Izbori

Pokradeni izbori nisu resenje.
Ja licno bih voleo da zavrsi kao Causesku, ako mene neko pita
Чек, жалиш се на насиље доживљено на протесту, а истовремено ти насиље одговара као одговор против председника. Make it make sense

Чек, жалиш се на насиље доживљено на протесту, а истовремено ти насиље одговара као одговор против председника. Make it make sense
Napisi nam i neko opravdanje za pun urgentni centar od posledica zvucnog topa. Za nadstresnicu verujem da vec imas opravdanje.

Ovo je bio jedan od najlepših skupova na kojem sam bio. Ceo grad, cela država, sve grupe ljudi sa samo jednim motivom "normalnim životom". Veliki naklon i poštovanje za sve organizatore i učesnike.
Iskreno ću reći da nisam mnogo čuo ovaj udar. Nisam bio u tom delu već blizu Slavije na početku Beogradske. Delovalo je više na neku buku (neki su ljudi mislili da je kraj 15 minuta tišine) pa su i oni počeli sa bukom.
Na nepomenika i sve njegove medije ne bih trošio reči, ne postoje adekvatne kojima bi opisao šta mislim o njima.
Nadam se da niko ne pada u depresiju i da moramo nastaviti onako kako đaci kažu.

Ovo sam morao slikati pošto vidim da su i Bebi Dol doveli tamo u zoo vrt.

1000026729.webp

Ovo je definitivno početak kraja. Ja mislim da će oni sami sebe urušiti u svojoj zlobi i bolesti a nemoćni su da naprave bilo kakav potez jer su na gubitku u oba slučaja- i ako ispune i ako ne ispune zahteve. Pritom prave sve veće greške počev od onog krvavog srednjeg prsta pa do Ćacilenda.

Drago mi je što sam mogao da prisustvujem na jučerašnjem protestu i osetim predivnu energiju i taj duh, baš su me obuzele neke emocije nakon svega i treba mi vremena da se presaberem od utisaka.

Primetio sam da se 15 minuta tišine završilo ranije, oko 19:13, a kako sam bio kod Hrama čuli smo iz daljine da se odjednom prekida tišina pa smo i mi prekinuli tišinu, definitivno je krenuo domino efekat iz Kralja Milana. Nedugo nakon toga ljudi su počeli da se razilaze i posle osam je rečeno da se završava događaj iako je trebalo da traje duže. Od insceniranih događaja juče nas je jedino spasila masovnost i dobra organizacija. Da se glavna lokacija događaja nije premestila na Slaviju, mislim da bi bilo svačega. Bilo je doduše nekih koškanja, ali na svu sreću niko nije ozbiljno povređen.

Ono što me je potpuno bacilo u nevericu i u stanje šoka je upotreba tog zvučnog šoka na ljudima, do juče nisam ni znao da uopšte postoji takva tehnologija. Za samo ovih par dana videli smo koliko su počinili krivičnih dela, od ukidanja železnice, gradskog i međumesnog prevoza, pa sve do najave državnog udara. Osim toga, vidimo i da se ne libe da ilegalno demonstriraju silu pa čak i da ratuju protiv sopstvenog naroda. Ono što nam ne ide na ruku je činjenica da je žvalavom svaki segment državnog aparata lojalan do srži, dakle potpuno smo sami u ovoj borbi protiv sistema i nema naznaka da će se to promeniti.

Biće ovo jedna izuzetno duga i mukotrpna borba i mislim da ovo bez nekog oblika nasilja i jačeg otpora neće moći da se završi. Kada budu padali, pašćemo svi mi sa njima zajedno jer uživaju da gledaju kako im se neistomišljenici muče i pate.

Napisi nam i neko opravdanje za pun urgentni centar od posledica zvucnog topa. Za nadstresnicu verujem da vec imas opravdanje.
Не знам за ургентни центар пун људи. Не живим у Београду. Немаш шта да верујеш. Мени је жао људи који су погинули. Надам се да ће неко бити осуђен и да ће тај неко бити заиста крив, а не неко ко је бачен као жртвено јагње. Не мислим да тај процес може да се одради на брзину.

cuo sam da se zastrasuju radnici Urgentnog centra i da pokusavaju da sakriju i laziraju koliki je stvaran broj primljenih sinoc zbog posledica zvucnog topa

Ово ширење и изазивање панике је кажњиво по закону, зато је и Владимир Грбић изменио свој стори. Сви пишу, чули су ово, чули су оно, нико никакве доказе није доставио. Нико није видео тај 'топ', нико није снимио, толико људи, толико телефона. Сви живи и здрави.

Jedno pitanje, ne bih da postavljam u temi o hrvatskom predstavniku na ESC a ima veze sa time a i sa protestima:

Kad je tačno Lelekova "Zašto mi otimaš dom" sa Dore (ali hrvatska verzija) postala "himna studentskih protesta" i koji deo priče sam propustio ovde? Pošto gomila YT komentara upravo navodi to

Inače sam to i pretpostavio kao mogućnost u jednom komentaru na HR temi pa mi je komentar (opravdano) izbrisan, mada nisam očekivao da će baš tako na kraju i biti.

Kako nije, zar nije Đuka Bizon sa ponosom priznao kod Vučićevića da su koristili zvučni top?
Skroz im je sumanuta ta odbrana "nije se desilo"... kao da je inače moguće u sekundi rasterati toliku masu, kako se vidi na svim snimcima...

U normalnim okolnostima ljudi u grupi posmatraju one do sebe, i reaguju na njihovo kretanje, tako da spontano kretanje grupe ipak iziskuje određeno vreme... Fizičari koji proučavaju modele kretanja pešaka i grupe posmatraju i jata čvoraka, slični su modeli...

Očigledan je neki spoljni udar na grupu da bi se ljudi u sekundi tako razbežali...

Sad sam videla da postoji i sličan uređaj na mikrotalasnoj bazi:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Active_Denial_System
Moglo bi i tako, ali kod nas su ljudi čuli zvuk, nisu se opekli...

Back