Ljubav, navika, panika

Šta mislite o ideologiji panseksualnosti, i privlačnosti prema osobi bez obzira na pol i identitet?

Ne mislim da ti je to bila namera, ali bi rekao da je ovo pitanje postavljeno ovako uvredljivo samo po sebi.

Da se nadovežem na temu.

Mislim da homofobija prema feminiziranim muškarcima (bilo da dolazi od heteroseksualaca ili drugih homoseksualaca) potiče od generalne mizoginije. Ne želim da budem ta osoba, ali živimo u patrijarhalnom društvu u kojem se muškarci vrednuju više od žena i samim tim se tradicionalne osobine koje asociramo uz muškarce više cene. Muškobanjasta žena možda dobije po koji podsmeh ili ružnu opasku, ali feminizirani muškarac može sasvim neprovocirano da dobije batine. Kada žena ispoljava tradicionalno “muške” karakeristike, ne smatra se da je ta devijacija previše štetna po društvo, jer je žena koja je inherentno manje vredna od muškarca poprimila karakteristike pola koji je poželjniji i time se izdigla iznad svoje prirode. Sa druge strane, kada muškarac ispoljava tradicionalno ženske karakteristike, onda je to opasno po čitav društveni poredak i subverzija sistema na kojem društvo počiva, što onda podsvesno budi vrlo burne reakcije u ljudima koji najviše uživaju u beneficijama takvog sistema. Poenta je da ljudi koji mrze feminizirane muškarce zapravo mrze žene.

Što se tiče odnosa sa trans muškarcem, morao sam da stanem da razmislim i zaključak je da bih bio. Seks mi nije deal breaker u vezi (nepopularno mišljenje?) i ne pridajem toliki značaj genitalijama partnera. Veći bi mi problem predstavljala visina jer sam ja 195 i ne bi mi prvi izbor bio da budem sa partnerom koji je za glavu niži.

Verovali ili ne, ali ni meni seks nije bitan u vezi. Možda zato ne bih imao ništa protiv da dejtujem trans muškarca, ali koji je završio sa tranzicijom (da napomenem pošto je liberta provukao i to). Meni je od fizičkih karakteristika najbitnija brada.

Sa druge strane, sa feminiziranim ljudima bih mogao eventualno da se zabavim (ako i to), u romantičnom smislu mi to nije privlačno uopšte.

° Veza sa trans devojkom i momkom iz ugla strejt i gej muškarca?
° Transfobija od strane gej muškaraca.
° Krosdreseri, feminizirani muškarci i odnosi sa gej momcima? (Diskriminacija od strane muževnih gejeva)

° Ideologija panseksualnosti.

-Ne bih, trenutno, mogao da budem sa trans muškarcem/ženom jer nisam prebrodio tu seksualnu stigmu u smislu da mi može biti seksualno privlačno. Blejao jesam i zabavljao se u društvu, no seksualne privlačnosti nije bilo.
-Transfobija i mržnja prema fem boy ant je upravo ono što je @Regulus napisao, da se ne ponavljam samo ću uzeti referencu:
Mislim da homofobija prema feminiziranim muškarcima (bilo da dolazi od heteroseksualaca ili drugih homoseksualaca) potiče od generalne mizoginije.
-Da li je diskriminacija ako mi nije seksualno/emotivna preferencija? Deluje mi da nije, al može iz nečijeg ugla biti. Gejevi koji diskriminišu feminizirane u zajednici žive u zabludi svoje heteronormativnosti. Mislim da je to samo pokušaj dodvoravanja tim heteronormativnim obrascima ponašanja
-Koncept panseksualnosti, rekao bih umesto ideologija, mi zvuči kao - najidealnija seksualnost podignute kognitivne svesti kod čoveka. Bilo bi lepo kad bi ljudi, pa i ja sam, došli do tog stadijuma.

