Ljubav, navika, panika

Ne bi ni trebalo da iko bude iznenadjen, ali mene to iritira kad vidim kakve su te devojcice bile kao male da nisu kazem opet, dalje od Leskovac videle nista, a sad se bahate kao Dara Bubamara.
Za sve postoji prvi put. Ako neko nije putovao npr. 30 godina, ne znači da ne treba nigde da ide do kraja života. E sad kako si nam nedorečeno preneo, ne znamo da li je baš reč o bahaćenju ili samo kače slike sa putovanja. Ako su samo otišle u Grčku ili Tursku, to je jedno, a ako su otišle u hotele sa 5*, skaču tamo po momcima sa kajlama, idu na lux masaže, kupaju se u šampanjcu, vozikaju luksuznim automobilima i piju magareće mleko, i to dele na društvenim mrežama učestalo, to je drugo.​

Pogresno sam protumacio sve to, jer sam stekao takav utisak.

Stvara mi iluziju to da neki poznati govore kako su odrasli na hlebu i mascu a sad se bahate Rio de Zaneirom i sobom od 2000 evra po noc.

Pa ima mnogih koji su zavrsili fakultet a nisu isli nugde jer finansijskinnisu uopste u mogucnosti, a sa druge strane imamo i ispodprosecnih a naputovali se, cesto i vise od jednog odmora godisnje.

Zato kazem, najbolje bi bilo da ja zavrsim svoj fakultet, nadjem stalan posao i onda mogu da putujem svake godine negde, a ne da mnogo godina provedem ne otici nigde a jednom u 5 godina odem negde.

Pa naravno da ima, zato ti i kažem to.. 😫

Pogresno sam protumacio sve to, jer sam stekao takav utisak.

Stvara mi iluziju to da neki poznati govore kako su odrasli na hlebu i mascu a sad se bahate Rio de Zaneirom i sobom od 2000 evra po noc.
A možda su otišle samo u skroman smeštaj od 200-300 evra... Nije sve za poređenje. Na kraju šta te i zanima. Kada budeš hteo i mogao, ti putuj zbog sebe i idi gde ti se ide.

Juznjacki mentalitet opet kazem... Svako svakog gleda i samo cekaju da nekom bude lose i katastrofa. Svi juznjaci ukljucujuci i mene to rade, znaci juznjaci ne samo da su poznati po dobroj pljeskavici, nego i po zavisti i ljubomori kao glavne osobine ljudi.

• Wow
Reactions: Mrm
Pa bolje je i otići u skromniji smeštaj, osrednji, normalan, kako god, da bi imao više za troškove tih "koktela", "izlazaka", "restorana" ili šta kome već treba..

Evo lupam sad, kad sam išao u Liverpul, da sam bio u hotelu 4* u centru, za šta bih imao sa strane para? 😂

Juznjacki mentalitet opet kazem... Svako svakog gleda i samo cekaju da nekom bude lose i katastrofa. Svi juznjaci ukljucujuci i mene to rade, znaci juznjaci ne samo da su poznati po dobroj pljeskavici, nego i po zavisti i ljubomori kao glavne osobine ljudi.

Ovo generalizovanje, banalizovanje i obesmišljavanje, da si odmah obrisao... Sad me ljutiš.. 😤

Stvarno svašta... pa skroz je normalno postaviti po neku sliku ili stori kad otputuješ negde.

Ja ne izbacujem slike često, ali kad otputujem negde povremeno objavim nešto. Nebitno da li sam otišao kod babe na selo ili na neko karipsko ostrvo. To ne znači da prozivaš nekog ko to ne može da priušti ili da se bahatiš.

@Mrm Dobro, sve zavisi od lokacije. U Egiptu možeš u hotel sa 4*, pa i sa 5* (lokalna kategorizacija, pa neki sa toliko zvezdica toliko i zaslužuju a neki su samo za 3 evropske zvezdice). U Engleskoj naravno da nećeš juriti lux smeštaj, a tek nećeš u Njujorku, tamo bi možda bio zadovoljan samo krevetom i da imaš gde da se istuširaš. Letovanja su malo drugačija od gradskih tura po mom mišljenju, više odmaraš pa si i nešto više u sobi, a onda smeštaj igra bitniju ulogu. Sve zavisi i šta ko preferira, neko bi i u podrum, ali da stigne na određenu destinaciju.

