Izbori

Videćemo kakva će biti reakcija studenata i profesora univerziteta najpre. Baš pre neki dan su neki studenti rekli, ispunite naše zahteve i mi završavamo sa protestima. To naravno ne mora biti većinski stav studenata, ali očigledno se u ovom trenutku više ne zna šta je cilj i da li ima ili nema natrag.

I taj narod koji je nezadovoljan, mora pokušati da se odupre pritiscima, inače džabe sve. Uopšte ne primećujem čvrstu želju za korenitim promenama. Sto puta pročitam o pritiscima u firmama, javnim ustanovama i kada ih pitaš jesu li se pobunili makar kolektivno, nemoguće da još nekom ne smeta to, i nema odgovora, u fazonu, ma nismo, samo pričamo onako između sebe. Jeste sve to rizik, ali ljudi su mnogo čudni, kao da i sami žele da pobegnu u neku Alisinu zemlju čuda gde će sve samo od sebe da se reši.

Zaista mora postojati neki cilj i plan. Ako smo došli do tačke gde se više nema poverenja u vlast, šta god rekli i ponudili, onda to vodi ka smeni vlasti, ali to treba jasno definisati. Oni su prilično oduglali i na buke i blokade. Nije im svejedno, ali teraju ipak po svom. I stvarno, kako nekog da pozoveš i kažeš mu ajmo na protest radi protesta, da pokažemo da smo besni. Ok, kome pokazuješ i dokazuješ to? Desio se 5. oktobar i tad su se branili izborni rezultati. Dakle nešto konkretno, cilj je bio da bivši prihvate poraz i povuku se. Sada se ovo ne odnosi na izbore, niti se žele novi izbori bez promene izbornih uslova, ali mora se znati šta se tačno želi. Sada npr. nasilni ulazak u bilo koju instituciju nema nikakvu simboliku, kao 5. oktobra, a i generalno studentski protesti, uz poneki izuzetak, nisu nasilne prirode. Bez te omladinke volje, ne vidim nešto da ima dovoljno interesenata da se sledi opozicija, koja je u rasulu.​

Baš je javašluk, i batinaši i izdvojeni studenti koji napadaju novinare, vrlo haotično.

Mene sad samo zanima šta će biti dalje, ako se sinoć objavljeno ispostavi kao dovoljno što se tiče ispunjavanja četiri zahteva. Da li je to kraj protesta studenata i vraćamo se uobičajenim tokovima, ili će se pojaviti novi zahtevi i koji tačno. To ne bi trebalo biti "Hoću pravdu", "Hoću ja da budem premijer", "Hoću u emisiju uživo, ali bez drugih sagovornika" itd, jer to se teško može pretočiti u jasan plan.

Bojim se, ako ne bude jasno i nedvosmisleno postavljen cilj protesta i blokada, da će se postepeno samo smanjivati podrška građana. Mnogi neće hteti da idu da išta blokiraju ili mašu transparentima, ako ne znaju zbog čega to rade. Naravno, bez zalaženja u stranački aktivizam, to nikako nije potrebno.​

A gde sam ja to izjednačio? Koliko zlonamernosti u pojedinim komentarima, strašno.

Premijer Miloš Vučević obratiće se javnosti u 11 časova. Neki ne isključuju mogućnost da podnese ostavku.

Premijer Miloš Vučević obratiće se javnosti u 11 časova. Neki ne isključuju mogućnost da podnese ostavku.
Sad sam uključio Informer... kaže Vučićević potvrđeno je za Informer da podnosi ostavku. Izgleda se ni on ovome nije nadao, nikada ovako tiho i nesigurno nije pričao....

A gde sam ja to izjednačio? Koliko zlonamernosti u pojedinim komentarima, strašno.

Koja je kvota da će da se povuče? 😆

Ražimski mediji pišu da im je ostavka potvrđena.
Svakako takva odluka nije iskrena, jer znamo i da je Ana htela da je podnese (tako je pričala) ali da joj “predsednik nije dozvolio”. Dakle, u ovoj državi se predsednik pita za sve, pa zato verujem i da je Milošu naređeno da ovo uradi.

Moguće da je to odluka nakon noćašnjeg prebijanja od strane SNS aktivista, inače bi podneo i ranije. Taman jutros se pitah šta dalje, a eto nismo dugo čekali na neke konkretne poteze...

Moguće da je to odluka nakon noćašnjeg prebijanja od strane SNS aktivista, inače bi podneo i ranije. Taman jutros se pitah šta dalje, a eto nismo dugo čekali na neke konkretne poteze...
Pa i jeste, on je predsednik i SNS, samim tim snosi jednu vrstu odgovornosti.

Sinocnje prebijanje je doslovno najgori potez koji su mogli da naprave, posle one konferencije.
Imam osecaj da to nisu oni naredili i organozovali, vec ih neko zaj. pa sam to uradio na svoju ruku. Sad vise ne mogu da kontrolisu situaciju pa zato zrtvuju Vucevica.

Znači hoće da kazu da su "ispunili" i zahteve studeneta Univerziteta u Novom Sadu.

Back