md Moldavija 2023: Pasha Parfeni - Soarele şi luna

Moldavija
"Lautar" nisam mogao očima, ni ušima svakako..
Ovo ima neke elemente, ali onaj patuljak, jelenski rogovi, uh ipak NE.. 😬😒

Moze moze ovo. Svidja mi se i lagano mi je u top 10. Ne sumnjam da ce Moldavija da napravi efektan nastup 😎

Meni Pasha ide u top 10. Voleo sam Lautar, ali ovu pesmu volim jos vise. Nastup sa nf mi se bas svidja :love:

Mislim da su trebali ipak poslati Sunstroke Project. Pjesma im je bezveze, ali podigli su sve onim nastupom sa stolicama. Oni uvijek najbolje prolaze s veselim zaraznim pjesmama.

Ovo mi je kao mlaka Francuska od prošle godine. Nastup ne želim ni komentirati.

Verovatno očekivani pobednik. Meni je ovo sasvim ok, ali utiska sam da potiče takođe iz 2005, kao i naš Princ. By the way, mnogo bolja pesma mi je Lautar, ona mi je i dan danas odlična i poslušam je s vremena na vreme. Ovo... ne znam, bukvalno sam ravnodušan, čak mi je i refren dosta repetativan, niti ima neke kulminacije. Mislim da je ovo korak nazad u odnosu na prošlu godinu, te mislim i da je Moldavija definitivno skinuta sa liste sigurnih finalista, vrlo je upitno da li će ovo upasti.

Pa ne znam baš da li je ova pesma srećna nova 2005... Zvuči poprilično savremeno iako joj treba revamp.

Dobro, možda je srećna nova 2011. U svakom slučaju, meni nimalo ne grmi, potpuno je bled utisak naprotiv. A etno bop mora imati upravo suprotan efekat.

Fascinantna mi je ova Moldavija xD
Pjesma mi je okej, sviđa mi se, na esc očekujem još i bolji nastup tako da bi ovo trebalo u finale

Ma ovo je fenomenalno, Moldavci još jednom pokazali kako se to radi...
Perfektan spoj etno zvuka i elektronike uz modernu produkciju, dosta mi je milozvučnija ova kombinacija različitih muzičkih pravaca nego izvikani ''Shum'', meni ovdje ništa ne fali niti bih šta dir'o.
Rumunski jezik ne podnosim u baladama i rok pjesmama, ali zato u ovakvim rejv kidalicama mi je premoćan jer samu pjesmu zna da začini nekom (vlaškom) magijom i mistikom! :alien:
Takođe, ova stvar mu je miljama bolja od onog proliva iz 2012. godine, nikada mi neće biti jasno kako je mogla završiti na pragu top-a 10 u onako jakoj ekipi, ali da - to je Moldavija!
U Liverpulu će nabudžiti nastup do bola tako da digne publiku na noge kako samo oni umiju, finale neupitno (nema potrebe ni spominjati) i ubuduće će sigurno nastaviti da šalju ove vesele poskočice i mahom muške izvođače pošto sa ženama imaju manje sreće (Anna, Geta, Kristina/Cristina ili kako se već zove onaj žasu, Lidia - mada mi je ''Falling stars'' jedna od najemotivnijih evrovizijskih pjesama koje sam baš lično doživio i njihova omiljena iako im je donijela jedan od najgorih rezultata, u finalu je za mene svakako trebala biti).
Htio sam još ovo reći - Princ neka se ugleda na Pashu i sa ovakvim nečim da se vrati dogodine na PZE a ne sa zastarjelim Bačićevim pjesmuljcima koje nije imao kome uvaliti!

Samo Moldavci mogu da u pesmu na rumunskom jeziku ubace indijanskog šamana, dve hunske šumske vračare, tlog patuljka sa frulom i bubnjeve. I da to zvuči fenomenalno. Paša je bio odličan na onoj tezgi od scene, u Lpulu ima da pokida. Ovo će da razvali televoting

Fanovi su opet delusional. Nikad ne znaju prepoznati pjesme iz Moldavije koje imaju potencijal, Sunstroke 2017., Doredos i Zdub.

Na ovo su se kao naložili, a vidi se iz aviona da je non event.

Paša je izdominirao ove godine tako da Kišinjev 2024. Osim u slučaju da Rusija napadne, onda Bukurešt 2024.

Back