Izbori

Reklo bi se da je nivo njene gluposti i F dijagnoze dosegao maksimum. Mada, verujem da i to može probiti. :ROFLMAO:

Iako nisam pobornik cancel kulture, doticnoj osobi bi trebalo zabraniti apsolutno svaki vid pojavljivanja u javnosti i izrazavanje "misljenja".

Vidim i ja, Marinika opet stala u prvi red.
I nije jedina....
Slika od jutros, na protestu studenata ispred Skupstine AP Vojvodine
View attachment 27785

Ovaj transparent, identičan je držala i 4.novembra, pre nekih 45 dana, tako da ono, ako nema šta pametno da se kaže, bolje je ponekad ćutati.
Žena je bila u prvim redovima na svakoj blokadi suda u Sutjeskoj.
Za svaki protest i blokadu direktno su se redari tražili iz SSP-a, tako da se informišite. I za skoro svaki organizovan skup su se odazvali i pomogli, bez političkih obeležja, jer je tako traženo i dogovoreno.
Ostalom to i jeste njen posao!

Osvestite se, svi smo zajedno u problemu i opasnosti u ovoj zemlji.
Ako toliko volite da pljujete i da se delite, sačekajte sa se oslobodimo ovog zla pa onda.
Verujem ja da su mnogi u zabludi, zbog brda medijskih tekatova, raznih internet ratnika i tviteraša koji u životu nisu ništa radili.
Setite se ko je bio na tapetu od premijera Vučevića pre nekoliko dana. Danijela Grujić, profesorka filozofije u Jovinoj gimnaziji (inače predsesnik GO SSP Novi Sad), koja je navodno nasilno isterala na proteste malog Daču sina premijera Vučevića. Istina je da Danijela nije branila svojim učenicima 4.godine srednje škole kojima jedino i predaje (premet imaju samo u 4.godini) da izađu na petnestominutnu blokadu.
Premijerev sin ide u drugi razred i nema veze sa ovom profesorkom.
- Mediji tj. propaganda glasila prenose "Đilasova marionetska profesorka zlostavlja sina premijera Srbije"
Osvestite se gde živite, skinite ružičaste naočare i krenite da se borite za sebe i svoje bolje sutra, jer vam to "trenutna vlast" nikada neće omogućiti.
Za svaku pomoć i informaciju sam vam tu, onoliko koliko mogu i znam.

1000023185.webp

Ovaj transparent, identičan je držala i 4.novembra, pre nekih 45 dana, tako da ono, ako nema šta pametno da se kaže, bolje je ponekad ćutati.
Žena je bila u prvim redovima na svakoj blokadi suda u Sutjeskoj.
Za svaki protest i blokadu direktno su se redari tražili iz SSP-a, tako da se informišite. I za skoro svaki organizovan skup su se odazvali i pomogli, bez političkih obeležja, jer je tako traženo i dogovoreno.
Ostalom to i jeste njen posao!
Žena je zeljna paznje i vlasti, to je sve.

Protesti studenata i mladih uspevaju bas zato sto nema politicara, stranaka i bilo kakvih politickih obelezja na njima.
Ukoliko tako ostane ljudi ce nastaviti da ih podrzavaju i da im se prikljucuju.
Ako ona i njoj slicni budu ponovo u prvom planu desiće se isto što i protestima protiv nasilja...
Moje misljenje je da ne treba uopste da se pojavljuju na studentskim protestima, vec uporedu sa njima organizuju svoje akcije. Inace ce se protesti, energija i bunt ponovo ugasiti!

Meni je skroz ok da opozicija ne bude deo građanskih protesta. Da opozicija radi svoj posao kako treba ne bi ni morali da protestuju, nego bi se sve završavalo na izborima. SNS više ne mora ni da krade izbore koliko je opozicija loša.

Meni je skroz ok da opozicija ne bude deo građanskih protesta. Da opozicija radi svoj posao kako treba ne bi ni morali da protestuju, nego bi se sve završavalo na izborima. SNS više ne mora ni da krade izbore koliko je opozicija loša.
Izbori su u Srbiji samo egzekucija predhodnih zakulisnih radnji. Sve se zna unapred, jedan od lokalnih šerifa je na slavi, Sv. Arhangel Mihajlo (21.11.2023.) gde sam i ja bio rekao u selu (da ne navodim kom u mojoj opštini) dobijamo 446 glasova to smo zatvorili. Dakle 26 dana pre izbora, 17.dec. su dobili 448 glasova.
Ovi ljudi neće mirno dati svoje fotelje jer nikada i u bilo kom filmu nisu zaslužili da sede tu. Sistemi manipulacija glasovima su mnogobrojni i o tome bi mogli do prekosutra.
I ne, opozicija tu nije mogla ništa da uradi. Migracije birača su rađene i pripremane mesecima. Tako ti na glasanje dođe čovek koji očigledno ni ne zna gde je u kom mestu, ali adresa prebivališta u LK mu je ulica na 100m odatle. Po zakonu, ispunjava sve uslove, podaci se poklapaju sa onima u biračom spisku i može glasati i to je to.
Osnovna služba brojnih botova je da naprave priču kako su svi isti i da ljudi jednostavno potonu u apstinenciju, klonu duhom, kažu svi su isti. Takvi građani su najbolji po sns, ne koštaju ih. Nema potrebe da ih plaćaju za glas, nema selidba, paketića. Svoje "članove" ipak moraju negovati, pa idu čuveni paketići, pa obilaženja, koja se barem u BG rade tromesečno, a to uglavnom rade zaposleni po javnim ustanovama na ugovor o privremeno povremenim poslovima. U prevodu oni koji su tu došli iz stranke ili su bliski, nemaju stalan posao i moraju konstantno da se dokazuju.
Još jednom vas molim probudite se i nemojte nasedati na marketingške trikove i podvale.

