Izbori

Kraj je svakako blizu. Nazire se. Svemu dođe kraj pa i njima. Svako zlo dotraje pa i ovo. Prošao im je rok trajanja odavno.

Mene više zanima kako ćemo dalje? I nadam se da zaista da će budućnost biti bolja i lepša. Večiti optimista u meni mi govori da ima nade za to.

Hvala studentima koji su probudili ovaj uspavani narod. Trebalo nam je ovo!

Gledam prenos protesta N1, nisam ih gledao odavno, kao ni TV generalno. Oni ne da nisu objektivni, nego maltene učestvuju u protestu. Šteta, bilo je dosta potencijala na početku njihovog rada.
Pa nisu. Gledaju samo stranu protestanata. Ja pokušavam da sagledam sve objektivno ali preko TV-a to je malo teže. Svaka stanica spinuje svoju neku priču.

Gledam prenos protesta N1, nisam ih gledao odavno, kao ni TV generalno. Oni ne da nisu objektivni, nego maltene učestvuju u protestu. Šteta, bilo je dosta potencijala na početku njihovog rada.
Jasno je da su neobjektivni, ali dobro je da postoji bar neka kontrateza propagandistima iz SNS "medija".

Mislim reporter šeta sa ljudima, postavljaju sugestivna pitanja, samo što nisu pitali je l' volite SNS lol

Misleći čovek će morati još dugo da balansira između medija i njihovih interesa i da sam pronalazi istinu na sredini.

Medije gledam taman tako da prihvatam samo sirove informacije poput vremenske prognoze, rezultata utakmica itd. Na kraju krajeva, medju najgorima po evropskim indeksima slobode medija.

Tu nazalost vise nije ni balansiranje, kad i jedni i drugi toliko manipulisu istinom (N1) ili jednostavno govore lazi (Pink).

U takvoj situaciji, procvetale su sumnjive produkcije poput Balkan info i slicnih teoreticara zavere.

Srećom odavno TV ne gledam. Ponekad crtaće za decu, a i toga ima na Yt. Pink, informer, blic itd su slični na različitim spektrima kao N1 i Nova. Ipak ne bih mogao da ih stavim u isti koš zajedno.
Za sada je odlično što se niko nije upecao na mamac i poleteo sa pričom oko izbora. To niko nije tražio. Odgovornost, zahtevi, izborni uslovi, slobodni mediji pa izbori.

Bitna razlika je da se nezavisni mediji bave istrazivackim novinarstvom, razotrkrivanjem afera, sluze javnom interesu itd. Najbolji u tome su pojedini pisani mediji, ali to nikada ovde nije bio masovan izvor informisanja.

Bilo bi svakako dobro da televizija kao medij izgubi primat, u naprednim zemljama se to vec dogadja.

Kraj je svakako blizu. Nazire se. Svemu dođe kraj pa i njima. Svako zlo dotraje pa i ovo. Prošao im je rok trajanja odavno.

Mene više zanima kako ćemo dalje? I nadam se da zaista da će budućnost biti bolja i lepša. Večiti optimista u meni mi govori da ima nade za to.

Hvala studentima koji su probudili ovaj uspavani narod. Trebalo nam je ovo!
Suviše optimistično. Žilavo je sns zlo.

Tek kad im popularnost padne ispod 35% moći će da se kaže da su blizu kraja.

Back