Petak je, oraspoloži se odmah sada!!Dobro jutro!
![]()
Ja isto to radim, mislim, kao i svi ostali, posebno jer je mala sredina i velika je vjerojatnost da je preminuo netko koga poznajem/ovidim i sam kada sam na terenu da ljudi priđu i vide da li je umro neko koga oni poznaju.
Međutim ima nešto što mi je čudno, a što sam prvi put vidio tek kad sam bio u Bugarskoj, ne znam da l' možda i u Srbiji to ljudi rade, ali u Hrvatskoj to nikad nisam vidio i baš mi je bilo malo wtf - uglavnom, tamo po ulicama, zgrada, stupovima itd masovno stavljaju kao osmrtnice, ali u spomen na umrle. Tipa, slika te i te osobe i ono prošla je godina dana, 5 godina, 10 godina od smrti, kao neke uspomene na umrle. Neobično.
Kasnije sam to viđao još na nekim mjestima, u Italiji ako se ne varam.
Daleko bilo.Jedino čitulje u novinama. Meni je godinama bilo nezamislivo da mi vikend ne pocne kafom i cituljama u našim lokalnim novinama "Zrenjanin".
Ne lažem kad vam kažem da su čitulje na kraju zauzimale polovinu novina.
U mom kraju umrlice se stavljaju kada neko umre, za "obeležavanje" 40 dana, i za "obeležavanje" godinu dana. Za 2, 3 i više godina nisam primetio.Međutim ima nešto što mi je čudno, a što sam prvi put vidio tek kad sam bio u Bugarskoj, ne znam da l' možda i u Srbiji to ljudi rade, ali u Hrvatskoj to nikad nisam vidio i baš mi je bilo malo wtf - uglavnom, tamo po ulicama, zgrada, stupovima itd masovno stavljaju kao osmrtnice, ali u spomen na umrle. Tipa, slika te i te osobe i ono prošla je godina dana, 5 godina, 10 godina od smrti, kao neke uspomene na umrle. Neobično.