@Lignjoslav Ti si još mlad da bi žalio što možda nisi puno putovao. Nisam ni ja previše. Recimo kao mali išao sam i dvaput na more, u Igalo ili Hrvatsku, 80-ih godina, a onda 90-ih skoro nigde usled loše ekonomske situacije u zemlji, pamtim da smo išli u Vrnjačku banju neke '95, pa dogodine u Bečiće, eventualno neki izlet. Inače, danas srednješkolci maturanti neretko putuju u inostranstvo na ekskurziju, dok je moja generacija išla u Novi Sad uz izlete do Palića i Subotice. Onda tokom studija takođe uglavnom nisam putovao. Sad uglavnom mogu da priuštim, ali odem onda kada mogu da uskladim druge planove, obaveze i odmor. Vidim i ja na fejsu nekolicinu ljudi koji često putuju, nekima je to skoro jedina aktivnost da li imaju imućne roditelje ili su dobili na lotou ne znam, bar vidiš neke ideje za destinacije koje bi mogao da posetiš u budućnosti.

Stvarno svašta... pa skroz je normalno postaviti po neku sliku ili stori kad otputuješ negde.

Ja ne izbacujem slike često, ali kad otputujem negde povremeno objavim nešto. Nebitno da li sam otišao kod babe na selo ili na neko karipsko ostrvo. To ne znači da prozivaš nekog ko to ne može da priušti ili da se bahatiš.
Milane, ne govorimo mi o normalnim ljudima i putovanjima, naravno da ces da okacis sliku sa putovanja.
Problem je u ljudima koji pate od malogradjanstine da se prikazu u boljem svetlu nego sto su realno u zivotu.

Problem nije u njima, vec u onima koji se fokusiraju na to i troše vreme i živce na iste.

Mene eto iskreno zabole šta ko radi i ne bavim se ljudima koji mi nisu dragi i bliski, kao ni njihovim putovanjima i slično.

Volim da kačim slike kad odem na neko zanimljivo mesto, šta je meni zanimljivo svašta mi je zanimljivo. U close friends nema golotinje, nego moji nervni slomovi, mislim da je i to neka vrsta intime.

@Mala
Pa ja sad ne mogu da znam o čemu se radi, ali na osnovu Lignjoslavovog posta nisam shvatio da kače fotke bahaćenja iz Ferarija i kazina sa stotinama evra u rukama, već verovatno obične slike sa plaže ili pored hotela. Pogotovo ako, kao što je i sam rekao, "ćurke" nisu išle dalje od Leskovca normalno je da će biti uzbuđene što su konačno otišle na odmor i što će to podeliti na društvenim mrežama.

Ja ne mogu ovu diskusiju.

real housewives jesus GIF

@Lignjoslav Ti si još mlad da bi žalio što možda nisi puno putovao. Nisam ni ja previše. Recimo kao mali išao sam i dvaput na more, u Igalo ili Hrvatsku, 80-ih godina, a onda 90-ih skoro nigde usled loše ekonomske situacije u zemlji, pamtim da smo išli u Vrnjačku banju neke '95, pa dogodine u Bečiće, eventualno neki izlet. Inače, danas srednješkolci maturanti neretko putuju u inostranstvo na ekskurziju, dok je moja generacija išla u Novi Sad uz izlete do Palića i Subotice. Onda tokom studija takođe uglavnom nisam putovao. Sad uglavnom mogu da priuštim, ali odem onda kada mogu da uskladim druge planove, obaveze i odmor. Vidim i ja na fejsu nekolicinu ljudi koji često putuju, nekima je to skoro jedina aktivnost da li imaju imućne roditelje ili su dobili na lotou ne znam, bar vidiš neke ideje za destinacije koje bi mogao da posetiš u budućnosti.
Sad kako sam odrastao a i sam sam prosle godine isao u Grcku, mislim, necu da molim nikoga. Prosto, najbolje je kad se ide sam, niko ti ne zvoca, mozes sam da ides gde ti odgovara i da isplaniras odmor kako ti odgovara.

A ima istine sto je @Mala rekla. Hoce da se preko drustvenih mreza pokazu u sto boljem svetlu a operisani su od toga inace. Neka shvati ko kako hoce, neka shvati i @Petar kako hoce i neka mi udari jos milijardu lobanji, ali na to sam mislio.

Poenta je da ne treba tome previše davati na značaju. Lepše je kada uglavnom gledaš svoja posla. Gubi se energija bespotrebno i loše se osećaš zbog stvari koje realno ti nisu bitne. Što se tiče odlaska na odmor sam, to već zavisi od ljudi, nekom to odgovara a neko želi društvo, partnera ili prijatelja.

Back