Kupovina

Ja već godinama imam mali Dolce Gusto i, da kucnem u drvo, odlično radi uz redovno održavanje. Probao sam različite kapsule i uvek se vratim originalnim Nescafe, a posebno volim Espresso intenso/barista i Ristretto Napoli. Espresso Roma je isto odlična kombinacija ali ih je bilo samo kratko i u promo pakovanju. To su uglavnom jake mešavine i onda ja to malo produžim vodom i mlekom i dobijem regularnu šolju (doduše, ne pijem isključivo i stalno to).

Ranije sam koristio i mali moka pot za espreso, ali sam negde zaturio džezvicu. Mislim da mu je cena oko 30-40 evra, zapremina za tri šoljice.

Kupio sam i ja Nespresso mašinu, ovde u Češkoj ima fora da dobiješ mašinu za krunu ako potpišeš ugovor na godinu ili dve, pa ta suma koju plaćaš mesečno može da se koristi za kupovinu kapsula i svih aksesoara u njihovoj prodavnici. Prezadovoljan sam, posebno mi se dopada praznična limitirana edicija kapsula.

Ja već godinama imam mali Dolce Gusto i, da kucnem u drvo, odlično radi uz redovno održavanje. Probao sam različite kapsule i uvek se vratim originalnim Nescafe, a posebno volim Espresso intenso/barista i Ristretto Napoli. Espresso Roma je isto odlična kombinacija ali ih je bilo samo kratko i u promo pakovanju. To su uglavnom jake mešavine i onda ja to malo produžim vodom i mlekom i dobijem regularnu šolju (doduše, ne pijem isključivo i stalno to).

Ranije sam koristio i mali moka pot za espreso, ali sam negde zaturio džezvicu. Mislim da mu je cena oko 30-40 evra, zapremina za tri šoljice.
Ima Rome na Kalenić pijaci, ne znam odakle donose, ali ima..

Računa za struju i dalje nema, a ko uplati isti iznos kao za oktobar do 30.12. dobija popust.

Real Housewives Bravo GIF

Meni je stigao račun pre nekoliko dana, čudo da se drugi mesec zaredom desilo da je potrošnja manja od prošlogodišnje pa obračunali i popust, tako da još nije toliko primetno poskupljenje. Portal im inače i dalje ne radi. Skoro su najavili kako će potrošači moći da odjave slanje računa na adresu i time dobiju umanjenje računa za 50 dinara ubuduće, ali ne znam kako su to zamislili da funkcioniše ako nisu u stanju da obezbede normalan rad portala.

Meni je uredno stigao račun dva dana posle izbora i to značajno veći u odnosu na oktobarski.

Hakeri prete EPS-u da ce da objave poverljive podatke kompanije, a ono sto je zabrinjavajuce je da verovatno imaju uvid i u podatke privatnih korisnika. Na portalu je postojala opcija da se sacuvaju sredstva za placanje. Ko ce sada da nam garantuje bezbednost podataka....

Hakeri prete EPS-u da ce da objave poverljive podatke kompanije, a ono sto je zabrinjavajuce je da verovatno imaju uvid i u podatke privatnih korisnika. Na portalu je postojala opcija da se sacuvaju sredstva za placanje. Ko ce sada da nam garantuje bezbednost podataka....
redd1c.webp

nemaju antivirus u preduzeću od nacionalnog značaja 😂

kakva smo mi boranija od nazovi države...

I meni je veći račun i prvi put sam ušao u plavu zonu ?! Ali isto sam dobio popust jer sam umanjio 25 pošto u odnosu na prošlu sezonu, tako što se pasivno grejem od komšiluka.

Meni za oktobar 3600, za novembar 6400. Jeste mi bila malo veća potrošnja u novembru zbog slave, ali mi je i mnogo da mi je račun veći za oko 50 posto. Boga pitaj šta lopovi rade. 💀

Izađoh da promolim nos malo, da udahnem vazduha, smučilo mi se sve više..prošetam se malo, svratim do IDEA residence, rekoh ajde da uzmem još po nešto da imam za ng, i vidim FIJI vodu, da se častim za NG, sa Fiji voda, uvezeno iz Engleske.. Prvi put sam video.. Svideo mi se tekst koji su napisali iza, iskreno, ne izmišljaju da je zdravo za ovo ili ono ili tako neke navlakuše..

Attachments

• IMG_20231231_191734.webp
    IMG_20231231_191734.webp
    206.2 KB · Views: 5
  • IMG_20231231_192519.webp
    IMG_20231231_192519.webp
    227 KB · Views: 5
Viđao sam i ja, deru za to, kao i za Evian. Osim zemlje porekla, baš ništa posebno nema. U pitanju je arteška mineralna voda, baš kao i naša Vodavoda, ili hrvatska Jana. Ostalo je brend, to se i plaća.

Viđao sam i ja, deru za to, kao i za Evian. Osim zemlje porekla, baš ništa posebno nema. U pitanju je arteška mineralna voda, baš kao i naša Vodavoda, ili hrvatska Jana. Ostalo je brend, to se i plaća.
Mislim da se u ovom slučaju plaća transport i izvoz/uvoz..

Izvršni direktor snabdevanja u Elektroprivredi Srbije Radovan Stanić kaže za RTS da je EPS odlučio da produži rok za plaćanje novembarskog računa za struju do 29. januara, do kada će građani moći da ostvare popust od pet odsto. Intenzivno se radi i da se omogući elektronsko plaćanja računa za struju, ističe Stanić, koji očekuje da će tokom sledeće nedelje početi da radi portal "Uvid u račun". Ističe da se reklamacije zasad, pisanim putem, mogu dostaviti na šalterima EPS-a.

Ove godine neće biti poskupljenja struje, potvrdili su EPS i Ministarstvo energetike. Elektroprivreda se oporavlja od decembarskog sajber napada, koji je otežao isporuku i naplatu novembarskog računa za struju domaćinstava.

Reklamacije na šalteru

Stanić napominje da hakerski napad nema veze sa načinom obračuna, koji je posledica očitavanja brojila za mesec dana, ističući da je zasad otežano rešavanje reklamacija.

"Građani mogu reklamirati račune za struju pisanim putem na šalterima. Kad god je podnesu, biće razmatrana s dužnom pažnjom", ukazuje Stanić. Ističe da su popusti i olakšice obračunati najugroženijim građanama i penzionerima i za oktobarski i novembarski račun za struju. "Ako neko nije dobio popust, može podneti reklamaciju. Niko neće biti oštećen, ako je bilo problema", objašnjava Stanić.

Govoreći o naplati, Stanić kaže da, s obzirom na situaciju, nisu nezadovoljni. "Građani razumeju situaciju, odazivaju se i plaćaju račune. Odbranićemo se od sajber napada. Molimo za strpljenje i zahvaljujemo se na razumevanju", zaključuje izvršni direktor snabdevanja u EPS-a Radovan Stanić.​

Back