Kupovina

Prema podacima Poreske uprave, ostvareni promet na dan bojkota 31.1.2025, kod 5 bojkotovanih lanaca iznosio je 911.110.569 din. Prethodnog dana je promet iznosio 1.334.431.914 din, pa je pad prometa, u odnosu na taj dan bio 32%.

U odnosu na petak 17.1.2025. (ne uzima se u srazmeru petak 24.1.2025. jer je tada bio onaj opšti bojkot), kada je ukupan promet iznosio 1.444.467.106 din, procenat pada prometa iznosi 37%.

Pad prometa iskazan u evrima iznosi oko 4.539.200 evra.

Sledeće nedelje opet bojkot na 5 dana.

FB_IMG_1738781869280.webp

Čujem da su počeli da povećavaju cene da bi nadoknadili gubitak. Takođe je moguće da će sad postepeno povećavati cene da bi ih spustili na isto na kraju - kao, eto , izašli smo vam u susret.

Malopre sam se vratio iz Arome i definitivno dodajem i njih na listu marketa koje bojkotujem. 200gr Grand kafe 460 dinara, 100gr Milka čokolade 330 din. (!!!), one od 270gr su 850 din, kakao 100gr 400 din, Balans jogurt od 1.5 kg 280 din, mleko 1.5 kg 265, mlevena aleva paprika 100gr 380 din, itd itd. 💀 Ne znam šta će biti na dalje, ali ovo je stvarno jedna ogromna katastrofa. Kupovaću kod lokalaca po potrebi gde se može naći nešto jeftinije, ali u veće lance marketa više ne ulazim dok se ne unormale.

Bože me sakloni, koja crna Aroma, pa ona je godinama najskuplja 🤮 Gora je i od Ideje, ona se bojkotuje oduvek

Moglo se nekada uhvatiti nešto na akciji kod njih, sada je to nemoguća misija.

U Aromu sam ušao par puta u životu i čini mi se da je i ranije bila preskupa. Ali sad kad vidim ove cene koje je Đole napisao imam osećaj da su otišli još jedan korak dalje u bahaćenju.

Počinju nedelje Maxi pčelice, traju od danas do 19.2.
➡️ KATALOG

Zanimljivo da su napisali da su akcijske cene postignute zajedničkim ulaganjem dobavljača i Deleza.

Od danas do 13. aprila, akcija "Cene padalice" u Univerexportu, gde je preko 150 artikala sniženo bar 50%.
➡️ KATALOG

Idem odmah da nakupujem jer stvarno nisu normalni u Univeru: Rio Mare im kosta 599 dinara jedna konzerva sa povrcem! Pala na 299.

A4C2789C-AFE7-4101-9C83-CFD85C5A38D3.webp

Iz edicije “Video na TikToku pa da probam”

Stvarno je top sundjer, pod hladnom vodom je tvrd i grub, pod toplom omekša, nema šta ne čisti, terlonske tiganje, klasične šerpe… pogotovo mi se svidjaju rupe od oka i usta za čišćenje escajga

Bože da mi je neko rekao pre 10 godina koliko ću se oduševiti sundjerom za pranje sudova, odmah bih ga ošamario 😆

Pojeftinila jaja. Karton od 30 komada, klase M, u Lidlu 250, Svetoforu 298, Super Veru i Idei 300 dinara. U Maksiju su takođe neka snižena, M i L po 10 komada 120...

Исто приметих, баш су јаја појефтинила. Код нас у Петроварадину се пре пар месеци отворио Макси и уместо да се 3 Универекспорта и 2 Идеје такмиче с њим, Универ поскупео...сад Макси јефтинији од Универа по ценама за основне потребе.

Код нас су дупло појефтинила, па је сада картон од 30 комада 5 марака, илити 2,5€

Ne preporucujem nikom ta jaja iz lanaca, to su koke iz industrijskih uzgajalista citaj kaveza, vrlo nehumanih, ne vide svetlo, da ne pricam o kvalitetu tih jaja i kancerogenosti. Ljudi, idite na pijacu i kupite jaja od seljaka, ne preprodavaca. Tacno se prepoznaje pravo jaje. Makar kostalo vise.

Тај исти сељак на пијаци се куне у та јаја како су домаћа, а његове коке слободно ходају по пољу. Колико имате кока? Око 50-ак. Па кад су успеле да снесу 500 јаја?

To ti koji ne umes da prepoznas domace od uzgajalackog. Zene umeju. Jaja su ruzna, razlicutih boja i velicina, prljava su. Ova druga su ko stancovana. Nikakav ukus nemaju. Jaja kupujem od seljaka u Obrenovcu, odem licno, znam tacno sta kupujem. Mozda je nekom smesno, ali lose se hranite i unosite toliku kolicinu shi*a u sebe.

Back