Ne mislim da ti je to bila namera, ali bi rekao da je ovo pitanje postavljeno ovako uvredljivo samo po sebi.
Pa ne smatram ga uvredljivim, pitao sam za mišljenje o tome, tačnije da li je zaista realno imati privlačnost ka svemu? Meni je to kao fenomen neki, prosto se nisam susreo sa takvim osobama još uvek. Zašto bi to bilo uvredljivo?
-Da li je diskriminacija ako mi nije seksualno/emotivna preferencija? Deluje mi da nije, al može iz nečijeg ugla biti. Gejevi koji diskriminišu feminizirane u zajednici žive u zabludi svoje heteronormativnosti. Mislim da je to samo pokušaj dodvoravanja tim heteronormativnim obrascima ponašanja
-Koncept panseksualnosti, rekao bih umesto ideologija, mi zvuči kao - najidealnija seksualnost podignute kognitivne svesti kod čoveka. Bilo bi lepo kad bi ljudi, pa i ja sam, došli do tog stadijuma.
Pa nije diskriminacija jer je tvoj izbor koga i šta voliš, ali ti time njih ne diskriminišeš već imaš svoje preferencije kada su u pitanju momci i to je ok, i ja mogu da se družim sa feminine momcima ali ne bih bio sa njima u nekom emotivnom odnosu. (Ubrajam krosdresere i feminizirane muškarce) koji nisu prosto moja šoljica čaja u seksualnom smislu, ne privlače me. I da loše sam percipirao pitanje sa tom ideologijom, tačnije upotrebio sam pogrešan termin, bolje je reći koncept. Još sam strogo birao reči da nekoga ne uvredim, ali nisam sveznajući.. Ova tema je široka sama po sebi.

Pa dok citam to pitanje zamisljam nekog kao Duleta koji vas pita sta mislite o konceptu homoseksualnosti i pokusava da vas ubedi da ste nesto umislili u glavi, a ne da vas stvarno privlace muskarci. Samim tim sto dajes opciju ljudima da se iskazu da ne veruju o postojanje te seksualnosti umanjava realnost i iskustvo tih ljudi, sto je poprilicno licemerno jer je to cesto nesto sto hetero ljudi rade vama. Ali cim si rekao da eto ne verujes, onda je mozda i trebalo biti uvredljivo.

Ja duboko verujem da su svi ljudi panromanticni, a pansekslualnost mi je malo problematican termin.

-Da li je diskriminacija ako mi nije seksualno/emotivna preferencija? Deluje mi da nije, al može iz nečijeg ugla biti.
Po mom mišljenju nije diskriminacija. Postoji velika razlika između diskriminacije i preference i generalno mi se ne dopada ideja da se nekom nameće šta treba da im se dopada/ da ih privlači.

Разлог због чега ме дуже време опет није било на овом форуму јесте ненормална сарадња са једним ликом из Зворника који жели да има сваку живу сапуницу из латино и јужноамеричких држава, као и из Турске. Хтео је да ми уваљује много задатака, неко време сам попуштао, али пре неки дан је баш било догорело до ноката. Најпре сам блокирао све његове профиле на мрежама, сутрадан ме је питао због чега, и он је стога био сагласан да прекине сарадњу са мном, која и није баш нешто била пријатна. Од тада више немамо никакав контакт и нећемо га никад више ни имати.

Do sad sam vešto izbegavao sapunice, na vreme detektovao i pobegao. 😁

Разлог због чега ме дуже време опет није било на овом форуму јесте ненормална сарадња са једним ликом из Зворника који жели да има сваку живу сапуницу из латино и јужноамеричких држава, као и из Турске. Хтео је да ми уваљује много задатака, неко време сам попуштао, али пре неки дан је баш било догорело до ноката. Најпре сам блокирао све његове профиле на мрежама, сутрадан ме је питао због чега, и он је стога био сагласан да прекине сарадњу са мном, која и није баш нешто била пријатна. Од тада више немамо никакав контакт и нећемо га никад више ни имати.
Nadam se da si bar bio plaćen koliko toliko za to.

Zamrla tema LJNP, izgleda smo svi u k*rcu što bi se reklo 😂😂😂

Evo juče mi se javio Kubanac jedan s kojim sam imao nešto pa je zajebavao, pa sam onda ja zajebavao, pa onda smo se sreli na Exitu i ponovo obnovili kontakt i sad ni od kuda hoće da se vidimo.
Ili hoće ses ili drogu ili pare. Osećam se kao u telenoveli.

Back