no Norveška 2024: Gåte - Ulveham

Dobijam proliv od njihovih milion krindz amaterskih europopica. Ima par finih pesama, jednu ce naci za top 10. Nadam se samo da su vratili ziri posto je keiimo ubedljiv favorit na kladionicama.

MGP baš opao, era 2021-2023 je bila dosta bolja

Ali ajde, ima šta da se probere za dobar rezultat. Ako ne upropaste odabir biće sigurni finalista sa par ovih.

Mogli bi robota, Margaret ili Gate. To mi se ovako na prvo čini najprikladnije za ESC.

Norveska je nekada slala kredibilne pesme, meni je njihova najbolja era bila 2013-2015. Sada vrte neki prevazidjen europop, zabava za mase ali muzicki vrlo jeftino

Voleo sam ih 2013-2017. svake godine, njihova najjača nova era. Nisam nešto oduševljen od Keiina na dalje, mada mi je Aleksandra na kraju bila kul.

Meni su oni najbolji sjevernjaci uz Finsku. Istina je da zadnjih godina šalju pjesme za mase, ali bar drže konstantu za razliku od tipa propalih Danaca. Naprosto bi mi više bilo čudno vidjeti da ispadnu u polufinalu

Poslednja norveška pesma vredna pomena. Fale mi njihove baladetine, smaraju sa ovim trešeranama za televoting

Edit: Zaboravih i divnog palog anđela

Last edited:
Meni je Norveška često simpatična iako su pesme tra la la.

Ali svidjale su mi se poslednje dve.

2021 je bila meeh.

Nemam volje da preslušavam ovo, neke sam već čuo. I po komentarima bih rekao da je MEH.

Pa, ne bih se baš složio da je MGP propao, ili oslabio. Istina je da ima i boljih pesama u ponudi koje ne odu dalje + često moji favoriti i ne pobede, ali Norvežani godinama vrlo dobro prate putanju finih plasmana i, osim Tixa i Rybaka, imaju nekoliko top 10 mesta u nizu, čak i kada ih žiri sakati. Baš me zanima kakva im je sada ponuda.

Auuu, kvaliteta ovogodišnjeg MGP-a nikakva, izgleda ništa od pobjede Norveške ni ove godine. Izdvojio bih KEiiNO, Eriku sa robotom, Faridu i Gåte. Frederikova pjesma mi je isto simpatična jer volim takve pjesme.

E sad, KEiiNO bi bio solidan TOP 15 u finalu, Erika ako ode bio bih u fazonu kad je bal nek je maskenbal, nastavak kič ere od Norveške, a ako stvarno žele da baš rizikuju i pošalju nešto drugačije onda bi Gåte trebala da pobijedi.

dobro, ali rezultat na ESC nije merilo MGPa

Recimo Tix/ova MGP godina je bila bolesno jaka, a on zamalo da ispadne u polufinalu. S druge strane 2019. KEiiNO dobio tvt na ESC, a na MGPu bukvalno nije imao konkurenciju i sve je bilo jalovo.

dobro, ali rezultat na ESC nije merilo MGPa

Recimo Tix/ova MGP godina je bila bolesno jaka, a on zamalo da ispadne u polufinalu. S druge strane 2019. KEiiNO dobio tvt na ESC, a na MGPu bukvalno nije imao konkurenciju i sve je bilo jalovo.
Rezultat na ESC nije merilo za festival, ali je merilo za norvešku delegaciju koja očigledno godinama radi onako kako treba, tj. kako bi mnogi furali da mogu. Sa tog festivala povlače pesme i imaju odlične plasmane u kontinuitetu. Sa Ulrikke su možda mogli i do najvišeg mesta.

Pa, ne volim KEiiNO. Ovaj ćelavi kao da je ispao iz Jedinstvene Srbije. Ide u Paraliju kada Palma pozove.

Tačno, ali želimo dobar festival lol, niko neće da prati sranje izbor ako će samo dobrog pobednika da izbunare.

Svi se sećaju Freye, Jonea, Atlea itd. od prošle godine recimo, to dosta znači za renome festivala.

Njih se sećamo mi fanovi i norveška publika, a glasači koji u maju izdivljaju na Keiino nemaju pojma, ali im takva pesma donese rezultat. I ja sam maltene svake godine na MGP imao favorite koji nisu pobedili. Samo želim da kažem da, iz ugla Evrovizije (a u tom kontekstu i pratimo MGP ovde), mislim da Norvežani rade dobar posao.

svakako, kada imaš dobru muzičku industriju i dobre rezultate nema smisla menjati format

ali fanovi suštinski i jesu najbitniji, prosečni gledalac je već zaboravio i Kaariju i Nou Kirel, a kamoli Šanel i Konstraktu.

jednostavno fanovi su ti koji pamte i kojima je to bitno

Jos da spoje dobre rezultate sa dobrom muzickom industrijom umesto skandinavskim turbo folkom

jbg vole ljudi scandipop i scandiEDM, prijemčivi žanrovi za stranu publiku. Može im se

no Norveška 2024: Gåte - Ulveham
Back