Meni prosto dođe smešno kada politički aktivisti po svaku cenu brane svoje stranačke kolege i kažu da se osvestimo, jer baš je istina samo kod njih.

Pustite malo ljude da misle svojom glavom i prosude sami šta je u redu, a šta nije. Mnogo su važnije društvene od stranačkih vrednosti, iako mogu da razumem da im je to osnovni posao, a u politici teško da ima potpune iskrenosti.

Što se tiče SSP, moj glas nikada neće dobiti kao samostalna opcija i sa ovom tekućom postavkom. U nekoj koaliciji možda, ali ne zbog njih, već nekih drugih ako bi se biralo manje zlo. Jedan od razloga je upravo nedoslednost u politici, a i nepostojanje želje da raskrste sa prošlošću, koja nije tako krasna za pojedine ličnosti. Drugi, veoma važan razlog je što se navodno zalažu za demokratske principe, a sami ih ne slede, pa su ignorisali odluku većine koalicije čiji su bili član i bojkotovali beogradske lokalne izbore, jer su rekli da nisu pravični izborni uslovi u Srbiji, a u isto vreme su izašli na izbore u nekim drugim opštinama. Naravno da će ljudi misliti da šuruju sa vlastima na koji god način, ili u najmanju ruku, da nisu ozbiljni u svojim namerama.

S tim u vezi, dobro je što aktuelne proteste nije pokrenula opozicija, iako se mešaju, već što je pokretač opšta društvena svest. Ima manjkavosti, kao npr. kod srednjoškolaca, koji koriste priliku da izostaju sa časova ili blokiraju protok ljudi, umesto one protiv kojih dižu svoj glas, ali ajde...​

Da se niko ne uvredi, (ako je član ili simpatizer SSP-a)
SSP je najveća omča oko vrata opoziciji. Opozicija takva kakva je, celokupna apsolutno nikada neće dobiti neku veću podršku naroda upravo zbog kadrova koji se forsiraju. Rukovodstvo SSP-a Đilas, Tepić, Stefanović, Miljuš, Nikezić.... sve su to ljudi koji su vec bili na vlasti i koji imaju afere iza sebe. Sve i da ih nemaju dovoljno su oklevetani od strane rezimskih medija i u ocima naroda nemaju nikakvu podrsku. Sta mislite zasto SSP nikada nigde nije izasao samostalno na izbore, pri tom ne mislim samo na parlamentarne vec i na lokalne? Sigurno zato sto imaju veliku podrsku? A pri tome se sami predstavljaju kao najveca opoziciona stranka. I to nije pitanje samo SSP-a nego vecine opozicionih stranaka koje guraju ljude koji su izgubili svaki kredibilitet, cast izuzecima kojih je veoma malo. Za mene je licno SSP izgubio svaki kredibilitet zbog nekoliko stvari:
1) Sastanak Vucic-Djilas
2) Guranje Marinike Tepic da bude nosilac liste i 2. put na parlamentarnim izborima uz Aleksica iako je na izborima 2022. dobila 5% podrske manje za listu koju je vodila (jedva 12, 13%) od predsednickog kandidata Ponoša
3) Pasivni bojkot junskih beogradskih izbora koji ni cemu nije sluzio, a pritom izlazak velikog broja gradskih izbora na pojedine lokalne izbore.
4) “demokratija” koja vlada u njihovoj stranci
Ako je neko iz opozicije doprineo tome da opozicija ima ovako mizernu podrsku naroda to su oni. Naravno ne sami jer su i druge stranke tome doprinele na svoj nacin ali kao neko ko za sebe kaze da je “najveca opoziciona partija” ne sme sebi da dopusta ovakve ispade i poteze.

Last edited by a moderator:
Istina bilo je velikih "svinjarija" oko lokalnih izbora. Jedino što je bilo bitno je da se donese jedinstven stav opozicije.
Na sastanku tri dana pre odluke o formiranju nove liste "Biram borbu" je jednoglasno dogovoreno da se bojkotuju lokalni izbori. Potpisali svi učesnici SPN, koalicija Nada- Poks i Proglas. Narednog dana na sastanku ljudi iz Beogradskih odbora, narodna poslanica Danijela Nestorović i odbornica Stojmenović (nisam siguran kako se zove) kažu da će oni da se bore i neće nijednu lokalnu samoupravu da prepuste. Zatim istim putem kreću Miki, Parandilović itd..
Meni nije bila ok odluka predsednika stranke čiji sam član da opštinski odbori sami donose odluke o učešću na lokalnim izborima, ili svi učesvujemo ili niko nigde. Moj odbor je jednoglasno odlučio da ne učesvuje na izborima, kao i svi Beogradski odbori. Pojedini kao ljudi iz Zrenjanina, Novog Sada, Sremske Mitrovice su odlučili drugačije što je donelo još veću zabludu.
Da se brlja i da nije sjajno je istina, ali shvatite da su svi u opoziciji samo ljudi, nisu bezgrešni kao naš "savršeni vođa"

Back