de Nemačka 2025: Abor & Tynna - Baller

Ja sam bio tako siguran da je za vreme nf stvarno bila bolesna i da će razvaliti sada, ali mehh. Stvarno loše pevanje. A na snimcima koje kači po mrežama perfektno peva. Ne znam o čemu se radi, baš šteta jer pesma kida.

Mislim da je i pesma takva, odlična, pitka, hitična i lagano skupi fanove, ali "nepevačka" i neadekvatna za veliko lajv izvođenje. Ovde bi se ja mislim i neki top vokal bezveze protraćio (osim što bi bazično zvučalo stabilnije i eventualno delovalo sigurnije na sceni) jer nije mi značaj ove pesme u pevanju nego u ritmu, audio produkciji i vajbu.

Meni je od starta pri dnu top 10 i sviđa mi se, vizuali evo dobri, ali osim što mi ne uliva poverenje za neki okej plasman, bukvalno mi je pesma da živi rent free po klubovima, tiktoku i ličnim plejlistama, i da se generalno ne izvodi uživo, a posebno tek ne od strane ove lepe nesretnice.

Inače sam protivnik one podele za pesme evrovizična vs neevrovizična, jeste za esc vs nije za esc, jer u smislu muzičkog stila i žanra sve može da se upakuje i prezentuje na esc ako se ume i zna, ali mislim da pre toga, kompozicijski gledano, itekako postoji podela na "studijske bombice" vs "live-friendly pesme".

To pevanje kvari utisak. Ne može se odvojiti od muzike. Jedino da slušamo instrumental pa da kažeš daje neki vajb i ritam za đuskanje. Naravno, ne smeta svima to, kod nekog može da prođe, kod nekog ne.

Naravno, slažem se da kvari utisak, i da bi neko drugi bolje, sasvim sigurno.
Nego samo kažem da mislim da ni to suštinski ne bi vinulo ovu pesmu u nešto što već nije, i da njeno (pesmino) usmerenje po meni od starta leži drugde, ne da blista u lajv izvođenjima.

Slazem se sa rintintin. Pesma je takva da i vrhunski glas ne pomaze. Ili ti se jednostavno dopada ili ne. Da li ti ritam, melodija ili taj vajb pokrece ili ne. Meni je generalno bezvezna pesma gde ni vrhunsko otpevano ne bi mnogo pomoglo da mi popravi misljenje. Meni, recimo, njeno pevanje ne smeta, cak mi nije ni toliko lose, strasno.
Nastup bi mi se moglo vec svideti, pa da u tom nekom kontekstu pomogne. M

Meni je recimo simpatična pesma, ali ispade da joj nije mesto na Evroviziji.

Mnogo sto sta mi nije za Evroviziju. Ali to je vec subjektivno. Kada se vec moze cuti i videti sve i svasta, ne vidim sto bi drugima (mislim uopsteno, a ne licno) smetalo da se i ovo cuje i vidi. Razlika je u tome, ako se vecini ne dopada onda nije mesto, a ako se dopada onda jeste.

Pa ne da joj nije mesto na Evroviziji kao takvoj, baš rekoh da ne razmišljam tako, ali u lajv izvođenju, posebno velikom, ne kažem da joj nije mesto, neka je, ali da mi ne zvuči kao pravljena da se uopšte na taj način ističe (možda i zato jer Tynna ne može bolje).

Meni je i dalje u top 10, ali ne znam šta bi to iz pesme neka Sanja Vučić ili Loreen vokalizirale ovde pa da je odvedu u top 5, nije mi tip pesme koji to zahteva, samo bismo dobili sigurniju i harizmatičniju izvođačicu na sceni, i pre bi veća harizma tu odradila posao nego neko lavovsko ispevavanje ovih svakako kratkih stakato tonova.

Mislim da bi bolja pjevačica mogla da iznese ovu pjesmu da ujedno bude jaka i uživo i scenski. Ali generalno, slažem se da neke pjesme, ma koliko dobro da se izvedu uživo, ne mogu da postignu isti efekat kao u studijskoj verziji i možeš da ih slušaš u klubu i u autu ali uživo bude baš neubjedljivo (Snap se izgubila u konkurenciji od 25 pjesama a onda postala viralni hit)

Ova pesma ima keči vajb definitivno, ali mene uopšte ne radi, a njena interpretacija je toliko tanka i maltene amaterska da mi je to skoro pa neverovatno. Ne znam, rekao bih da će lizati dno, ali definitivno postoji neki hajp oko nje koji ja ne konstatujem.

Ona se jadna uplaši kad izađe na scenu i nema kontrolu vokala uopšte 😢

Sve u svemu zvuči zadovoljavajuće i nadam se još uvek nekom ok rezultatu, ipak su rizikovali sa nezgodnim žanrom za uživo izvođenje plus posle toliko godina pevaju na nemačkom.

Složila bih se da pesma nije baš lagana za izođenje uživo ko što se inače misli da su balade gde se stoji u mestu uvek nešto najteže za pevanje, a brze pesme, ako nemaju neko ispevavanje i kulminaciju na kraju, su laganica. Ne mislim da je falširala i bila netačna, niti da zvuči loše, ali izgleda uplašeno i ko da nije full prisutna na sceni. Treba više energije i u samom natupu (ne mora previše da skače, al da izgleda prisutnije na sceni), a i u vokalu mi nekako fali da se više uživi. Mada imali smo Kaariju koji je katastrofa zvučao na ESC, iako ga gotivim, samo što se drao pa onda ljudima i ne smeta loše izvođenje. Možda bude bolje kad bude publika, pa da se maknu od bottom 5 napokon.

Sve u vezi ove pesme mi je loše. Što se mene lično tiče, slobodno mogu da flopnu.

Ovo mi je za bottom 5 i mislim da će tako i završiti na kraju. Nepostojeći vokal, samo drnda neki random ritam i iritantno se ponavlja balalalalalaalala... užas, meni jedna od najgorih nemačkih pesama ikada.

Meni je super zamisao ali ona je previše ukočena i vokalno i scenski i guši se pjesma. Strofe su i dobre, ostalo presporo

Joj, ona mi je opet jako lose zvucala veceras. 😟 Verovatno je i trema ucinila svoje.

Bottom 5 u najavi.

Back