovede u pitanja vođa građana, već su sve sporadični slučajevi.

A sad, oni koji su toliko nestrpljivi, neka ćute ako im ne pobedi favorit. Čekao i sat ili sat i po, većina ne bi trebalo da ima opravdanje za odustajanje. A i kao da su samo SNS-ovci na biračkim mestima, a bukvalno su iz raznih stranaka koje učestvuju na izborima.

Pa gde su ti ljudi, što se nisu organizovali? 19 partija, a dve da dežuraju....

Prema podacima RIK-a, do 18 časova na izborima u Srbiji glasalo je 50,82 odsto birača.
Prema preliminarnim podacima Ipsos/CeSID objavljenim nakon petog preseka u 19 sati, na izborima je do sada ukupno glasalo 54,6 odsto građana.

SNS izborni štab spremio meze :ROFLMAO:

Ne znam gde su, pitam se i ja. Možda ima i veze s tim što neke stranke nemaju ni svoje odbore ovde, a 2020. smo na lokalnim izborima imali 2-3 opcije i sve su bile SNS. :)

Je l’ se može građanima Srbije već izraziti sućut ili još malo čekamo?

Čekamo, glasanje još traje, pošto se stvorila gužva na biračkim mestima iako je glasanje zvanično završeno u 20h.

Naročito nema naznaka kakvi bi rezultati mogli biti na beogradskim izborima.

Kako god bude bilo, bar skupština više neće izgledati kao beloruska. 🙏🏻

20220403_204542.webp

Mislim da neće biti prvih relevantnih podataka sa rezultatima pre 22h.

RIK je održao poslednju sednicu za večeras, bez podataka o izlaznosti do 20h, jer glasanje još uvek ponegde traje.

Preliminarni rezultati izbora sutra posle 20h, ali će podatke objavljivati i na sajtu RIK-a kako budu obrađeni.

Srđan Bogosavljević iz Ipsosa rekao je za RTS da je prema trenutnim projekcijama izlaznost na izborima 59,7 odsto.

Prvo se broje glasovi za parlamentarne izbore, zatim za predsedničke i poslednji se broje za lokalne.

Prvi podaci pristižu (tek je krenulo, pa ovo još ne znači puno)

jSNNLE4.jpg

DxQXQXN.jpg

Podaci RIK-a se uživo mogu pratiti na ova dva linka.

PREDSEDNIČKI IZBORI

PARLAMENTARNI IZBORI

Tu se mogu gledati obrađeni podaci, a za 20-ak minuta stižu reprezentativne procene za parlamentarne izbore, nakon čega se ne očekuju veće promene.

Omg, Boško ulazi u parlament, u to ime podsetimo se:

Podaci RIK-a se uživo mogu pratiti na ova dva linka.

PREDSEDNIČKI IZBORI

PARLAMENTARNI IZBORI

Tu se mogu gledati obrađeni podaci, a za 20-ak minuta stižu reprezentativne procene za parlamentarne izbore, nakon čega se ne očekuju veće promene.
Zar se RIK nije povukao za veceras?

Ja već vidim da ću biti zadovoljan parlamentarnim izborima jer moja opcija ide u skupštinu. 🙏🏻🥰

Back