Izbori

Meni su, pored samih protesta u Srbiji, zbog kojih sam vec nekoliko puta zaplakao mozda u najjaci utisak ljudi iz Hrvatske koji organizuju proteste podrske (naravno i njihove javne licnosti ali pre svega obicni ljudi koji organizuju skupove sirom Hrvatske). Pored tolikog nabujalog nacionalizma koji u Srbiji vlast svesno godinama podriva i koji je cesto usmeren protiv Hrvata, od od njih toliko podrske da stigne, ja sam zaista u soku, stvarno kapa dole. Svaka cast naravno i dijaspori nasoj koja svuda u svetu pruska podrsku ali ova podrska iz Hrvatske stvarno mnogo jak utisak ostavlja
Ево природа се вратила у нормалу, ваша подршка (неколико десетина тисућа)слуша на тргу Бана Јелачића Томпсона на дочеку сребрних рукометаша. Поставио бих овде јутјуб видео са песмом коју су рукометаши певали с њим, али не знам је ли дозвољено.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor od 30 dana B.P. koji je juče fizički nasrnuo na učenike i pretio im tokom blokade raskrsnice kod Srednje škole za dizajn "Bogdan Šuput". On je osumnjičen za nasilničko ponašanje na javnom skupu.

Ispred te škole u 11.30 biće održan skup podrške roditelja učenicima i najavljena nova blokada.

Upravo ovo “a ni delotvoran ako se organizuje između dve strane koje nemaju mandat da o zahtevima raspravljaju i kojima zahtevi nisu ni upućeni, dodaje se u saopštenju”.
Demonstriraju studenti, a on zove Rektorski kolegijum da pregovara 🙊 a i nije nadlezan.

Večeras u 20:49 na RTS 1

Kako bi događaji dalje mogli da se razvijaju, ko sa kim treba da razgovara, jesu li studentski zahtevi uglavnom ili sasvim ispunjeni ili ne, kojim se putevima može iz ove političke krize u emisiji "Takovska 10" govore:

Vladimir Petrov, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu,
Tanasije Marinković, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu,
Ljiljana Smajlović, novinarka, kolumnistkinja "Nedeljnika",
Andrej Ivanji, urednik portala Vreme.com.

Emisiju uređuje i vodi Zoran Stanojević.

Večeras u 20:49 na RTS 1

Kako bi događaji dalje mogli da se razvijaju, ko sa kim treba da razgovara, jesu li studentski zahtevi uglavnom ili sasvim ispunjeni ili ne, kojim se putevima može iz ove političke krize u emisiji "Takovska 10" govore:

Vladimir Petrov, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu,
Tanasije Marinković, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu,
Ljiljana Smajlović, novinarka, kolumnistkinja "Nedeljnika",
Andrej Ivanji, urednik portala Vreme.com.

Emisiju uređuje i vodi Zoran Stanojević.
Ljiljana smajlovic cisto zlo.

Među sagovornicima ima naklonjenih i ovima i onima, što može biti dobro za debatu.

Ali tu je diskutabilno da li neko zaista ima drugačiji stav ili samo prilagođava svoj stav zbog nekog interesa. Društvena kriza i nije baš pogodna tema za debatu, može se samo konstatovati ili praviti se da ne postoji. Svakako očekujem da Smajlovićka bude kenselovana.

Kako nije pogodna tema? O čemu da se priča, proizvodnji lizalica, kada ima aktuelnijih tema? Treba pre ili kasnije biti nekog dijaloga. Ljudi su sad i zbunjeni šta se suštinski traži? Ako je to da institucije rade svoj posao, mora se pojasniti šta to tačno znači, i ko će da oceni da li rade u dovoljnoj meri ili ne. Nije Rektorski kolegijum bez razloga rekao da je Univerzitet u Beogradu spreman da studentima pruži ekspertsku podršku u cilju utvrđivanja ispunjenosti zahteva. Dakle, to je nešto što je potrebno znati.

Sve ok, ali zasto Ljiljana Smajlovic komentarise studente i proteste. Ako vec hoce debatu onda bolje da su pozvali Cedu Antica, makar je profesor.

To je društvena tema, koja interesuje širi krug ljudi, a ne samo studente. Pod takvim okolnostima, nema svrhe da samo studenti i profesori budu u debati.

Tanasije Marinković je strašan lik.
Prosto sam iznenađen da su ga pozvali, to može biti bolno za pojedine.
Na poziv predmetne institucije nisam ni očekivao da će se bilo ko odazvati.

Back