Izbori

Наравно да ће изаћи у великом броју народ звани пензионери и да ће подржати Вучка.

И сад кад опозиција крене у 101 колони нападајући сами себе. Сценарио виђен милио пута до сада.

Opozicija je totalno nebitna. Pored studentsko-profesorske liste niko opoziciono orijentisan neće glasati za kvazi opoziciju Đilasa, Mariniku, Aleksića, Ćutu i ostalu kompaniju. Bukvalno niko od njih ne bi prešao ni sniženu cenzus od 3%. Ako ništa imaćemo konačno bar polovinu Skupštine normalnu i dostojanstvenu, a nadam se i više.

A i čisto sumnjam da bilo ko od "opozicionih" stranaka sme uopšte da izađe na izbore i suprostavi se i studentskoj listi. Kriće se svi i lažno podržavati studente a sa druge strane tajno raditi za svog gazdu AV.

Али најбоље досада је то што су пумпаџије говориле да Вучић није надлежан, а сада траже изборе, па ће морати да иду код председника да му то траже, јер председник расписује изборе. Која комедија...

Ko su opozicionari koji trenutno rade tajno za AV, zna li se sta?
Pa ono jedno 90% tzv. parlamentarne opozicije. Ako hoćeš baš da nabrajam - Đilas, Marinika i SSP, Lazovic/Grbović i ta ekipa, Miloš Jovanović NDSS i POKS, Ponoš...nastavi niz

Jedino koga bi izuzeo su DS i Ćuta, ovo ostalo svi do jednog. Da se razumemo, ne mislim da svi aktivisti i ljudi koji su u tim partijama sarađuju sa AV. Dosta njih je tu iskreno i srcem, ovi glavni su njegovi igrači.

Sve to rečeno stoji (možda), ali ja sam malo skeptičan, ima li dovoljno potencijala u smislu ljudskih kapaciteta za ono što studenti predlažu.
Koliko uglednih univerzitetskih profesora bi bilo spremno da se uključi u tako konkretnu političku borbu i ulazak u neku buduću vladu (prelaznu ili trajnu, kakogod)?
Prvi bih podržao listu iza koje bi stali studenti, ali dosta mi je tu stvari pod znakom pitanja, pa se nadam da su unapred dobro osmislili čitavu strategiju jer ovo je realno bio iznuđen (i jedini logičan) potez u situaciji kada se više nema gde dalje...

Pa ono jedno 90% tzv. parlamentarne opozicije. Ako hoćeš baš da nabrajam - Đilas, Marinika i SSP, Lazovic/Grbović i ta ekipa, Miloš Jovanović NDSS i POKS, Ponoš...nastavi niz

Jedino koga bi izuzeo su DS i Ćuta, ovo ostalo svi do jednog. Da se razumemo, ne mislim da svi aktivisti i ljudi koji su u tim partijama sarađuju sa AV. Dosta njih je tu iskreno i srcem, ovi glavni su njegovi igrači.
Sorry ali ovo nije tacno lol. Na osnovu cega si zakljucio to? Za Milosa Jovanovica jos i da poverujem jer se secam one afere sa sabljom, za ostale zaista mislim da gresis.

Savetujem ti da na nasedas na balone koje pusta Vucic i ne siris ovakve zablude okolo, neophodno je apsolutno da se ujedine svi koji su opoziciono ujedinjeni. Pusti sad ovakve price i skretanje sa teme, bukvalno ili si za Vucica ili protiv, pricama o 'laznoj opoziciji' iz Informera samo nanosis stetu svima.

https://n1info.rs/vesti/student-iz-...drustvenim-jedinicama-koje-opoziciono-deluju/

1746531945132.webp

Али најбоље досада је то што су пумпаџије говориле да Вучић није надлежан, а сада траже изборе, па ће морати да иду код председника да му то траже, јер председник расписује изборе. Која комедија...
Za ono što su "pumpadžije" tražile, nenadležni se javljao u svojstvu nadležnog.
Sada, kao i svih prethodnih puta, zahtev ponovo upućuju ka nadležnoj instituciji, ali je u pitanju različita stvar, pa time je i institucija drugačija.
Princip je identičan.
Krajnje logično, zar ne?

Мени је логично да се сада он намерно изјасни да је ненадлежан за изборе чисто зарад равнотеже у свемиру.

Zanimljivo kako je rok trajanja svakog režima oko 10-13 godina. Sve i da su trenutni vlastodržci najbolji na svetu, moramo naučiti šta znači smenjivost vlasti i političkih figura (koje inače traju još duže, samo menjaju maske i preleću u druge stranke).

Eво сад, таман на време, властодрШци праве нови покрет за Србију. То му дође онда још 10-13 година.
Или сценарио студенти победе и формирају владу, онда схвате да су неспособни за вођење државе (као што јесу), и буду нови избори и СНС или тај покрет победе поново.

Ono što je Vučićev kec u rukavu su manjine, koje mu još uvek daju legitimitet. Najlakše mu da formira neke manjinske pokrete za slovake, rumune itd. koji će imati manjinski prag i tako nabaci još koji mandat u skupštini. Sve bošnjačke i mađarske stranke već ima uz sebe.

Realistično, studentskoj listi i ostaloj opoziciji nije dovoljno 51% da pobedi Vučića već jedno 60%. Što je dostižno, uz dovoljno angažovanja.

Као да је њих брига за Бају, њима је битно да су на власти.

Могу, али за то је потребно да победе на изборима.

Него, ђе су наши 'нобеловци'? Верглају ли ка неком новом европском граду? Да ли се спремају за испите или још ганглије нису прорадиле?

Back